Окръжна болница Варна - тема 9

• 36 932
  • 477
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
bolibon, много благодаря за споделеното!

# 466
Някой с пресен отзив за Д-р Георгиева за естествено раждане? Как се свързахте с нея и всякакви подробности ще са ми полезни!

# 467
Здравей.
Аз родих естествено при нея през месец май. Много съм доволна. Бях с избор на екип. Преди това в посетих два пъти в частния ѝ кабинет на ул. "Илинден". Първият път, за да видим дали ще ни допадне, а вторият път, когато влязох в деветия месец. От самото начало обсъждахме естествено раждане. На мен това ми беше втора бременност и раждане пак в Окръжна. Записах си час при нея на стационарния телефон в кабинета ѝ, като след първоначалния преглед ми даде и мобилният си номер.
Някой с пресен отзив за Д-р Георгиева за естествено раждане? Как се свързахте с нея и всякакви подробности ще са ми полезни!

# 468
Здравей.
Аз родих естествено при нея през месец май. Много съм доволна. Бях с избор на екип. Преди това в посетих два пъти в частния ѝ кабинет на ул. "Илинден". Първият път, за да видим дали ще ни допадне, а вторият път, когато влязох в деветия месец. От самото начало обсъждахме естествено раждане. На мен това ми беше втора бременност и раждане пак в Окръжна. Записах си час при нея на стационарния телефон в кабинета ѝ, като след първоначалния преглед ми даде и мобилният си номер.

Благодаря Ви! Може ли също така да попитам по кое време родихте и обезболяват ли до колкото е възможно при естествено раждане?

# 469
Родих преди обяд, малко след 11ч. Няколко дни преди това бях в болницата за задържане. Така прецени доктор Георгиева. Бях вече в 36-та г.с., но с установен гестационен диабет,разкритие и напълно изгладена шийка. При мен се наложи система с окситоцин за засилване на контракциите и стигане до пълно разкритие (бях с 4 см). Поисках епидурална, но се оказа твърде късно. Вляха ми бусколизин или ношпа като обезболяващо. Това раждане не беше толкова болезнено, даже изобщо, защото акушерката ми даваше много точни насоки. Може да попитате как точно стои въпроса с упойките на прегледите при нея.
Пожелавам Ви успех и късмет! Аз съм много доволна като цяло от екипа в Родилно отделение. От санитарките, през лекарите, акушерките, неонатолозите.

# 470
Родих преди обяд, малко след 11ч. Няколко дни преди това бях в болницата за задържане. Така прецени доктор Георгиева. Бях вече в 36-та г.с., но с установен гестационен диабет,разкритие и напълно изгладена шийка. При мен се наложи система с окситоцин за засилване на контракциите и стигане до пълно разкритие (бях с 4 см). Поисках епидурална, но се оказа твърде късно. Вляха ми бусколизин или ношпа като обезболяващо. Това раждане не беше толкова болезнено, даже изобщо, защото акушерката ми даваше много точни насоки. Може да попитате как точно стои въпроса с упойките на прегледите при нея.
Пожелавам Ви успех и късмет! Аз съм много доволна като цяло от екипа в Родилно отделение. От санитарките, през лекарите, акушерките, неонатолозите.

Благодаря Ви от сърце за изчерпателния отговор! Информацията Ви ми беше много полезна! Бъдете здрави! 💕

# 471
Епидурална се слага до 3см. Разкритие. Епидуралната има действието да облекчи болката, но така при напредване на разкритието неможе да напъвате в точния момент, защото нямате чувствителност в таза, затова и докторите не я препоръчват. При повече от 3 см. нещата почват да се случват твърде бързо. Като цяло предпочитат да те включат на система за предизвикване на раждане.
Успешно раждане!

# 472
За козметиката предпочитат Хип. Тя остава за отделението и се използва за всички бебета, не само за вашето.
За дрехи за бебето препоръчвам да си приготвите повече от 3 комплекта. Аз вече на второто секцио се изхитрих и в най-обикновенни найлонови пликчета бях нагласила по 1 кат дрехи, боди, чорапи, ританки и блуза. Сутринта направо хващах едното пликче и не си играех да търся, слагахго в кошчето при бебето и готово. И защото с първото седях 10 дни, а бях нагласила само 4 комплекта, съответно таткото се видя в чудо да носи дрехи, с второто бях нагласила дрехите в пликчета и го бях инструктирала къде са. И пак се наложи да обяснявам, тогава седях 6 дни. Наложи ми се и да преобличам бебето през деня, защото връщаше мляко. С третото, нали вече имам голям опит взех със себе си 8 ката дрехи и те ни изписаха на 5 ден.
И моето впечатление е, че когото да изберете няма да сбъркате. Лично аз съм с 3 секцио там, и 3 са без избор на екип и съм страшно доволна и от отношението и от всичко.

