Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ян. 2020, 13:19 ч.

Мъжът ми няма да е до мен известно време.

 • 5 276
 • 111
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 16 119
От авторката.
Скрит текст:
Точно вчера навлязох в 9-ти месец. Вчера поговорих с него, отговора му беше че иска да помогне по някакъв начин, с мен ще има хора когато дойде големият момент, той за това е бил спокоен. Той и като цяло е работохолик. Декември го съкратиха от работа и не само него а й негови колеги, не можа да си намери бързо работа защото точно тогава всеки началник се стиска за заплати и не търсят. Имахме спестявания които отидоха за бебчето. Та този месец си намери работа започна, започна и да ми плаща всичко само за да сме наред, говорихме си за упойка по време на раждане, и той се изплаши вика не, не ще те боли плащаме упойка а аз не искам понеже прага на болка ми е свръх голям, но той за негово успокоение. И да, за момента сме г/д зле финансово. А когато тръгна да раждам каза да му звъннем и веднага ще тръгне от работа за да дойде към мен.
А за това че ме е страх да не ме зареже, ами станаха едни драми преди година, едни неща...изневери, глупости. Сега съжалява /то се вижда/ ама вече е късно.
Скрит текст:
За книжката, той чете но от толкова много неща на главата му не може да запомни нищо. Вчера ми каза че сега можеше да е друго ако не го бяха съкратили, и нямаше да работи в момента и втора работа....
Ами, значи, си имаш съвсем реални основания да изпитваш съмнения...не е като да е света вода ненапита той.
Защо си останала с него, след като тотално е изгубил доверието ти, че и дете сте направили, ти си знаеш.
Понеже аз не бих могла да вирея с човек, на когото грам не вярвам, съвет не мога да дам.

# 46
 • Мнения: 254
Тъй като неотдавна родих второ, мога да кажа, че не бих била съгласна на такъв вариант.
Не знам финансово колко спешна е ситуацията при вас, но има неща, които са по-важни от парите, като първите дни на бебчо вкъщи с мама и тати.
Вдигнах луд скандал, когато свекървата предложи на мъжа ми да спи с баткото в другата стая, а аз с бебето сама. Както бях бременна с контракции се развиках, че това категорично няма да позволя. Бебето е както на майката, така и на бащата, и щом аз ще ставам посред нощите, ще става и таткото. Двамата сме родители, двамата сме длъжни да се грижим за бебето.
Наложителна ли е тази втора работа ТОЧНО СЕГА, когато всеки момент се очаква да раждаш?
Хубаво е човек да живее извън града, но без кола и с малко дете, ми се струва мъчение. Ако имам избор, бих избрал да живея в града при такива обстоятелства.
Мъжът ти няма ли желание да вземе книжка или има причина да не може да се яви на курс?

Само да попитам, като ревне бебето и вие станете да го накърмите, таткото и той ли става и стои до вас за да покаже съпричастност?

# 47
 • София
 • Мнения: 10 995
Много е важно мъжът да поеме не по-малко от 50% от гледането, 48% си е чисто използвачество. По-важно от добрите взаимоотношения в семейството и адекватността на мъжа на работа.

# 48
 • Мнения: 20 856
Как се смятат тез проценти?  Smiley
Аз не бих могла...

# 49
 • Мнения: 40 535
Та този месец си намери работа започна...
Ако не го устройва финансово, по-добре да използва времето след работа, за да ходи по интервюта за по-добра. Защото с временна работа за 1 месец няма да си оправите финансовото състояние.
Да мисли за решение на проблема, не за замазване на 1 дупка и то в най-неподходящия момент.
Скрит текст:
Само да попитам, като ревне бебето и вие станете да го накърмите, таткото и той ли става и стои до вас за да покаже съпричастност?
Да ви издам една тайна, бебето не само яде. Ние си деляхме нощите на 2 и всеки имаше по 7 часа сън (той лягаше в 22 ч. и спеше до 5, аз се грижех при събужданията в 23 и 2 ч. и после той хранеше в 5 и 8. Да, беше на АМ и не кърмех, затова беше възможно. Но имам кърмещи приятелки, които правеха подобно нещо, само че мъжът им слагаше бебето до тях, после тя продължава да си спи, той сменя памперс, мие, приспива и т.н. По този начин човек не се разбужда, иначе като станеш, оправиш бебето, минеш през тоалетната и се опиташ да заспиш, дошло време за следващото хранене.
С една дума, няма никаква връзка със съпричастността, просто е практично, защото двамата са адекватни на следващия ден.

