Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 593
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
За сега нямате много избор, понеже още е малко бебето. Плодове смесени с безмлечна каша (която сте въвели) или плодове с елда, или само плодове.
За бисквити и др. е рано, защото съдържат глутен, а той се въвежда около 8 м.
Между другото моето бебе беше пухкаво, а следобед много често му правех каши, първоначално безмлечни с плодово пюре, по-късно и млечни. Не се е 'напомпал' грам. Абсолютни градски легенди са това.

# 181
За сега нямате много избор, понеже още е малко бебето. Плодове смесени с безмлечна каша (която сте въвели) или плодове с елда, или само плодове.
Между другото моето бебе беше пухкаво, а следобед много често му правех каши, първоначално безмлечни с плодово пюре, по-късно и млечни. Не се е 'напомпал' грам. Абсолютни градски легенди са това.
Благодаря! Мислех за безглутенови бисквитки, но явно е рано. Кисел мислех да правя с царевично нишесте и плод. Мислех си, че трябва да му е разнообразно, но ще си яде кашите. Той така ли иначе не наддава много добре и е слабичък, може да му се отразят добре Simple Smile

# 182
СЗ значи имате - плодове и каши... Въвеждайте различни видове култури - царевица, просо.. И плодове също, има време до бисквитите и киселите Simple Smile

# 183
  • Варна
6-месечно бебе няма нужда от разнообразие. Има нужда от мляко. Всичко друго е за опитване на вкусове и консистенции.

# 184
Ако сте въвели ориз има оризов грис в Кауфланд може да добавите плодови пюрета когато го приготвяте.

# 185
Аз давам безглутенови бисквитки и кисел с царевично нишесте. Не виждам нищо лошо, а има и не съдържащи неща глутен.

# 186

Всъщност глутенът е хубаво да започне да се въвежда около 6ия месец по около 1,5 грама на ден.

# 187
Може да, след 6я месец по принцип (зависи кога е започнало захранването¡) , сега тия 1,5 гр за пръв път ги чувам, но овесена каша е добро начало, постепенно увеличаване на грамажа, предлагане на глутен всеки ден в продължение на месец...Аз започнах да го въвеждам от 8я месец, захраних на 6 навършени месеца.

# 188
Може да, след 6я месец по принцип (зависи кога е започнало захранването¡) , сега тия 1,5 гр за пръв път ги чувам, но овесена каша е добро начало, постепенно увеличаване на грамажа, предлагане на глутен всеки ден в продължение на месец...Аз започнах да го въвеждам от 8я месец, захраних на 6 навършени месеца.

Е, не се започва направо с грам и половина, започва се с малко и се увеличава постепенно, като максимума до 8мия месец е 1.5 грама на ден, между 8ми и 12ти месец е 5 грама.

# 189
Не съм следила грамове, тук също не съм срещала подобни твърдения.. Теоретично може и да е така, ориентировъчно. А "хубаво е да се започне от 6и месец" не важи за бебета, захранени тогава, каквито са и официалните препоръки.До 12 месеца е хубаво да се въведе, но постепенно и бавно... Различните схеми препоръчват различен диапазон времеви за него-майката избира. Simple Smile

# 190
Не съм следила грамове, тук също не съм срещала подобни твърдения.. Теоретично може и да е така, ориентировъчно. А "хубаво е да се започне от 6и месец" не важи за бебета, захранени тогава, каквито са и официалните препоръки.До 12 месеца е хубаво да се въведе, но постепенно и бавно... Различните схеми препоръчват различен диапазон времеви за него-майката избира. Simple Smile
То и официалните препоръки не са за захранване от 6ти,а най-рано от 16та и не по-късно от 26та седмица , обаче тук повечето са на различно мнение, та не ми се влиза в дискусии по този въпрос. Така или иначе въпросът беше, че в конкретния случай не е рано за въвеждане на глутен.

# 191
  • Варна
Аз давам безглутенови бисквитки и кисел с царевично нишесте. Не виждам нищо лошо, а има и не съдържащи неща глутен.
Лошо е дотолкова, доколкото в тоя кисел няма нищо, ама нищо хранително и полезно, а запълва корема на бебето за сметка на необходими и полезни вещества, които може да си набави от млякото. Да, иначе няма нищо лошо в един кисел да си го хапнеш, няма да те отрови и да ти навреди. Обаче на бебе да се дава. . Най-малкото безсмислено и безполезно.

# 192
Малко да изместя темата...
В момента въвеждам глутен трета седмица. Дали да започна въвеждане на жълтък или да изчакам да свърша с глутена?
Като гледам и жълтъка се въвежда за месец, ако правилно чета схемата в първи пост.
На 8+

# 193
А какви бисквити давате? Скоро исках да взема някакви за проба, но всички съдържаха захар...

# 194
Глутена е единственото, което се въвежда месец, защото ако има реакция ще е с натрупване. Жълтъка не е така, той ще си проличи още с първия прием, ако има нещо. Според мен няма проблем да си започнеш и жълтъка, при него както и при всичко останало първо се дава малко (четвъртинка), а схемата е след колко време е добре да увеличиш количествот

Общи условия

Активация на акаунт