Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 24 967
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Е, ЕСПА винаги са били с един клас. Мисля, че може би в нашия випуск бяха приели два, но не съм много сигурна.
ЕСПА не стоят никак зле всъщност на НВО. Само 2017-та са паднали малко. Кой е около тях няма никакво значение. Писали сме защо. НУКК са все деца на харпии. Знаем за конкретния случай с 4-ри пъти мината Азбуката и частния учител за изпита там. 145 -то са пак харпии от Шилер половината. И за там знаем какво се случва. 107-мо е ясно. Веда също напоследък е с трайно добри резултати на НВО, но не съм се задълбавала да го проучвам.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 17:26 от Fancy

# 136
  • София
145 -то са пак харпии от Шилер половината.
Брой ги 3/4 Simple Smile

Въпросът е защо резултатите на ЕСПА не са като на СС/Питагор/СМГ - и на мен ми е чудно при толкова много работа с децата.

# 137
  • в страната на чудесата
Е това беше майтап.
Макар, че тук е коментирано, че нагоре в класовете напускат деца. Тези, които аз познавам са напуснали заради свръх конкурентната среда, отчитана от родителите като нездравословна. Друго познато дете е там, но преживя огромен стрес докато се впише в тези изисквания. Е оцелява и е сред първенците за възрастта си в града, децата изглежда са доста адаптивни и еластични.
Веда традиционно са с много добри резултати. Но нямам никаква директна информация.

# 138
145 -то са пак харпии от Шилер половината.
Брой ги 3/4 Simple Smile

Въпросът е защо резултатите на ЕСПА не са като на СС/Питагор/СМГ - и на мен ми е чудно при толкова много работа с децата.

Учители! Знам за поне две масови напускания на учители. Дали не бяха и три.
Либимият Данков май не ходи вече там да им води школата. Не знам кой е сега.
И по мое съвсем странично и далечно мнение - много разпиляване на усилията. Конкуренция във всичко.

# 139
  • София
Пипи, защо да триеш, много хубаво си си написала мнението, на мен ми беше интересно и полезно!

# 140
  • София
И на мен винаги ми е било интересно защо не са с резултат като СС/Питагор.

За НУКК точно онзи ден говорих с моя приятелка с дете там и нейното изказване- нищо не учат по МАТ и АЕ. Може да е въпрос на учител - не знам.

# 141
Въпрос на частни уроци. Там поне знам от учителка роднина какво се прави.

# 142
Какъв е смисълът детето хем да е в частно училище, хем да ходи на частни уроци? Лично за мен, двете неща са несъвместими. Все пак говорим за деца, приети след изпи, което поне за мен показва, че са отсяти децата.

# 143
  • София
Хоуп, бъркаш за ПЧМГ, макар че с пенсионната реформа може и да се окажеш права хахахаха

За ЕСПА и аз съм споделяла. Мъжът ми само като ги чуе и застава в странна отбранителна поза. Сигурна съм, че има много доволни родители, но категорично не е нашето.

За изпитите и ние заведохме детето на 4 места да види. Бяхме ги свели до 3, ама се появи и Иззи. Отделно, без детето, ходихме на още 4 места, които отпадаха. После детето си избра училището. Лесно, а? Чувството предполагам е същото да минеш 9те кръга на ада Grinning

В двора на НУКК има малко частно училище, което не е много коментирано тук наистина. Моя позната преподава там. Класовете са с под 10 деца.

# 144
  • София
Titina, НУКК е държавно училище. Не че не ходят на частни уроци и от ЧУ.

Скрит текст:
НУКК = Италианския лицей, наричаха го "училище за надарени деца" навремето - не зная, може да е било жаргон. И сега приемът е базиран на много труден изпит, за който има голяма конкуренция.

# 145
  • София
Училището е държавно с много сериозен подбор в първи клас

# 146
  • в страната на чудесата
Какъв е смисълът детето хем да е в частно училище, хем да ходи на частни уроци? Лично за мен, двете неща са несъвместими. Все пак говорим за деца, приети след изпи, което поне за мен показва, че са отсяти децата.
Голям залък хапни, голяма дума не казвай Simple Smile Мнозина са допускали подобни твърдения преди челния удар Simple Smile

Какво частно училище има НУКК? Това не е ли монтесори в двора?

# 147
  • София
Те и по чужбините ходят, но им викат тютори, ама като е по нашенско било лошо!

# 148
  • София
Голям залък хапни, голяма дума не казвай Simple Smile Мнозина са допускали подобни твърдения преди челния удар Simple Smile

Какво частно училище има НУКК? Това не е ли монтесори в двора?
Вярно, че имаше едно Монтесори, което само се казвало Монтесори, и твърдяло, че е Монтесори, но не е такова Rolling Eyes

# 149
  • София
Училището е държавно с много сериозен подбор в първи клас
Да. Но пък когато родителите влязат в политиката децата им рязко поумняват и влизат в НУКК в съответния клас без изпит

Общи условия

Активация на акаунт