Окръжна болница Варна - тема 9

• 36 652
  • 471
  •   1
Отговори
# 195
1000 пъти по - добре с пълна упойка, ако имаш паник атаки. Аз  съм раждала 2 пъти секцио- с пълна 1 път и 2 път със спинална. Каквото и да ти казват - пълна. Няма да влизам в подробности за мен, въпреки, че паник атаки нямам и самата аз не съм паника. Не се  страхувай от пълната упойка, няма от какво, заспиваш за 1 секунд, а при събуждането бях напълно ок. Успех.

Възможно е да е по добре аз също съм на една такава делема. Но всеки организъм е различен а мен ме е страх от тази пълна упойка.

# 196
Mimaaaa5656 като за начало говори с АГ. Анестезиологът идва сутринта преди секциото и те разпитва. През цялото време по време на секциото говори с теб и ти следи състоянието. А колко време продължава предполагам е различно, при мен беше май час - час и половина. Бебето го изкарват за около 20мин.

# 197
Mimaaaa5656 като за начало говори с АГ. Анестезиологът идва сутринта преди секциото и те разпитва. През цялото време по време на секциото говори с теб и ти следи състоянието. А колко време продължава предполагам е различно, при мен беше май час - час и половина. Бебето го изкарват за около 20мин.

Сутринта в колко започват секциото.

# 198
Мисля, че в 8 беше, ако няма някое по спешност. Просто приеми, че нещата не са под твой контрол 😊 Както може да влезеш в 8 за секцио и да мине за 1 час, така може и да влезеш в 12 и да продължи по-дълго. Не се притеснявай, в сигурни ръце си. В родилно отделение всички са много мили и внимателни. За неонатология са ти казали вече, но ако не дойдат при теб и нищо не ти казват се радвай - значи всичко е наред. Добри специалисти са с бебчетата, но в комуникацията са зле, не им се връзвай.

# 199
И при мен анестезиоложката беше една приятна жена. Аз не получавам паник атаки, но бях непланирано спешно секцио в 8-ми месец и си беше голям стрес. Анестезиоложката ми стоя до главата и ми говореше през цялото време. От всичко, най-яркият ми спомен е когато докторът ми показа бебето. По принцип, ако е планово секцио, анестезиологът идва предварително и обсъждате упойките и предпочитанията.
Успех и леко раждане на всички!

# 200
При мен анестезиолога не ми е стоял до главата през цялото време, но не съм усетила нещо негативно от този факт. От време на време ме питаше разни неща. Помня само първото му име, но така или иначе анестезиолозите там са само двама - мъж и жена, при мен беше мъжа, но и за двамата мненията като цяло са положителни.
Относно пълната упойка, аз лично никога не бих си я причинила доброволно, но всеки сам си преценява. Хората са супер любезни, внимателни, мили, предразполагат родилката, постоянно има човек наоколо.
П.П. Аз също бях спешно секцио и с анестезиолога се видяхме направо в операционната, там ме разпита набързо за алергии, килограми, какво съм яла и пила, но преди това в родилна зала една от акушерките ми направи тестовете за упойките.

# 201
При мен анестезиолога не ми е стоял до главата през цялото време, но не съм усетила нещо негативно от този факт. От време на време ме питаше разни неща. Помня само първото му име, но така или иначе анестезиолозите там са само двама - мъж и жена, при мен беше мъжа, но и за двамата мненията като цяло са положителни.
Относно пълната упойка, аз лично никога не бих си я причинила доброволно, но всеки сам си преценява. Хората са супер любезни, внимателни, мили, предразполагат родилката, постоянно има човек наоколо.
П.П. Аз също бях спешно секцио и с анестезиолога се видяхме направо в операционната, там ме разпита набързо за алергии, килограми, какво съм яла и пила, но преди това в родилна зала една от акушерките ми направи тестовете за упойките.

Какви са тези тестове за успойка.

# 202
Правят тест за алергии към веществата в упойката. Прави се преди да се влезе в операционната, за да знаят, в случай че излезе някаква алергия, каква упойка да ти поставят. Аз също с моята анестезиоложка се видях направо в операционната, но преди това ми бяха направили тестовете.
Мисълта ми е, че всичко мина много по-добре, отколкото в страховете ми. За лекарите там това е рутинна операция, която правят ежедневно и си вършат чудесно работата.

# 203
Правят тест за алергии към веществата в упойката. Прави се преди да се влезе в операционната, за да знаят, в случай че излезе някаква алергия, каква упойка да ти поставят. Аз също с моята анестезиоложка се видях направо в операционната, но преди това ми бяха направили тестовете.
Мисълта ми е, че всичко мина много по-добре, отколкото в страховете ми. За лекарите там това е рутинна операция, която правят ежедневно и си вършат чудесно работата.

Вие с каква упойка бяхте при кой лекар Раждахте.

# 204
Аз бях със спинална упойка, раждах при д-р Папазов. Тъй като бях спешно секцио, не стигнах до избор на лекар или екип, просто се наложи веднага да ме оперират. Но бях близо месец в болницата и мога да кажа, че за всички лекари чух добри отзиви.

# 205
Аз бях със спинална упойка, раждах при д-р Папазов. Тъй като бях спешно секцио, не стигнах до избор на лекар или екип, просто се наложи веднага да ме оперират. Но бях близо месец в болницата и мога да кажа, че за всички лекари чух добри отзиви.
Мен ме притеснват тези паник атаки и като им кажа че има как ще се държат с мене дали са имали такива случай като мене за мен отношението е много важно в такива моменти.

# 206
Мен ме притеснват тези паник атаки и като им кажа че има как ще се държат с мене дали са имали такива случай като мене за мен отношението е много важно в такива моменти.
Здравей,докато бях в болницата и чаках да раждам,имаше една жена с такъв проблем като твоя беше с паник атаки,приспаха я с пълна упойка и и даваха успокоителни някъкви преди раждането кръвното и се беше вдигнало доста просто психическата нагласа е мн важна трябва да се успокоиш! Не е толкова страшно дишай дълбоко и издишай мн бавно мисли си само за приятни места Simple Smile и за най- важното първата среща с бебчетоо . Успех и леко раждане.

# 207
Привет!
Разгледах сайта болницата и лекарите, но не ми стана ясно кои от тях водят ЖК. Имате ли представа?
Предстои ми да запиша ЖК, но не знам при кого от ОБ.

Преди 6 години бях при доктор Славчев на ЖК, но честно казано не съм убедена, че ми се чака толкова пред кабинета му пак, било то и веднъж месечно.
Родих там, без избор на екип, без избор на лекар. Май съм единствената луда, която разчиташе на този, който е на смяна. Тогава беше доктор Нешев, още по-млад и малко шашнат Wink

# 208
Здравейте, прегледах темата отгоре отгоре, не съм изчела всичко, извинявам се, ако въпросът ми ще се повтори... Питането ми е мога ли да родя в окръжна секцио без избор на екип и доктор и пак ли трябва да запазя предварително дата или може когато тръгне да излиза бебето просто да отида в родилното (първото ми раждане преди 2 години беше секцио, така че по тая причина и това ще е секцио)?

# 209
Можеш без избор на лекар или екип, но все пак трябва предварително да уточниш раждането, обикновено определят дата предварително.

Общи условия

Активация на акаунт