Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 404
Здравейте, интересува ме има ли сред вас жени родили нормално въпреки, че бебето е било седалищно?
В кой “вид”седалищно предлежание беше бебето?
В кой град и при кой АГ родихте?
Може ли да споделите размера на бебето, в коя седмица се е родило, правили ли са ви епизиотомия(ако не-имахте ли разкъсване), беше ли веднага след раждането бебето при вас или е било под надблюдение?

Моля Ви да споделите всяка информация която смятате, че би била от полезна Simple Smile

# 1
 • Мнения: 49
Аз познавам жени родили по този начин, но преди 20 години . По техните обяснения раждането е било много тежко и с много шевове. Мисля, че и за бебето е опасно.

# 2
 • Terra incognita
 • Мнения: 4 837
Не си заслужава рискът. Моето дете беше седалищно, никой лекар дори не си и помисли да ми предлага нормално раждане. Ръчното завъртане също крие рискове.

# 3
 • WonderLand
 • Мнения: 2 705
Аз съм родена седалищно, раждането е било мнооого тежко за майка ми. Опасно е за бебето.

# 4
 • Мнения: 8 955
Защо не се предполага че може да се завърти бебето. Моята дъщеря в четвъртък на контролния преглед беше седалищно  разположена с чело опряно в корема ми отпред. В понеделник родих , като ме приеха се оказа че си се е завъртяла както трябва в някакъв момент за тези четири дена.

# 5
 • Мнения: 78
Приеха ви в болница с почната родова дейност ли, или бяхте планувано секцио и се оказа, че се е завъртяло бебето? В коя седмица бяхте?

# 6
 • WonderLand
 • Мнения: 2 705
Защо не се предполага че може да се завърти бебето.

Защото е тясно вече, но не е изключено да се случи, разбира се.

# 7
 • Мнения: 8 955
Приеха ви в болница с почната родова дейност ли, или бяхте планувано секцио и се оказа, че се е завъртяло бебето? В коя седмица бяхте?
Роди се седмица преди термина. Не беше планирано секцио. Изтекоха ми водите .Това е било преди 20 години. Тогава отиваш в болницата и екипът решава какво да те правят.  Тя принципно не беше супередро бебе,  2900 , беше много подвижна и неспокойна като характер. Аз пък постоянно бях в движение, не бях качила много на килограми. Накрая се оказа че толкова се е въртяла че заради прекратено увита пъпна връв направиха епизотомия. Но като ме приеха в родилното на прегледа казаха че бебето  стои с главата надолу. Това в понеделник, а четвъртък три дена преди това при акушер- гинеколожката на ехографа беше с главата нагоре.

# 8
 • София
 • Мнения: 49
Има една влогърка в инстаграм magisanvlog, която роди естествено момиченцето си (в седалищно предлежание) в Окръжна болница в София, след спонтанно започнала родова дейност. Доколкото разбирам от постовете и (не сме лични приятелки) е било екстремно и доста опасно раждане и накрая нещата са били на косъм, но за щастие всичко е приключило успешно.
Аз също чакам момиченце (35+2 съм) което към момента е в седалищно, а цяла бременност беше главично и вече 2-ма специалисти ми казват, че няма смисъл да се рискува с вагинално раждане. Мисля, че в крайна сметка е важно здравето и благополучието на бебето и майката, а начина на родоразрешение се преживява.

# 9
 • Мнения: 408
Каквито и мнения да се напишат тук, знай че всичко е строго индивидуално. Има жени, родили нормално и бебенцето е излязло здраво, но като цяло се препоръчва секцио. Някои бебенца се обръщат в последния момент както е споменато тук. Аз съм родена чрез цезарово сечение, защото съм била наобратно. Майка ми е предпочитала нормално ест раждане, но е имало риск да си изкълча краченцето и се е доверила на докторите.

Общи условия

Активация на акаунт