# 50
 • Мнения: 20 856
И ние се редувахме за нощните хранения. Иначе нямаше да окрякаме. Ако само единият става, след седмица ще е парцал. Нашите деца си ядяха на 3 часа и денем и нощем. И не сме имали никаква странична помощ. Така че си помагахме взаимно.

# 51
 • София
 • Мнения: 3 887
Е, аз пък сама кърмех бебетo нощем, ама памперси не сменях, чак сутинта. Просто ставах, кърмех, тo се унася и спи. Аз си лягам. И не съм била парцал и  бебетo  си се развиваше прекрасно. През деня спях с бебетo. Защо всеки път се дава примера с нощното ставане? Не е ли по-важно, бащата да е насреща през деня и вечерта, когато не е на работа?
Авторката я е страх да не и изневери. В това ние гаранция не можем да и дадем.
И аз съм била без мъжа си 6 месеца, докато той е в чужбина и си стъпи на краката, за да ни изтегли, но не съм се съмнявала в него. Сигурно, защото не е имало повод.

# 52
 • Мнения: 20 856
Това не пречи да е "насреща" през деня. Тъй както и майката.

# 53
 • София
 • Мнения: 10 995
А си представете, че бащата легне сериозно болен за 1 месец, докато са с малкото бебе? Или няма такива филми... и червата му да се влачат....
Мъж не се жали! Точка. Хеле пък без кола...кучета го яли.

# 54
 • Мнения: 5 850
Това за болестта е нерелевантна хипотеза. И майката, и бебето може да се разболеят.
Разбирам стечението на обстоятелствата около работата и въпреки това според мен моментът да си играе на хептен работохолик не е подходящ. А и на мястото на авторката историята с изневярата също би ме натоварила допълнително. Даже се учудвам, че мъжът така си нарежда приоритетите, след като хем живеят на пичковци, хем той се е осрал, хем явно имат едно стадо помагачи.
Нещо цялата история ми е твърде на парче 'дай да завием тая гайка, пък ако се разпадне откъм другия край, ще му мислим'.

# 55
 • Мнения: 1 243
Той ако иска пак може да ти изневери, дори и да не е в София, а лепнат за теб. Лошо е постъпил, но явно вече си е взел бележка. Така, че пускай го да работи. По добре ли ще ти е да е до теб, пък да няма пари за памперси, АМ /ако трябва/ и други неща.

# 56
 • София
 • Мнения: 10 995
Явно там имат възможност да живеят, дали са си оттам или плащат поносим наем или не плащат...
Мисля, че една жена носи своята...50% Simple Smile  част от отговорността да има дете и да му осигури грижа. Ако смята, че няма да се справи - си казва.

# 57
 • Мнения: 20 856
Жали се всеки, за който има основание да го жалиш - мъж, жена - няма значение.
Здрав и прав човек работи - и вкъщи, и навън.
Винаги може майката да се справи исама, щом не е нещо болна, но природата е измислила двама да са родителите.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 16:23 от Judy

# 58
 • Мнения: 40 535
А си представете, че бащата легне сериозно болен за 1 месец, докато са с малкото бебе? Или няма такива филми... и червата му да се влачат....
Мъж не се жали! Точка. Хеле пък без кола...кучета го яли.
Не виждам кое от написаното наведе на подобни мисли. Точно обратното, говорим за нормални отношения, в които и двамата поемат отговорностите си и затова е леко и за двамата. Не за крайности като да легне болен или тя да е сама с новородено.

Винаги може майката да се справи исама, щом не е нещо болна, но природата е измислила двама да са родителите.
Именно.

В случая става дума за нещо, което по никакъв начин няма да им промени финансовото състояние, затова е съвсем логично тя да се пита какъв е този зор, точно, когато ѝ е най-нужен.

# 59
 • София
 • Мнения: 10 995
Е, нали уж заради детето. Макар че дете, извън АМ и лекарства, се гледа и с 2, и с 200.

НСЧ, кое ме наведе ли? Предните постове, в които се осъжда категорично нямането на книжка и кола. А защо тя няма? И като изкара курсове, мъжът хуква с колата, която ще е някой таралясник с ГО, данък и т.н. И бензинът както е без пари...
Ако майката изкарва пари от къщи, нека той да помага. Или тя да ходи на работа, а той да гледа детето, и това го има.

В природата ми се струва, че в повечето случаи майката отглежда малките сама, та примерът не е съвсем удачен

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 15:56 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт