Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 25 025
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Какъв е смисълът детето хем да е в частно училище, хем да ходи на частни уроци? Лично за мен, двете неща са несъвместими. Все пак говорим за деца, приети след изпи, което поне за мен показва, че са отсяти децата.
Голям залък хапни, голяма дума не казвай Simple Smile Мнозина са допускали подобни твърдения преди челния удар Simple Smile

Какво частно училище има НУКК? Това не е ли монтесори в двора?
Вярно, че имаше едно Монтесори, което само се казвало Монтесори, и твърдяло, че е Монтесори, но не е такова Rolling Eyes

Само се казва Монтесори. Не твърдят, че са такова.

# 151
Не мога да отговарям за цялата чужбина, но в моята децата учат в чулището. Ако има изоставане по една или др причина, учителите им остават след часовете и се научават нещата. Не са съгласни родителите да са въвлечени в процесът на преподаване, за частни уроци пък съвсем не става въпрос. Ако има частни уроци, това е за нещо, което не се учи в училище.
Дори и проектите си правят сами, за разлика от тукашните ДУ, където родителите учат наравно с децата.

# 152
  • София
Тук ми казваме "за надграждане". Но е все същото. От училището ви може да се сърдят, но и родителите не искат детето им да е на опашката, особено ако гонят високо спортно майсторство. И при вас има критични моменти, в които се държат някакви изпити, които решават бъдещето на детето как и къде ще продължи. Всяка образователна система си има такава малка мръсна тайна.

# 153
  • София
Не мога да отговарям за цялата чужбина, но в моята децата учат в чулището. Ако има изоставане по една или др причина, учителите им остават след часовете и се научават нещата. Не са съгласни родителите да са въвлечени в процесът на преподаване, за частни уроци пък съвсем не става въпрос. Ако има частни уроци, това е за нещо, което не се учи в училище.
Дори и проектите си правят сами, за разлика от тукашните ДУ, където родителите учат наравно с децата.
В ДУ в САЩ ли имаш предвид?

# 154
  • София
Баш Мотесори Simple Smile Понеже говори за частно и НУКК реших да видя дали пък няма предвид това училище...
Знам, че ползват дори бусовете на НУКК....

# 155
  • София
Баш Мотесори Simple Smile Понеже говори за частно и НУКК реших да видя дали пък няма предвид това училище...
Знам, че ползват дори бусовете на НУКК....
Е точно тези не били Монтесори, много ще Ви замоля Laughing

# 156
  • София
Е, те не са Монтесори училище, само се казват "Д-р Мария Монтесори". Яко объркващо, а? Joy
За там се носеше някакъв слух, че оттам по-лесно ги приемали в НУКК, ама колко е вярно...

# 157
Sanaka, не беше само манджата. Къща някаква на кучето в гъз@, де да го знам 2008, че толкова велико😀.

За НУКК се сетих от една среща с колега от курса. днес се видяхме, поговорихме за децата, тя неговото било там и сега  е 10 клас в АК, каза, че десетина деца отишли в АК. Вариант ми се стори, що тоя бой на негри в тъмна нощ за ПУК и начално, като гимназиите са по-важни.

# 158
  • София
по-скоро обратното - които не се класират за държавното имали уникалната възможност да отидат в частното.

# 159
  • София
Е, те не са Монтесори училище, само се казват "Д-р Мария Монтесори". Яко объркващо, а? Joy
Ма не бе, ясно е като бял ден, че не е Монтесори училище, като се казва Монтесори и целият му сайт е с белези на Монтесори, писма на децата, в които през ред се споменава Монтесори, споделят някакви хайпър дзен принципи и т.н. JoyJoyJoy

Sanaka, не беше само манджата. Къща някаква на кучето в гъз@, де да го знам 2008, че толкова велико😀.

За НУКК се сетих от една среща с колега от курса. днес се видяхме, поговорихме за децата, тя неговото било там и сега  е 10 клас в АК, каза, че десетина деца отишли в АК. Вариант ми се стори, що тоя бой на негри в тъмна нощ за ПУК и начално, като гимназиите са по-важни.
За мен всички етапи са важни и определено не разбирам хората, които подценяват началното (нищо лично към теб).

Интересно, и на мен първото ми впечатление за локацията беше такова. Викам си - къде са английските ливади, къде е меко-окосената трева, защо наоколо има само полусрутени вили, ръждясали автомобили и т.н. И как ПДяв. се стига до тук зимата. А сега мисля по съвсем различен начин.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 19:06 от Аш

# 160
В ДУ в САЩ ли имаш предвид?
Да за ДУ в САЩ имам предвид. Което написах  за ЧУ, също е за САЩ ( поне нашето е така). Проверих за ААС, казаха, че за неусвоеният в час материал децата остават след часовете.

# 161
  • София
Същата сграда е и сега, даже мисля, че 2009 вече беше пристроена в сегашния й вид. Само новата сграда я нямаше още, но училището си беше същото. По-спокойно беше, защото бяха по 2 паралелки на випуск.

# 162
  • София
Абе те в повечето случаи децата усвояват материала в час, въпросът е, че често се налага да усвоят материал, който не е застъпен или е бил омаловажен в час, пък им трябва и тогава настъпва звездният миг на уроците Joy Иначе, нямаше по курсовете да е пълно с отличници. А и, да не пропускаме, както каза Анди "за надграждане" също е силен аргумент за курсове/уроци.

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
За НУКК да не би да имате предвид частната ДГ в двора им? Там ги готвят директно по Азбуките за кандидатстването после.

# 164
  • София
Да, същата. Ясно. Правилно помня значи, че имаше нещо за там и НУКК. Пък, ако не успеят да те подготвят в градината за НУКК, явно имаш изключителния шанс да им продължиш в училището. Ами... измислили са го хората.

Общи условия

Активация на акаунт