Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ян. 2020, 11:25 ч.

Дъщеря ми предпочита момичета

 • 8 269
 • 111
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 3 172
re_ge, съгласна съм с теб, но както се мислим за широкоскроени, така можем и да се изненадаме от самите себе си, ако ни дойде до главата. Аз си мисля, че най-големият ми страх би бил да не остана без внуци, но дано си държа устата затворена.
Моята дъщеря, също на 15, ме пробва накъде "кънтя" и ми сервира, че може и да е гей (не е имала гадже нито от мъжки, нито от женски пол). После пък каза, че харесва по-големи от нея момчета.
Така че съм мислила доста по въпроса.
Имам позната, чиято дъщеря още не е определила дали се смята за момиче или за момче. Е там вече има сериозен проблем дори да приемем, че майка ѝ я подкрепя - евентуални операции за смяна на пола, пари, рискове за здравето.
Оля, на колко е дъщеря ти сега? Явно имате хубави взаимоотношения.

# 31
 • Мнения: 7 329
Опитай се да го приемеш нормално.
Момичето все пак е на 18г.
Утре може да и скимне нещо друго...
Но каквото и да стане,ти си и майка и би трябвало да я приемеш такава,каквато е и да я подкрепяш.


# 32
 • Мнения: 50
Аз смятам, че това е психически проблем в човек. Раждаш се или мъж или жена. Докато продължаваме да подкрепяме това нещо и да сме “солидарни” то ще се приема за все по-нормално... не можем да приемем друговерци, но приемаме лесбийки и гейове. В Америка ако детето реши да си смени пола на 16-години може да го направи без разрешение от родител, но не може да си купи цигари.. ядосват се родителите в Бг, че щели да обясняват какво е секс и какво е хетеро и хомо, ама като имаме такъв близък супер, приемаме го, то това е нормално...🙄🙄🙄 Аз лично смятам, че проблема е другаде!
 
Имам приятелка чиито син в детската градина си играеше само с кукли, правеше си прически.. учителките казаха, да се обърне внимание на детето. Заведоха го на психолог и детето казало, че техните не го обичали защото е момче, а обичали само сестричката му, за това той искал да стане момиче. Според мен някои неща от детството оставят някакви белези в психиката на децата, но дъщеря ви е 18+ може би е била наранена от мъж, или иска да изпробва нещо ново, причините може да са хиляди, но за мен не е нормално!😞

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 14:39 от Keepittsecrett

# 33
 • Мнения: 1 088

Оля, на колко е дъщеря ти сега? Явно имате хубави взаимоотношения.

Почти на 17 е вече. Имаше отношения и с момчета, но май без секс. Иначе е с дълга коса, гримира се, носи поли и рокли. Имаме съвсем нормални отношения, даже по-добри от колкото със сестра й на същата възраст /тя не харесва момичета, но кара доста тежък пубертет/. Но аз никога не съм можела да говоря нормално и да споделям с родителите си. За това за мен беше много важно да не е така с моите деца. Като това изобщо не значи, че съм ги глезила де. 😁 Само като скръцна със зъби и са "мирно". 😂

# 34
 • Мнения: 3 172
Авторката нищо не казва за бащата и дали е в картинката.

Оля, браво Flowers Hibiscus

# 35
 • Варна
 • Мнения: 808
А за "нашата кръв" (да поясня, се пак:) - да, това е най-нормалното човешко желание. Заложено е в нас. Знам го, не съм чак такъв изрод:)
Скрит текст:
Иначе не бих родила свое дете. Без малко да не ми се получи, но бях се подготвила психически.

На много хора не им се получава. Или създават семейства с вече "готови" деца.
Аз съм отгледана в такова семейство (род), в което "кръвта" не е била определящ фактор за това, колко родно и мило е детето (и внучето, съответно). За наше щастие. И сме се чувствали не по-малко (а понякога и повече) обичани.

За други, това е страшно важно.
(Такава баба, например, щеше да ме има за второ качество и "не наше", колкото години и да минат.)
Нямам проблем с такива хора, не съм живяла с подобни, но приемам тяхното мнение/ избор.
Което не ми пречи, да ги иронизирам. Това пък, е мое право;)

# 36
 • Мнения: 556
И на мен да ми се стовари тая новина, няма да ми е супер весело. Ще си затрая, разбира се, но съветите, че трябва да бъдем едва ли не възхитени от многото плюсове не са на място. Хората сме супер различни и то е ясно, че ще приемем каквото и да ни сервират децата, но чак да се правя на възхитена и разбираща, едва ли. Ще кажа - добре, явно е такова положението, ти си вече голям човек и толкоз.

Съгласна съм
Мен дори щеше да ме е срам от родител, който би приел такъв факт без известна съпротива за някакъв период - не е точно знак за интелигентност.

# 37
 • Мнения: 1 088
Ами така сме ние, неинтелигентните - приемаме, че има и друг мироглед, отвъд собствените ни ограничения. Голям срам!

# 38
 • София
 • Мнения: 2 781
Лесно е да даваме съвети отстрани, но в реалния живот не е лесно да приемеш, че детето ти има сексуално влечение към собствения си пол.
Никой не иска да загуби връзката с детето си, затова истината се преглъща- макар и трудно, но хапката е доста горчива и дълго стои като буца в гърлото.
Моя приятелка има син на 16 години, който открито говори за гей ориентацията си, дори има доста по-голям сериозен приятел.
Хетеро момчетата на тази възраст (а и хетеро мъжете по принцип) реагират с презрение на тази реалност, но пък момичетата са далеч по-толерантни.
Синът на моята приятелка публикува гей снимки в социалните мрежи без никакво притеснение, но родителите му са крайно притеснени. Всъщност- срамуват се. Бащата е очаквал от сина си да стане силен, груб, мъжествен, доминиращ, обаче момчето му е нежно, крехко и с женствено излъчване.
Не е лесно да се приеме тази реалност.
На мен също би ми било изключително трудно в такава ситуация.
Няма нормален родител на този свят, който да иска децата му да бъдат с хомо ориентация.
Но се случва и трябва да го приемеш, колкото и да ти е трудно.
Възхищавам се на Оли, която с лекота споделя за нейното момиче...

