Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 9

 • 20 047
 • 773
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 1 405
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Пробните в училище ще са в рамките на учебни часове (ще разместват програмата заради тях), съответно ще могат да се пропускат само срещу медицинска бележка. Интересно ми е как ще са като сложност в сравнение с реалното НВО.
Химията е проблем и при нас, учителят не може да овладее класа, крещи им, те му правят напук и резултатите след това са ...

# 31
 • Мнения: 3 299
Учителката по БЕЛ на сина ми има коренно различни изисквания от тези за НВО. Тя е от старото поколение и общо взето литературата за нея е на първо място и почти всички контролни и тестове са върху произведенията. Класното беше като зададени много тези, а въпросите по граматика изискваха определения. Не знам какъв изпит би направила. Със сигурност по-труден като за съвременното поколение деца и несъпоставим като изисквания с НВО. Хубавото е, че дава и преразкази, но определено не са й на първо място в ценностната система.

# 32
 • София
 • Мнения: 6 689
Изплаших се с тази трева.
Напоследък тя се е превърнала в нещо високоопасно, понеже може предварително да е топена в синтетични вещества. И не е изключено след само няколко употреби да доведе до големи бели, отключване на психически заболявания и кой знае още какво. 🙄
Предполагам и вие следите информацията по темата.

# 33
 • Мнения: 39 953
Следим, ама...

# 34
 • София
 • Мнения: 254
И на мен ми се вижда малко рано за първи срещи с тревата. И дали е първа, или сега се е издало момчето? Променя се много бързо светът, трябва да стоим близо до децата и колкото може да си говорим с тях по тези теми. А учебниците не помагат, както е видно: https://www.segabg.com/hot/category-education/uchebnik-po-himiya … shaneto-na-lepilo

# 35
 • Мнения: 4 801
Иазблагодарязановататема! Тук станало много уютно, почти като преди седми клас. Проследих и аз предишните седмокласници. И още ги следя. Много ми харесват отношенията им. Вече си организират и редовни месечни срещи. Преди години, когато синът ми беше кандидат-гимназист, форумът ми беше много полезен. Най-вече като място за споделяне и подкрепа. Информация наистина може и от други места да се почерпи. Казвам това, но не искам изобщо да омаловажавам помощта на ветераните.
Днес ще се борим за шестица по литература. Момичето ми имат тест върху "Немили-недраги".

# 36
 • София
 • Мнения: 7 821
Нищо не следя аз за тревата. То за кое по-напред да следя не знам вече. Училища ли да проучвам, ясли за малкия ли да проучвам, наредби за прием, здравословни проблеми ли да решаваме. Човек да стане луда калинка просто.
Вчера пак се разправяхме с това мотане. Хем му прибрах телефона и му дадох една проста Нокиа и пак намира начин да се мота.
Питам го оня ден - има ли някой учител, който да ви обяснява, че не се справяте и нищо не можете и той вика - не, само ти Joy . Ако го слуша някой от страни, ще вземе да му повярва.

# 37
 • София
 • Мнения: 3 028
#Иазпридозаинтересованите
Синковец се очертава със 6ци по всичко без английски. Там евентуално ще го изпитват, но реално си е за 5ца. Според мен и по БЕЛ е за 5ца като му гледам правописа, но пък на класното е единственият в класа без грешка на преразказа според учителката. Не съм го проверявала, че последния път, когато беше пак без грешка, аз намерих 4...
Наркотиците са истински ужас за мен. В семейството имаме фатален случай след овърдоза кофти хероин. Така че Марти знае за последиците от първа ръка, но не спираме да говорим по темата.

# 38
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 5 419
Да в питам като по-запознати - задачите за олимпиадите за общински кръг, тоест първото явяване, еднакви ли са за всички или всяко училище само си определя какви ще са задачите?

# 39
 • у дома
 • Мнения: 6 832
Да в питам като по-запознати - задачите за олимпиадите за общински кръг, тоест първото явяване, еднакви ли са за всички или всяко училище само си определя какви ще са задачите?
Не са еднакви от тази година всеки учител си изготвя темата.
Примерно ние сме с 1 час физика и явно госпожата се е съобразила и имаше задачи само от първия раздел.

