Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 150
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Задължително ли е предлагането първо на твърдата храна и след това кърмене? Преди действах на този принцип, но от известно време бебка почна да затваря устата след третата лъжица и да мрънка за гърда. Реших след кърмене пак да ѝ предложа и тя просто продължи да си хапва. Не знам дали е добре например първо да се накърмим и след 30 Мин да ѝ предложа пюрето?! Захранваме се от 2 месеца и количеството, което изяжда е 80-100гр.
И аз не предлагам нови продукти в това положение. Имам 4-5 домашни зеленчука и ябълки и круши и разнообразявам с различни комбинации просто.

# 286
Ако е захранване съм чела на няколко места, че може да се предложи първо мляко, с идеята детето да се запознае с нови вкусове.
Въпреки всичко, аз мисля да продължа със захранването, все пак извънредното положение се очаква да е 2 месеца, а пика на грипа м. Септември. Но това е мое решение - тя е на почти 9 месеца, а аз  смятам на 12 да ходи на ясла. Ако не е захранена какво ще я правят.. А и аз съм въвела всички групи храни, сега само добавям към тях други.

# 287
Съгласна съм с Димитрова_87,не смятам да отлагам новите храни. Засега единствено с попарата водим борба като храненето средно продължава около 40 мин и то само 1 сухар. Мисля, че детето харесва сиренето на вкус, но има затруднения при преглъщането понякога, понеже все още не дъвче и се задавя на моменти. Ако в крайна сметка не успея да заместя закуската с попара, мога ли да я заменя с каша или нещо подобно?

# 288
Аз за закуска давам само плодове , никога не съм предлагала попара или кус кус . За сега нямам намерение да променям вида на закуската.

# 289
  • Варна
Плодовете каква закуска са... никаква.

# 290
Ама давайте си и плодове, и каши с плодове/сирене, попари и кус кус,стига да се харесват на децата Simple Smile Варианти много... къде е проблемът?

# 291
Защо плодовете да са никаква закуска?

# 292
Не са достатъчно засищащи плодовете. Моята щерка(която далеч не е от най-ящните) много обича плодове. Ако хапне плод или плодово пюре микс, максимум до 1 час е огладняла. Плодове давам между хранения или за СЗ, но тя е на 2г и малко и често вече пропуска СЗ.

Ако с някое хранене има,, борба" не бих се борила(бих опитала след време да речем) , като с описания случай с попарата.Щом детето харесва сирене, то последното може да се добавя и към кус кус и към макарони, на филийка с масло, към овесени ядки, към юфка, към просо. Има варианти.

# 293
  • Варна
Някой може ли да се нахрани с плодове? За бебе да не говорим. Просто е абсурдно. Плодовете стават за междинно хранене между основните, но за закуска... Звучи нелепо.

# 294
И при мен беше трудно с попарата и кус куса, затова временно замених с бисквитени каши на слънчо и бебелан с плодове. Много се харесват.

# 295
Е моите деца явно са нещо сбъркани закусват плодове около 8-9 часа и не търсят храна до обяд 12-13 часа . Жизнени са спокойни и игриви цяла сутрин за мен не са гладни и плодовете са им напълно достстъчни, но храненето е личен избор на родителите аз споделям моя опит.

# 296
Да, всички деца са различни! На моето давам за СЗ само плодове, защото иначе не е гладен за вечеря, хапва около 16-16.30 и вечеря около 19-19.30. Между храненията нищо не му давам, иначе няма да е гладен за основното.

# 297
  • Варна
Ми браво на вас... Зависи за колко големи деца става дума, но ако няколкомесечно закусва плодове и не яде нищо до обяд аз лично бих се притеснила относно хранителните вещества които приема.
Тирамису,
за сутрешна закуска говорим, не за следобедна. Разликата е съществена.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 12:22 от Месечинка виторога

# 298
Нашия педиатър също беше ни казал, че плодовете не дават като основно хранене. Да се дават между храненията или като десерт. Другия вариант да се влагат към закуската. Просото много си върви с плодове. На моята ако в закуската нямя сирене просто не я яде.

# 299
Децата са ми на 15 месеца откакто е заместена закуската ,тя е само плод, децата са си много добре и аз не се притеснявам за тях. А и плодовете не се смесват с нищо дават се самостоятелно заради ферментацията в червата. Педиатърката се радва , че съм ги научила така , а тя е специалист по хранене . И пак всяка  майка си гледа децата както сметне за добре, а за мен това е добре , а не празни калории от попара или кус кус.

Общи условия

Активация на акаунт