Окръжна болница Варна - тема 9

• 37 796
  • 482
  •   1
Отговори
# 120
И мен ме интересува въпроса с клизмата. А има ли някоя мама, която е раждала с чорапи с компресия поради разширени вени на краката? На мен ми казаха, че с чорапи трябва да раждам, но пък нали там до коленете разбрах, че те мажат с дезинфектант, йод ли. Там ли ще ми сложат чорапите или с тях да ходя.

# 121
  • На брега на морето
Първия път ражда далечната 2012 година, имаше време за клизма, но никой нито я е споменавал, нито направил.  Вторият път беше през 2018 година, ситуацията беше идентична. Но там толкова бързо се развиха нещата, че и да искаха да направят, нямаше време. Досега от никоя нормално родила жена не съм чула да са й правили клизма.

За чорапите, съквартирант ката в стаята беше с чорап. Доколкото помня беше дошла с него, а йод не са я мазали. Кракът и беше бял.

# 122
При първото си раждане(в АГ) много ме притесняваше момента с клизмата, но сега след като вече знам, че не е нищо особено пък ме притеснява липсата й😀
Не мога да си обясня защо не правят?!? 🤔

# 123
Миналата година раждах при Нешев, каза ми да си купя свещички ЕваКю и да си сложа преди да отида в болницата.

# 124
Да, и секцио, и естествено, вземете си свещички.

# 125
Не са ми правили клизма и доколкото знам не правят, но който желае може да си закупи и постави свещичка Ева кю.
Не знам апострофирането за куфарите към мен ли е било, без да влизам в полемики - торбите от Кауфланд и Била, в които хипотетично някой би си сложил багажа също не са стерилни, а освен това стоят почти през цялото време на пода, тъй като шкафчетата са изключително малки за да се събере всичкия багаж.

# 126
Не са ми правили клизма и доколкото знам не правят, но който желае може да си закупи и постави свещичка Ева кю.
Не знам апострофирането за куфарите към мен ли е било, без да влизам в полемики - торбите от Кауфланд и Била, в които хипотетично някой би си сложил багажа също не са стерилни, а освен това стоят почти през цялото време на пода, тъй като шкафчетата са изключително малки за да се събере всичкия багаж.
Не е лично, въпросът е принципен. Това е изискване на отделението. Аз също се бях запътила да слагам багажа в куфар, но като се замислих, не бих искала мръсотията от колелцата покрай новороденото си.

# 127
Това със забраната за куфар ще е нещо ново,миналата година не ми правиха забележка, а на мен ни беше по-удобно в куфарче: едната страна за мен, другата - за бебето.

# 128
Аз съм готова с багажа ми. Сложих го в две торби на waikiki. Всичко по списъка взех, но с тези лигнини, памперси и еднократни чаршафи само те ми заемат куфара, ръчен багаж, който бях набелязала. След като помислих и попрочетох коментарите заложих на торбите.

# 129
Преди 3 месеца като раждах, не ми правеха клизма, а имаше достатъчно време. Съжалявам, че  не си сложих свещички, мисля че раждането щеше да е по - лесно. Не ме мазаха с йод, само ми поливаха дезинфектант на онова място Simple Smile
Аз  бях с куфар, 1 торбичка и раничка с дрехите на бебчо. Искам само да споделя, че не е толкова стерилно колкото си мислите. Работила съм като чистачка на кораб и сега всичко ми прави впечатление. Мога много да кажа за хигиената в болницата. В неонотологията, където седят бебчетата е много чисто.

# 130
Аз родих преди 2 месеца, по средата на извънредното положение. Може и това да е причината да си мисля, че по принцип се поддържа хигиена в отделението.
Влизане с калцуни, дезинфектанти и т.н.

Не се хващайте за думата "стерилно". Болница е. Редно е да е максимално чисто покрай новородените. До колко въпросното място покрива стандартите за чистота е едно, а съвсем различно е как ние се отнасяме към изискванията.

# 131
Вчера попитах моя доктор относно клизмата каза, ако има време правят, ако няма не, препоръча ми да си сложа свещичка преди да тръгна за всеки случай. Относно посещенията - не са позволени😔. Засега това мога да споделя.

# 132
До скоро родилите мами, как изписват бебчетата? С дълъг или къс ръкав?

# 133
Здравейте!
Искам да попитам дали си заслужава вип стаята или е по-добре с друг човек?
Кога дават бебето след раждане?
Ако не се плати избор на екип или стая, има ли вероятност да те сложат при ромките?
Благодаря!

# 134
  • Варна
Аз като раждах преди почти 10 месеца,не съм плащала за екип,нямаше вип стаи свободни и всичко беше пълно,даже май след мен ги пращаха в АГ. Първите две нощувки бяхме мисля в нещо като предродилна стая,4 момичета без баня и там имаше едно момиче ромка,после като ме настаниха в стая си бяхме българки. За Вип стая зависи от човека,аз прекарах 5 нощувки и завързах приятелства,не съжалявам ,че бях в обща стая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт