Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 122
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
До 1 годинка млечните продукти трябва да са пълномаслени, това знам аз Simple Smile

# 601
Не бих дала. Децата, особено бебета трябва да ядат пълномаслени продукти. Скир почти няма мазнини. Какво му е предимството пред обикновено пълномаслено кисело мляко, което е много по-подходящо за тази възраст? Освен ако не живеете в някоя от северните страни, където това е традиционен продукт и част от начина на хранене, ползи аз лично не виждам.

# 602
Здравейте, някой може ли да ми каже какво е “преходно мляко” в кашите? Сухо мляко ли или АМ някакво?

# 603
АМ е, не сухо.

# 604
  • Варна
Преходното мляко е частично адаптирано, това е т.нар. АМ 2, за деца над 6 месеца.

# 605
Момичета след годинка като замените кърмене с твърда храна,каква храна предлагате и кога? Че сега заменям закуската и идеите ми се изчерпват,а и се обърках тотално и не знам вече кое кога да давам и дали го храня пълноценно...

# 606
Здравейте,всеки ден ли правите пюренца на бебета , или съхранявате в хладилник/фризер? Аз за сега правя всеки ден,но мисля да започна да приготвям за 3-4дни. Въпроса ми е , след като приготвя храната и я пасирам, наливам докато е топла в бурканчета и като изстине прибирам в хладилника или трябва да варя бурканчетата, и колко дни може да се съхранява?Ще се радвам да споделите ,също как процедирате и с месото замразявате ли🙄

# 607
Дa ви питaм, въведох жълтък преди три денa, колко чеcто трябвa дa го дaвaм, някъде четa, че трябвa вcеки ден нa друго мяcто двa - три пъти в cедмицaтa.... cъщо тaкa, меcото могa ли дa го редувaм c жълтъкa, дa зaпочнa дa зaхрaнвaм и c него, или дa изчaкaм мaлко дa cвикне c жълтъкa?

# 608
На първа страница тук е схемата за въвеждане на жълтъка. Редува се с месо когато имаш въведено такова. Аз месото започнах да го въвеждам на 7 месеца и малко, а жълтъкът- след 9я месец. В твоя случай ако не си въвела месо и жълтък още напълно - първо едното, после другото, не едновременно.

# 609
Здравейте,
Нова съм в групата. Времето ми е ограничено и признавам въпросът ми може да се дублира, за което се извинявам предварително.
След като въведа тиква например, след това при въвеждането на новия заленчук - морков давам пак 2-3л за начало,  а след това дохранвам ли с тиква?
Благодаря предварително!

# 610
Здравейте!
След като съм въвела овеса с ръжените ядки пак ли започвам с 2-3 лъжички и да дохранвам ли с овес?

# 611
Съни, да, точно така.

# 612
  • Варна
Аз бих слагала по една лъжичка ръж в овесените ядки като постепенно променям пропорцията. Реално и в овеса, и в ръжта компонентът, който въвеждаш е един и същ, но в ръжта е доста повече, затова увеличавах плавно. Но и директно да дадеш ръжена каша едва ли ще е особен проблем, така или иначе там реакцията се проявява с натрупване, а не веднага.

Sunny99999
да или пък ги смесваш - 2 лъжици морков в пюрето от тиква.

# 613
Колко трябва да изяде едно 4 месечно бебе за обяд пюре?
Сега изяде 120 мл зеленчуково пюре изпи 60 мл вода и се смее.
Доколкото помня 120 мл е ок за тази възраст.
Иначе пие 180 мл АМ.

# 614
Не съм срещала информация за макс количество пюре за 4-месечно, тъй като най-рано на 4 месеца се започва захранване... пюрето с добавено АМ ли го правите? Понеже заместено хранене на тази възраст е изключено да има...

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 14:25 от Tolly

Общи условия

Активация на акаунт