Буца в гърлото от стрес - някой изпитвал?

• 9 570
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Прочети за "хистерикус глобус" - успокоителни и хомеопатия и минава.
Дали е възможно да се вдигне температура?

# 16
Здравейте. Преди 5-6 дни ядох пуканки нищо ми нямаше като ям. След като легнах нещо ми дразнеше гърлото и до днес още ми дразни гърлото сякаш имам нещо такова усещане имам. може ли люспата на пуканката да е останало в гърлото ми още да чакам ли или да ходя на лекар?

# 17
от година имам такива усещания плюс задух, едва поемем дълбоко въздух, чак на 3ти 4ти път
минах всякакви лекари и нищо. стррс било
някой справил се?

# 18
Аз също го имам тоя проблем, сякаш има дни в които изчезва, а други дни направо ще се удуша, винаги съм се чудила от какво се получава, прави ми впечатление, че когато стоя на едно място става по-силно, когато се движа навън например изчезва. Когато се храня трудно преглъщам, особено ако са капсули и всички около мен са ми казвали че е от нерви, да си мисля че съм спокойна не ми помага, но пък като го игнорирам с друго занимание го няма Thinking

# 19
Аз имах сходни усещания половин година. Бучки, изсъхване на лигавицата, опиране на нещо във врата при завъртане, повдигане, зверска кашлица два месеца.
Минах поне 4 пъти унг (ларингоскопия с огледало), ехограф на врат - чист, исках и ямр - не ми дадоха лекарите.
Всичко ми мина. Но съветвам да се намери читав унг и невролог.

# 20
Аз имах сходни усещания половин година. Бучки, изсъхване на лигавицата, опиране на нещо във врата при завъртане, повдигане, зверска кашлица два месеца.
Минах поне 4 пъти унг (ларингоскопия с огледало), ехограф на врат - чист, исках и ямр - не ми дадоха лекарите.
Всичко ми мина. Но съветвам да се намери читав унг и невролог.
Кашлицата постоянна ли беше?
Аз имам когато се смея например влажна. Имам понякога усещане за чуждо тяло при преглъщане на слюнка. Толкова се филмирам вече ,че си мисля и че нещо ме задушава. Имам и операция на щитовидната жлеза преди 16г, като август беше ок на прегледа.

# 21
Да, постоянна.

# 22
вече почти 2г усещане за бучка и задух...  някой намери ли решение

# 23
В момента пия витамин б12 и желязо и рядко вече усещам това неприятно чуство, по 1 амитриптилин също пия и той ми помогна, все ки мисля че мускулите реагират и те на стреса все едно някой ме беше хванал за гушата.

# 24
В момента пия витамин б12 и желязо и рядко вече усещам това неприятно чуство, по 1 амитриптилин също пия и той ми помогна, все ки мисля че мускулите реагират и те на стреса все едно някой ме беше хванал за гушата.
Имате ли доказан дефицит?

# 25
нямам дефицит на б12 и желязо - изследвани са.

# 26
При мене имаше тежка анемия с изчерпани депа и сигурно и липса на витамини и минерали, сега вече нямам, но това чуство се появи още преди да разбера за анемията и става непоносимо впоследствие. Между другото по време на силните главоболия които имах пих Ацефеин и забелязах, че тези симптоми се усилваха от него. Сега пия Налгезин и аналгин понякога не съм забелязала да ми причиняват такива симптоми.

# 27
как открихте анемията. На мен хемоглобина и желязото са ми добре

# 28
Получих странни симптоми взех да губя апетит, да ми се гади, взе да ми се вие свят, нещо което не е характерно за мен, винаги съм имала апетит, едва си го върнах, много се изплаших само нещо за ядене да видех и се отвращавах и тогава си пуснах сама кръвна картина, не бях отдавна пуснала и се видя че желязо нямам и депата много под долната граница, преляха ми желязо и нищо не мръдна два месеца с цикъла сякаш се изхаби докато не започнах витамини б12 и фолиева киселина заедно със сироп билкова кръв, сега всичко е нагоре и е добре, докога незнам...

# 29
Всичко това е от ГЕРБ - Гастроезофегиална рефлуксна болест, 50% от храни и напитки и 50% от силен стрес, не се лекува, поддържа се, успех!

Общи условия

Активация на акаунт