# 40
 • Мнения: 656
И сега какво излиза, че трябва изкъсо да следим и съдържанието на всеки урок по всеки предмет. Аз например съм объркана от един учебник по литература за 6. клас, мисля на една от "просветите" - ако някое дете може да се ориентира кое точно е урокът, какво трябва да упражни, за какво са тия изображения - тях пък въобще не искам да ги коментирам, особено на Благолажа, направо ще го поздравя това дете. Изведени акценти под формата на въпроси. И ей такива, та се наложи да си вземем за вкъщи друг учебник.

# 41
 • Мнения: 6 502
Да се настаня и аз тук уютно.
Накарах синковеца да реши вчера две контролни от сборника на Коала върху геометрични задачи, че там изобщо не го бях поглеждала какво е научил. За събота и неделя съм му приготвила два ПИ да решава вкъщи. Общо взето времето, което губи в мърморене и спорене, дали и защо трябва да ги прави, е два пъти повече от времето, за което реално ги прави. Ама не му увира главата и това е.

# 42
 • София
 • Мнения: 308
Да в питам като по-запознати - задачите за олимпиадите за общински кръг, тоест първото явяване, еднакви ли са за всички или всяко училище само си определя какви ще са задачите?
Не са еднакви от тази година всеки учител си изготвя темата.
Примерно ние сме с 1 час физика и явно госпожата се е съобразила и имаше задачи само от първия раздел.

В нашето училище пък имат 1 час химия този срок, но не беше съобразено от госпожата и имаше материал, който не е изучаван.

# 43
 • София
 • Мнения: 2 139
Доброутроиотмен! Мнооого ме развеселихте да знаете, а и щом ветераните казват, че и от нас ще излезнат хора се успокоих Аз съм невежа по отношение на тревата, та ако имате някакви линкове пускайте ги да се  ограмотя, че това доста ме плаши. Моят мързеланко ще има 6 по мат, но ще се бори за 6 по БЕЛ, а уж там е по-добре. Вчера се прибрах и като партизанин мълча на разпит и не подхващам вечните натяквания „хайде да решаваш задачи”, „написа ли тезите за школата”, „преразказът готов ли е”… и чудо – носи ми ПИ по БЕЛ, който е направил да го проверя и с много сериозен тон ми казва, че вече се стяга. Да видим докога.
Миналата година четох и аз седмокласната тема и се вълнувах с всички тях. Страхотни са и много ме радват как почнаха и срещи да си организират. Както не веднъж съм казвала аз не приемам приказките извън НВО за спам – тук сме и за да разпуснем!
П.П. Мария честита бременност! Как можа досега да не се похвалиш! Пожелавам лека да е докрая!

# 44
 • Мнения: 542
Dodiela, хич даже не ми беше смешно. Знам, че този сблъсък е неизбежен, ама твърде рано ми дойде. Замислила съм му шокова терапия, а и ефектът от употребата  беше, че цял ден му беше много зле, та се надявам и това да го е стреснало.
Да, точно от това треска ме тресе. Имам си примери около мен. Мои съученици и приятели си отидоха от това. Най-ярко ми е запечатан един случай, когато си говорих със съученик и той ми каза следното "В началото пробвах трева и си казвах, че от време на време няма проблем да го правя, после свикнах и започнах всяка седмица. Сега пуша всеки ден и вече не ми стига" - това винаги го разказвам на децата. Не знам дали ще помогне, надявам се. Най-страшното е, че наркоман (на твърдо) се става за една седмица, много кратко време, единици родители успяват да го хванат, а натиска отвън е страшен сигурна съм.
Преди години се чудех защо на разни места из София виждам маратонки (обувки) висят завързани и метнати през кабелите - няма начин да не сте виждали - оказа се, че е знак че в района се продават наркотици. Почти пред всяко училище имаше.
Не знам как ще ги опазим, това е много страшно.

Общи условия

Активация на акаунт