Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Споделям какво ме е посъветвал педиатър, така съм правила и за мен е логично Simple Smile Готовите пюрета със сухо мляко вътре са си класика, да, друг е въпросът дали е ок да се дават-за мен не беше и не давах съответно. Всичко е индивидуално да заключим, а и всеки преценя.

# 271
  • София
Здравейте! Включвам се за първи път. Бебето ми е на 7+++ и е с атопична кожа. Почнах захранване на 6 навършени месеца. В началото имаше едни петна като лишеи по ръката и крачето и после станаха на ранички. Спряхме захранването след месец за 3 дена по съвет на дерматоложката и всичко се почна отначало. До сега съм въвела основните зеленчуци, 2-3 плода и от 2 седмици ѝ давам каши. Още миналия месец на консултацията педиатърката ни каза да почваме с месо и сирене през ден. Не съм въвела нито едно от двете неща, но мисля от другата седмица да почвам с месото. Обрина се от тиква, батат и спанак. Гледам да съм много внимателна. Има ли други като нас? Вървим с много бавно темпо, но това въобще не ме притеснява. На кърма е и наддава много добре, резултатите от изследванията също бяха добри. Бих се радвала да получа някоя препоръка от други като нас. Хубава вечер!

# 272
Да не е от кашите.Виж в съдържанието,че повечето съдържат мляко,пшеница или други от рода на глутена.А и май малко бързо ги въвеждаш.Спанак май се даваше по-късно.Поне по 3-4 дни въвеждай нов вид храна.На моя му е чувствителна кожата от студа и му излизат такива петна като излезнем за малко.На мустела му взех крем и е значително по-добре.Дано се разбере от кое точно му излизат тези петна и да се реши проблема.

# 273
  • София
Каши само елда и оризова съм давала, които са за 4+ безмлечни и без глутен. Винаги преди да взема нещо чета съдържанието. Затова избягвам и купешките пюрета. Всичко ново ѝ давам в продължение на 3-4 дена, за да видя дали ще направи реакция. Четох за спанака, че може да се дава след 7мия месец, но може и да ми е грешна информацията. Така или иначе вече няма да ѝ давам. Относно козметиката до преди 1 месец бяхме на МУСТЕЛА, но след като стигнахме до дерматолози, беше ни препоръчано на Биодерма продукти за суха и атопична кожа. Интересното е, че тя въобще не е със суха кожа, но явно ѝ е много чувствителна.

# 274
Кога дадохте цвекло? А патладжан?

Честит празник 💐 Бъдете здрави и слънчеви мами! 🌞

# 275
  • Благоевград
Кога дадохте цвекло? А патладжан?

Честит празник 💐 Бъдете здрави и слънчеви мами! 🌞

По моята схема цвеклото е след 10-ти месец, а патладжана след 12-ти.

И аз имам един въпрос. С какво сирене и масло захранихте? Знам, че сиренето трябва да е обезсолено, но се чудя домашни ли да търся или...

# 276
  • Варна
С Алфатар захраних аз. Нещо нямам вяра на домашните млечни и яйца, специално при захранване, не съм убедена, че са минали нужния контрол.

# 277
Сирене - домашно, краве. Масло - Президент/Краварката, но вече ядат предимно домашно.

# 278
  • София
Цвекло ще дам около годинката, патладжан -по-късно.
Използвам Хармоника и Краварката.

# 279
Сирене купувам Верея или Лакрима, а масло - Краварката или Билла.

# 280
Сирене давам Пършевица, кисна 24 часа. Масло - Вълчев.
Моя тотално отказва обедното пюре от три дни. От толкова въвеждам и сиренето. Може би не му харесва.

# 281
В тази ситуация на извънредно положение мислите ли да въвеждате нови неща при захранването? Трябва да въвеждам жълтък, но се притеснявам 😕

# 282
Аз въвеждам от днес кайсия, не ме бърка извънредното положение.

# 283
Захранването не е спешна работа. И да отложите дадени продукти с няколко седмици, не е фатално.

# 284
Докато е такава ситуацията няма да въвеждам нищо ново, защото, ако реагира на някоя нова храна... и се наложи консултация с д-р, последното място, което искам да посетя е болница. Иначе и аз не виждам проблем да се забави въвеждането на храни, дори го отписах от кухнята, въпреки че ми беше много удобно

Общи условия

Активация на акаунт