Захранване - въпроси и отговори - тема 7

  • 33 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 388
Момичета, предложете някакви сухари и бисквити без много вредни съставки. На 9+++ сме и тази седмица приключвам въвеждането на глутена. От другата седмица ще почна с млечните продукти (сирене като за начало) и искам да взема някакви сухари или бисквити без захар и сухо мляко. Избягвам и такива пюрета. АМ не е близвала от родилния дом.

# 571
  • Мнения: 433
Разгледай на Holle. Simple Smile

# 572
  • Мнения: 8 093
На Лидъл бисквитките Лупилу са без захар. Брашно от спелта, оризов сироп, слънчогледово масло и вит. В1. Единствените, които съм открила без захар и без палмови мазнини.
Сухари си правя от хляб Симид.

# 573
  • Мнения: 4 903
За пореден път ще си позволя да препоръчам мини сухарите от спелта на ДМ.

# 574
  • Мнения: 71
Какво ви е мнението за пюретата на Лидл?

# 575
  • Мнения: 1 822
Какво ви е мнението за пюретата на Лидл?
От болницата ни подариха комплект с неща за бебето и в него имаше плодово пюре от Лидл (ябълка и банан или ябълка, круша и банан). Отровно сладко беше.

# 576
  • Мнения: 423
Момичета, грах и царевица м8га ли да давам и замразени, или консерва? ( 11м)
А Био елда (реално без люспи) трябва ли да св накисва предварително?

Аз приготвям зеленчуковото пюре със замръзен грах, той е пресен а този в консервата е варен сух грах, който се въвежда след 9-10 м. Също днес прибавих замръзен зелен фасул към пюрето в комбинация с риба, много се хареса. На 8++ сме.

# 577
  • Мнения: 1 027
Аз също ще кажа,че по-изчистени от към съдържание, не можах да намеря освен от ДМ сухарите. А за бисквити, на Хип са с приемливо съдържание, но пък със захар...

# 578
  • Мнения: 452
С какво телешко захранвате?

# 579
  • София
  • Мнения: 1 464
С какво телешко захранвате?
С месните заготовки на Хип.

# 580
  • Мнения: 183
Здравейте! Включвам се с интерес към групата. Дъщеря ми е на 5 месеца и от 1 седмица давам пюре на обяд, а след това я кърмя. Педиатърът каза да започнем с готови еднокомпонентни пюрета. За сега съм давала морков и тиква. Иска ми се да правя домашно пюре, но не ми е ясно дали трябва да се прави нещо по-специфично. Приготвянето на домашно пюре означава ли, че само трябва да сваря зеленчука и да го пасирам? Питам, защото имам замръзена кърма, която мога ли да добавя в пюрето, ако трябва да разреждам пасирания зеленчук. Малко се обърках от схемата, кое кога се дава. Все пак ще прочета отново закупените постове и страниците назад, но исках да знам за домашните пюрета как ги правите. Благодаря ви.

# 581
  • Мнения: 221
Здравейте, аз по същия начин имах доста замразена кърма, която добавях към обедното зеленчуково пюре, което приготвях. Само варях зеленчуците и след това пасирах с кърмата. Някои мамчета слагат и масло при домашните, но докато имах кърма добавях от нея Wink




Здравейте! Включвам се с интерес към групата. Дъщеря ми е на 5 месеца и от 1 седмица давам пюре на обяд, а след това я кърмя. Педиатърът каза да започнем с готови еднокомпонентни пюрета. За сега съм давала морков и тиква. Иска ми се да правя домашно пюре, но не ми е ясно дали трябва да се прави нещо по-специфично. Приготвянето на домашно пюре означава ли, че само трябва да сваря зеленчука и да го пасирам? Питам, защото имам замръзена кърма, която мога ли да добавя в пюрето, ако трябва да разреждам пасирания зеленчук. Малко се обърках от схемата, кое кога се дава. Все пак ще прочета отново закупените постове и страниците назад, но исках да знам за домашните пюрета как ги правите. Благодаря ви.

# 582
  • Варна
  • Мнения: 25 823
Масло се слага доста по-нататък, на 5-месечно да сложиш масло е много, много рано. С вода или кърма се пасират, ако се налага. Защото тиквичката да речем е доста водниста и няма нужда от добавяне на течност. Картофът ако се пасира, особено на висока скорост става лепкав, пасирай с повечко вода и на ниска скорост или пък мачкай с вилица.

# 583
  • Мнения: 433
На 6 месеца добавях ГХИ (преварено/пречистено масло).

# 584
  • Мнения: 725
Аз също имам много замразена кърма и се чудя какво да я правя. В пюрето добавям, но вече добавям месо или жълтък и незнам дали е подходяща.
В каши нестава стават много течни.
Кажете  други рецепти. Може ли да претърпява термична обработка

Общи условия

Активация на акаунт