Витамин В12 - тема 6

• 39 827
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Е желязото не е паднало толкова, стойност 25 си е супер за да имаш негативи.
В12 е нисък стойност около 200 е сериозен дефицит, какъв препарат под каква форма приемаш и в каква доза?

# 496
И аз това се учудих, даже се върнах пак да видя стойността, 25 си е супер за желязо. Какво да кажа със стойност 8 вече втора година. Откакто го изследвам, не съм виждала над 12.
Симптомите не са ти от него със сигурност.

# 497
Ние с дъщеря ми също се движим в доста ниски граници 5.6 за нея 7.8 за мен(желязо).Сега на последната контрола за първи път видяхме нива 12-14,тя се лекува 2 г,аз 1.
Б 12 сме почнали на 198 аз и 204 тя.При мен разликата се усети още първата седмица,съответно супер бързо усещах негативите когато трябваше да правя контрола.Едва избутвах този 1 месец.Сега съм на долна граница 405-410.
Вит Д започнах с резултат  16,след 8 месеца прием,при все ,че бях ходила 2 пъти на море го бях вдигнала на 19.Четири месеца по-късно на 32.
krisi.lisa правиш ли пауза преди изследване?Какъв Б12 използваш и формата?

# 498
Cia_maritima не усещам никакво подобрение.Това ме и притеснява.Чудя се дали, защото още трябва да се качи ,или защото вече е паднало и желязото и имам негативи сега пък от него.
Изследвай фолиевата и смени б12 вземи си друга марка.Желязото не е ниско а и неврологичните проблеми не са свързани с него.Или си увеличи леко дозата на б12.

# 499
Много се извинявам желязото ми е 14.94.Сега се върнах да проверя,понеже видях,че говорите за стойност 25 и се учудих.Та в момента ми е 14,94 ,а преди 3 месеца беше 27, т.е преди приема на Б12.

# 500
Ние с дъщеря ми също се движим в доста ниски граници 5.6 за нея 7.8 за мен(желязо).Сега на последната контрола за първи път видяхме нива 12-14,тя се лекува 2 г,аз 1.
Б 12 сме почнали на 198 аз и 204 тя.При мен разликата се усети още първата седмица,съответно супер бързо усещах негативите когато трябваше да правя контрола.Едва избутвах този 1 месец.Сега съм на долна граница 405-410.
Вит Д започнах с резултат  16,след 8 месеца прием,при все ,че бях ходила 2 пъти на море го бях вдигнала на 19.Четири месеца по-късно на 32.
krisi.lisa правиш ли пауза преди изследване?Какъв Б12 използваш и формата?
Б12 е на фирма naturals factors метилкобаламин 1000 мкг.Имах малка почивка до изследванията,но защото ми бяха свършили хапчетата,но не помня точно колко е била,може би 10 дни.Никой не ми беше казал,че трябва да правя почивка.Дори жената в аптеката ми каза че хапчетата се пият,не знаех,че се слагат под езика.Може би затова за 3 месеца прием го качих толкова малко.

# 501
10 дни е малко, трябва поне 20дни а даже и повече. Тоест си ги пила ли? Ако е така все едно нищо не си правила, иначе аз съм казвала и друг път, че на мен на тази фирма не ми вдигат нивата. Но има други хора които са доволни от тях.

Желязото е паднало да, но все още е със сравнително добра стойност, от дефицита на В12 ти е зле. Но ако искаш и желязо си вземай профилактична доза някаква, но да има достатъчно часове разлика между приема им, че си противодействат.

# 502
mibobo за съжаление ги пих да.Понеже така ми беше казано в аптеката,когато попитах как се приемат.Предполагах,че нищо не съм напраеила .Добре че прочетох в тази тема,че се слагат под езика.От две седмици вече ги приемам правилно.Скоро няма да правя почивки понеже искам да запълнят дефицита и мисля да го пия поне един месец още.Желязо пия по 1 ампула тотема следобяд.Надявам се да отшумят тези неприятни симптоми.