# 39
 • Мнения: 3
Авторката нищо не казва за бащата и дали е в картинката.

Разведени сме от 10 г, но поддържаме нормални взаимоотношения с баща й. А откакто той не е в къщи с дъщерите ми (имам и по-голяма) си живеехме съвсем безметежно и спокойно.
В същото време на едната й приятелка бащата си има любовница и майката понася това положение, на друга нейна приятелка бащата е пияница и все НЕмодели на семейства с участието на мъже.
Разбира се че има и нормални примери на семейства около нас, но .. това е положението.
И някой по-горе беше казал, че прекалено се толерира всичко това. Не съм безкрайно консервативна и сигурно под
подобен пост на непознат бих написала нещо подобно: Приемай детето си каквото и да е!
И аз реално я приемам и обичам не по-малко, но Природата го е измислила гениално по друг начин и хомосексуалността трябва да е по-скоро изключение, а не правило и не мога да поощрявам подобно поведение като повече от нормално както настояват повечето от вас. Сега можете да ме убиете с камъни, но си позволявам да бъда искрена. Когато се отнася за моето дете не се чувствам толкова широко скроена.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 17:05 от viktoryyy

# 40
 • Мнения: 158
Реално погледнато и мъже да харесваше, твоята роля в тези взаимоотношения е нулева така или иначе. Според мен не е нужно да приемаш или не приемаш нищо, защото няма какво. Тя е сексуално привлечена от жени вероятно, а сексуалният живот на пълнолетен индивид не е работа на родителя според мен. Не знам дали някой хетеро си обсъжда сексуалния живот с родителите си. Така че единствената разлика ще бъде следната: вместо "С Митко ще ходим на кино. Става: С Мими ще ходим на кино." и това е. Преглъщаш своите си представи за нейния живот и това е.

# 41
 • Мнения: 1 088
За да се чувствате добре със себе си, трябва да приемете нещата, които не можете да промените. А това е едно от тези неща.

# 42
 • Мнения: 8 999
Всеки родител , който поддържа по-близи отношения с детето си  и неговите приятели//приятелки,  е наясно че хората с  нестандартната ориентация не са един двама , доста сериозен процент са ( по статии и материали варира от3% до 30%, обикновено се говори за 10-15%) . Мога дъщеря е на 21 , ние сме близки и трябва да ви кажа че в нейното обкръжение ( първо в гимназията сега в университета ) има немалко деца с такава ориентация. И не само - в нашето обкръжение има такива хора и н са един /двама. Да не ги забелязваш е все едно да живееш като кон с капаци. Ако си живял затваряйки си очите или предпочитайки да не виждаш,  разбира се че това ти пада като гръм от ясно небе. Аз затова казах че повечето от нас вече са мислили и мислили по този въпрос и нещо са измислили, затова колкото и да е неочакане такова събитие , няма да е чак толкова неочаквано като в случая.

П.с. дъщеря ми има приятели близнаци. И двамата са с нестандартна ориентация. Родителите да се застрелят ли...

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 20:57 от _re_ge

# 43
 • Мнения: 1 033
Аз наскоро разбрах за едно момиче, което е приятелка и на двете ми деца от много години, че си има приятелка, с която са гей двойка.
Не е мое дете, но винаги съм я харесвала и адски много се шокирах. Тя преди това имаше връзки с момчета, които също познавам.
Мисля си, че с тази пропаганда за различни хора и техните права, съвсем изкуствено се насажда идеята за връзки, които не съответстват на природата нито на хората, нито на животните. Някой да е видял кокошка, която гони друга кокошка?

Но щом дъщеря ти си е решила, ти няма какво да направиш по въпроса, освен да я подкрепиш и да я защитиш, ако някой от вашите близки я осъжда. Аз бих подкрепила мое дете, независимо за какво, просто бих го защитила като крепостна стена, само и само да е щастливо. Стига неговата / нейната представа за щастие да не вреди на здравето, а не е такъв случаят.

# 44
 • София
 • Мнения: 2 209

Мисля си, че с тази пропаганда за различни хора и техните права, съвсем изкуствено се насажда идеята за връзки, които не съответстват на природата нито на хората, нито на животните. Някой да е видял кокошка, която гони друга кокошка?По повод кокошките - в природата животните правят секс единствено с цел възпроизводство. Така, че няма как кокошка да гони кокошка, защото тя не може да я оплоди. Хората имаме други усещания и  чувства, сексът е за удоволствие първо.
Аз бях абсолютна мъжкарана. Играех футбол (по-добре от 90% от момчетата), не обичах да играя с кукли, мразя гримове, лакове и прочее, нося поли и рокли, но по принцип обичам да се нося по-спортно. Но съм хетеросексуална на 100% (това по повод изказването на авторката за играчките с кукли).
Имам познати и от двата пола с обратна сексуална ориентация. Не им се възхищавам и ръкопляскам, но ги приемам. Техният си живот е все пак, да си го живеят, както преценят.
Обаче определено смятам, че с пропагандирането на това колко е естествено и нормално объркват все още неориентирани тийнейджъри. Иначе някои са са такива природно.

Общи условия

Активация на акаунт