Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 126
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Това количество за 4-месечно бебе ми се струва огромно и на мен... За сметка на млякото е, нали разбираш. А то е единственото, което реално се усвоява на тая възраст. Чак ми е трудно да повярвам, че толкова малко бебе може да изяде толкова много пюре, моят до 7-8 месеца изяждаше по 40-50 грама максимум.

# 616
Момичета, какво сирене купувате и колло време го обезсолявате?
Ако имам въведено масло и кис мляко, води ли се, че са въведени млечни?
И по колко следвс дс се дава сирене, извара...? (11++м)

# 617
  • Варна
Не, не се води Simple Smile Всеки продукт - масло, кисело мляко, сирене, извара, прясно мляко се въвежда отделно. Сирене Алфатар давах аз, изкисвах 24 часа. По една кибритена кутийка горе-долу, но не е нужно чак толкова стриктно да спазваш грамажа, това е приблизително.

# 618
Аз купувам на бебчо (8м+) сирене на Добротица! Тъй като работя в такова производство на млечни продукти, знам какво да избирам! Simple Smile

Момичета, какво сирене купувате и колло време го обезсолявате?
Ако имам въведено масло и кис мляко, води ли се, че са въведени млечни?
И по колко следвс дс се дава сирене, извара...? (11++м)

# 619
Аз давам сирене President  по препоръка на педиатъра.
В момента въвеждам жълтък (2ра седмица), на 10м сме.
За сега няма реакция, мога ли да въведа червена леща или трябва да приключа с жълтъка първо?

# 620
Нашето момченце е на 5++, захранен е от един месец вече, имаме заместен обяд и педиатърката каза да давам пюре колкото мляко изяжда, а той пие по 150мл. Обаче 150гр и 150мл не е едно и също. Давам му колкото му се яде.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 20:03 от Анонимен

# 621
  • София
Използвам за детето сирене Хармоника.
Ще пробвам Добротица и Алфатар.
Леща не бих въвела преди годинката.

# 622
Червената леща е без люспа, така че не е проблем да се въведе,но аз лично бих приключила с жълтъка първо.

# 623
Сирене Ведраре давам.  Както и кисело мляко. Понякога взимам и Хармоника.

# 624
Здравейте!
Искам да попитам следното: след като съм давала кокосово маслко, мога ли без притеснения да дам сладки, които ще приготвя с кокосово брашно?
Благодаря предварително!

# 625
Според мен можеш да дадеш спокойно, аз с кокосово масло,паста, мляко и брашно не съм имала проблем.

# 626
Според мен можеш да дадеш спокойно, аз с кокосово масло,паста, мляко и брашно не съм имала проблем.
Благодаря!

# 627
Имам един лек проблем не иска гладко пасирано пюре 🤷‍♀️
Днес в бързината не съм пасирала пюрето както трябва от зеленчуци и малко ориз така лакомо гълташе 😋
Това второто е друг чешит ....

# 628
И моята е така😀
Да ви питам, след като съм давала вече боровинки пюре, мога ли да ѝ дам сурови, пасирани с някакъв друг плод?

# 629
На колко е бебето сурови храни давах рядко в началото освен банан.

Общи условия

Активация на акаунт