Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 25 041
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Според мен ходят на уроци деца, които имат амбиции извън ЧУ - СМГ след 4 клас, или топ ДГимназии след 7ми, или състезания.

# 166
  • София
Да, същата. Ясно. Правилно помня значи, че имаше нещо за там и НУКК. Пък, ако не успеят да те подготвят в градината за НУКК, явно имаш изключителния шанс да им продължиш в училището. Ами... измислили са го хората.
В училището има съвсем малко деца. Основно подготвят за кандидатстване в НУКК. Явно неуспелите в НУКК не са съгласни да плащат за ЧУ.

# 167
  • Отвъд алеята зад шкафа
Забравих да питам Leika_moja
за Емил Джасим. Той създава впечатление на ерудиран човек, гори в професията си, хвали училището много.

# 168
Джасим ерудиран? Боже!

# 169
  • София
Да, същата. Ясно. Правилно помня значи, че имаше нещо за там и НУКК. Пък, ако не успеят да те подготвят в градината за НУКК, явно имаш изключителния шанс да им продължиш в училището. Ами... измислили са го хората.
В училището има съвсем малко деца. Основно подготвят за кандидатстване в НУКК. Явно неуспелите в НУКК не са съгласни да плащат за ЧУ.
Каква е таксата, знаеш ли? Снимките са сладурски...

Ох, извинявам се - това вече наистина е алогично - може ли да подготвят за безумно натоварващия изпит за НУКК и да са се кръстили Монтесори? Да се бяха нарекли Айнщайн, Галилео или нещо такова Angry

# 170
  • София
Да, май си права, не бях се замисляла за това.

# 171
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моя приятелка е учила в НУКК още по комунистическо време и до ден днешен го нарича "Монтесори" в разговори. Твърди, че училището й е дало много именно заради монтесори педагогиката. Към днешна дата не знам дали е така.

# 172
Да бе, всеки етап е важен, а С2 в трети клас е най-важно.

Влачите децата на по 5-6 места да кандидатстват за детска градина, моля ви се, нищо, че му викаме ПУК, мани ти че им било интересно и прочие, много се забавлявали. Няма лошо, ама в никакъв случай не е масово.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 21:23 от Notaris

# 173
  • София
Ти пък, Аш, това с името е само за заблуда на врага Joy
Нотарис, нищо няма да разклати, уви. Дори и първите 10 някъде си да са от ДУ, какво ще се докаже? Освен, ако не са от едно ДУ, всяка година. И то има вероятност да се окаже, че са от едно определено такова, но то е друга бира. Пак е с подбор. Никой не твърди, че способни деца има само в ЧУ и слава Богу.

# 174
  • София
Разбира се, че никой не твърди такова нещо и освен това последният ми критерий при избор на начално училище би бил от къде идват децата в НЕГ или в АК. То тогава наистина ще излезе, че някои родители се престарават с планирането.

Само малко дописване - нямах представа, че НУКК е било спрягано за Монтесори.

# 175
  • София
Влачите децата на по 5-6 места да кандидатстват за детска градина, моля ви се, нищо, че му викаме ПУК, мани ти че им било интересно и прочие, много се забавлявали. Няма лошо, ама в никакъв случай не е масово.
Що бе, Нот, твоето не се ли забавлява когато го влачи в СС и в другите училища, в които е кандидатствало?

# 176
  • в страната на чудесата
Забравих да питам Leika_moja
за Емил Джасим. Той създава впечатление на ерудиран човек, гори в професията си, хвали училището много.
Моля ви да отворите и да гугълнете - има огромен брой разкази за отношенията му с учениците в нгдек и как е напуснал. За политическата му кариера няма да коментирам; вярвам, че особено историята не следва да се преподава от политически активни хора.
Даже имам задръжки към неактивните Simple Smile - четох, че дъщерята на главна надзирателка в Белене преподава именно история в местно училище. Не разбирам нямаше ли друг предмет, който да и дадат.
За Джасим е избождащо. Иначе е ерудиран да, в общия смисъл на думата.

# 177
Като споменахте НУКК... Интересното е, че “простосмъртните” Simple Smile и  непросветени хора /да се разбира тези, които не са в темата и тяхното близко обкръжение/ не са чували за СС, Питагор и останалите училища, спрягани тук. Всички от най-малките до най-възрастните знаят и питат “За лицея ли се готвите?” и като кажеш някое училище от горепосочените започват да те гледат въпросително.  Все още за голям процент от хората, НУКК е най-доброто училище, даже училище-мечта.

# 178
  • в страната на чудесата
Деми, повечето хора са така за абсолютно всяка област от ежедневието Simple Smile
ОФ, вече съм ежко
Но... ценности
Wink

# 179
Мани това забавление, ако не те приемат😀

Всъщност няма нужда от отговори, приемете въпроса за реторичен.

Общи условия

Активация на акаунт