Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 950
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Абе дъфкали сме го това за локацията... много пъти...
Има много хора които избират .. и се чудят.. аз съм казвала и преди поне за мен какво мисля, не бих избрала 5-стаен апартамент е Обеля, дори да е нов. Бих избрала 3-стаен маломерен в кв. Изток, дори да е старо строителство. Може да са на една цена, даже този в Обеля може да е по-евтин и с паркомясто. Thinking
за какво ми е ...? колкото и да е широк... Neutral Face  в ханша... или където там...

# 466
Ми супер, значи няма да се конкурираме.
Впрочем в Обеля и аз не бих, ама то има и други локации, не чак толкоз престижни, ама все пак доста добри. Пък за паркомястото - без него не се живее вече.

# 467
  • София
Аз кола нямам, от години живея до работата и училището... така си подредих живота
А дори в Изток да ида да живея ... пак ще ходя пеш до работа.. мразя задръстване и висене да чакам
Смятам че няма по -противно нещо в ежедневието на човек от това да пътува в двете посоки и виси в задръстване. Всеки ден. Това би ми скъсило живота с години, честно...
Инак то в Ихтиман да иде човек... за по-широко и по-евтино... даже накрая може като сметнеш транспортните разходи и похабените нерви да си си "платил" всичко

# 468
  • София
А сигурни ли сме че тази обява е реална? Твърде зле е написана, не ми се вярва че човек претендиращ за близо 6к евро комисионна би се изложил така. Поне плановете да снима, ако не с размери минимум разположението на стаите, нещо все да има там. Абсурдно ми е, никога не бих се обадила.

# 469
Пък за паркомястото - без него не се живее вече.
Онзи ден минах пеша по Бунтовник (Лозенец), ами въпреки зелената зона нямаше нито едно свободно място по цялата улица.

# 470
Вие ако нямате кажи речи половин милион, с кое бихте направили компромис - с локацията , големината на стаите или вида строителство ?

# 471
Вие ако нямате кажи речи половин милион, с кое бихте направили компромис - с локацията , големината на стаите или вида строителство ?

С вида строителство едва ли, но с локацията и големината може да се варира, стига да не се минава под някаква граница. Аз си купих не на перфектната локация и не с перфектните размери, но в границите на приемливото.

# 472
За мен лично СС тухла вместо НС не е голям компромис. Аз държа на големи стаи- хол, поне 25 кв.м. без кухня или 35 кв.м, ако е общо помещение, стаи минимум по 14-15 кв.м., може евентуално едната да е 12, ако има отделен дрешник или място за голям гардероб в коридора. В никакъв случай не бих взела първи етаж, на булевард.  Ако съм с малък бюджет (около 100 К евро) , бих предпочела панелка в уреден квартал с добър транспорт с нормални стаи, отколкото маломерно НС.  Говоря за собствено ползване, не за инвестиция. На тъмно зелено, на чертеж никога не бих купила. Рискът ми се струва прекалено голям.

# 473
Да, и на мен ми беше въпросът за собствено ползване.

# 474
Да, напоследък маломерките в НС са потресающи. И се строят все повече такива, щото имало търсене. Нека си вярват. Очаквам пазарът да бъде залят от предложения за продажби, ама тогава хол 16 квадрата с гледка  три метра до отсрещната фасада ще бъде непривлекателна оферта, макар и НС на няколко години да кажем.

# 475
Маломерни се търсят , понеже за голямо жилище след приспадане на общите части на горе долу добра локация си трябват сигурно към 200 000 евро. Не че на хората им харесват.  И аз предпочитам 100 квадрати чисти, но предпочетох по-малки спални пред панел или гадна локация.

# 476
Аз бих предпочела СС пред НС, отколкото да правя компромис с локация и квадратура. Още повече че пък НС с добро местоположение и нормална квадратура и гараж  вече отива ценово към небесата, а откакто видях /напречния разрез/ на някои градежи вече не съм съвсем сигурна и какво точно се влага в думата качество при НС.

# 477
  • София, Bulgaria
Маломерните жилища се търсят, защото може да съчетаеш брой помещения, лакация и цена. Хем имаш 2 спални/ малки, ама са 2/, хем си в предпочитана локация, хем ти влиза в бюджета. Алтернативата: сменяш квартала или сменяш типа строителство с панел. НС да смениш със стара тухла не е вариант в една и съща локация,  защото пак няма да си бюджета, с ремонта ще надхвърли парите за маломерното НС.

# 478
  • София
Взехме стара тухла преди 2 години. Ние направихме компромис отчасти с локацията (не е идеална, но е приемлива за нас), липсата на асансьор (засега не ни пречи, а като поостареем ще търсим друго жилище вероятно) и едната спалня е преходна от хола. А и беше за основен ремонт.
С квадратурата не се наложи, но под определени размери вече не става за живеене за постоянно.

# 479
Да, напоследък маломерките в НС са потресающи. И се строят все повече такива, щото имало търсене. Нека си вярват. Очаквам пазарът да бъде залят от предложения за продажби, ама тогава хол 16 квадрата с гледка  три метра до отсрещната фасада ще бъде непривлекателна оферта, макар и НС на няколко години да кажем.
По повод хола 16кв се сетих за тази обявa.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15795112730392 … k=580d6k&f1=2

Общи условия

Активация на акаунт