А как протича самото секцио? Предстои ми скоро като съм избрала Евгения Георгиева. Викат ме предната вечер и ми дадоха лист с изследвания които трябва да направя. Колко време ви държат в реанимация и кога ви дават бебето? Всяка информация ми е от полза. 🥰

# 473
Реанимация е силно казано. Ако не сте във вип стая ще ви приемат направо във реанимация, 4 легла са. Там стр до другата сутрин след секциото или докато се освободи легло в по късните часове. Ако сте във Вип стая ви приемат направо там и след секциото ви връщат пак там. Като дойде вашия ред за секцио ви викат да ви подготвят. Слагат ви абокад, може и по рано сутринта да ви го сложат, ако се налага доизбръсват мястото където ще е операцията и ви слагат катетър. Не боли, аз лично не усетих нищо. След това ви включват система и започват да ви наливат с течности. Вкарват ви операционна и ви слагат упойка. През цялото време някой ви говори за да следят дали сте в кондиция предполагам и да ви разсейват. Бебето го вадят много бързо и после ви почистват и шията, това отнема повечето време от секциото. Показват ви го още в операционната на вас ви слагат гривна, а на бебето герданче с номера. Показват ви и номерата да видите, че са еднакви, мен ме накараха и да ги кажа. Вас ви шият, а бебето отива да го преглеждат, аз през цялото време ги чувах като плачат, защото е насреща. Като приключат ви връщат в реанимация и ви настаняват. Вземете си вода със спортна капачка, по лесно е да пиете. Бебето ви го носят след като ви прехвърлят в реанимация да го видите и гушнете. Предложиха ми и да ми помогнат ако искам да пробвам да кърмя. С първото и второто ни показаха веднага след секциото на таткото, с третото не позволяваха да влизат външни хора заради Ковид, но ми взеха телефона да снимат бебето веднага след като ме върнаха в реанимация. И после ми донесоха с телефона и бебето. Сутринта ви вдигат и ви местят в стаята. Носят ви бебето и от там нататък е през цялото време с вас. Само сутрин и вечер за визитацията ги вземат за час някъде.

# 474
Реанимация си е стаята в която те приемат от предния ден, на следващата сутрин е секциото и след него пак те връщат там, като преседяваш целия ден и нощ и чак след това те местят в зависимост от избора за стая /нормална или вип/. Реанимацията е точно срещу родилните зали, за да те наблюдават през цялото време и ако има нещо са на крачка от теб. Няма такова нещо да си отделно било то и вип стая преди самото секцио. И майката и бебето са с гривни с еднакви номера /за връта на бебето е стария им метод, не го правят отдавна поради сигурността на бебето/ също така не позволяват да им връзвате червени конци или нещо друго на ръцете.

# 475
Реанимация си е стаята в която те приемат от предния ден, на следващата сутрин е секциото и след него пак те връщат там, като преседяваш целия ден и нощ и чак след това те местят в зависимост от избора за стая /нормална или вип/. Реанимацията е точно срещу родилните зали, за да те наблюдават през цялото време и ако има нещо са на крачка от теб. Няма такова нещо да си отделно било то и вип стая преди самото секцио. И майката и бебето са с гривни с еднакви номера /за връта на бебето е стария им метод, не го правят отдавна поради сигурността на бебето/ също така не позволяват да им връзвате червени конци или нещо друго на ръцете.
Сестра ми беше във Вип стая, приеха я там и я върнаха там след секциото. На третото ми секцио в същия ден бяхме 5 за секцио, едната си беше във вип стая през цялото време. Взеха я от там и я върнаха там. Може би не е имало свободна вип стая тогава, защото с второто дете едната майка я настаниха в нормална стая и след като се освободи вип, я изместиха, беше на 2-3 ден от секциото.
Откога не слагат номера на бебето на герданче? Едва ли е много отдавна, последното ми секцио е 2022г и номера на бебето си му беше на врата.

# 476
Явно зависи от месеца на постъпване или от самата уговорка, юли 2022 беше с недостик на места и тогава аз и бебето бях ме с гривни и 2023 октомври пак родих секцио пак с гривни. И двата пъти бях във вип стая, но ме приеха и престоях както казах в реанимация в деня на постъпването и на следващия, чак след това ме преместиха.

# 477
Аз родих август 2022г и отделението беше учудващо полупразно. Но номера си беше на вратлето на детето. Лично аз махах герданчето и го слагах преди визитациите.

Общи условия

Активация на акаунт