# 503
Да, ти си писала, че вземаш тотема, забравих.
Трябва да приемаш поне 2-3м В12 за да попълниш дефицита. Така, че щом от 2седмици приемаш правилно, продължи още 2 месеца. Направи добра почивка, за да не се отрази приема на резултатите и виж как си.  Може да си вземаш и профилактична доза фолиева киселина, но да е активната форма - фолат от 400mcg. Тя подпомага повишението на желязото първо, второ често заедно с В12 и тя е в дефицит.
Вит.Д в началото големи дози ли си пила? Когато се приема по-голяма доза Д се взема и вит.К2 за да извежда калция до костите и да не се натрупва в меките тъкани, също така с тях се взема и магнезий.

# 504
Според мен е добре да се консултираш с лекар и евентуално по негова преценка да се смени марката.Има доста добри  мета.Може да увеличи дозата първия месец.Аз примерно първоначално приемах 2*1000,но това само лекар може да каже
Аптекарите и лаборантите нямат представа какво говорят относно това.Една лаборантка в самото начало ми бе казала,че е необходимо 1 седмица пауза,дъщеря ми тогава бе на 1.6м и я бодях излизшно -резултата и беше 748,а месец по-късно когато и лежахме в болница беше паднал на 230.

# 505
Да, ти си писала, че вземаш тотема, забравих.
Трябва да приемаш поне 2-3м В12 за да попълниш дефицита. Така, че щом от 2седмици приемаш правилно, продължи още 2 месеца. Направи добра почивка, за да не се отрази приема на резултатите и виж как си.  Може да си вземаш и профилактична доза фолиева киселина, но да е активната форма - фолат от 400mcg. Тя подпомага повишението на желязото първо, второ често заедно с В12 и тя е в дефицит.
Вит.Д в началото големи дози ли си пила? Когато се приема по-голяма доза Д се взема и вит.К2 за да извежда калция до костите и да не се натрупва в меките тъкани, също така с тях се взема и магнезий.
Вит.Д пиех по 20 к през ден.Не съм приемала вит.Ка.И това никой не ми спомена.Сега пия по 4 к.Затова ли калция ми е повишен леко.Сега трябва ли да приемам вит.Ка с тези 4 капки Вигантол.Още нещо да попитам аз съм с тромбофилия хетерозигот.Това вит.Ка не сгъстява ли кръвта,или се бъркам.Какво да ви кажа момичета.Просто ако не е тази тема незнам.Лекарите го карат през просото.Не обясняват,пропускат важни неща.Поне вече знам ,защо калцият ми е в повече,поне затова да не се притеснявам.

# 506
Ами така са лекарите за съжаление. Това за К2 никой лекар почти не го казва, а си има препарати които са готово комбинирани (Д+К2) така, че не е случайно. Ето тук може да прочетеш https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … tamin-d-i-kaltsiy
Иначе да големичка ти е била дозата. Сега недей взема, за 4к не е нужно. Принципно сгъстява вит.К, но те са К1, К2 и К3 и са различни, за К2 се казва, че е минимално това му действие, но не рискувай щом имаш проблем. Но магнезий си вземи.

# 507
Писала съм в предишните постове. Не се самолекувам. Тези капки са ми изписани от АГ. Говорих с още един, който също ми ги препоръча. Казаха че няма нужда от инжекции. Знам че е дефицит все още, но поне е в референтни стойности. Това имам предвид. А и от 70 до 183 не е малко мисля. Не знам терапията с инжекции колко повече би повлияло за този период на прием. Затова попитах Ева, която беше споделила че прави курс с инжекции, дали има резултат. Аз прекъсване не съм правила преди повторното изследване. Именно защото съм бременна. Така ми каза доктора.
А капките са б 12 на Смарт хит.

# 508
Да вметна само, че феритин 20 не е много ок...А за замъглено зрение не е зле да се проверят глюкоза и инсулин на гладно.

# 509
Да вметна само, че феритин 20 не е много ок...А за замъглено зрение не е зле да се проверят глюкоза и инсулин на гладно.
Ако става въпрос за мен,пускала съм глюкоза и инсулин.Правих си някакъв homa тест,т.е съотношение между инсулин и глюкоза и всичко е в норми.

Общи условия

Активация на акаунт