Рим - 23 тема

• 54 307
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Абсолютно достатъчен е ден за разходка из Флоренция, щом няма да се влиза в Уфици и т.н. места. Бях там с 2 нощувки по-миналото лято и честно казано накрая се чудехме какво да правим и къде да влезем още...
Флоренция е прекрасно място, но доста компактно поне според моите разбирания и се обикаля бързо.
 И с влак е удобно и бързо (стига да няма стачки), правила съм маршрута Милано-Флоренция-Пиза-Рим за седмица и беше чудноо.. Simple Smile

# 646
Тези дни ще купя билети за влака.Мисля сутринта да тръгнем към 8 и в 9,40 ч.ще сме във Флоренция. Вечерта ще се приберем към 22,30 в Рим.
По-добре, отколкото нищо. Благодаря за съветите, момичета.
А до Тиволи последния ден заслужава ли си да отидем?

# 647
  • MJF
Здравейте, отново,

В крайна сметка планирах нашето пътуване за 21 април - 4 дни. Купих и самолетните билети, така че работата е сигурна. Simple Smile Остава ми да купя билети за Ватикана.

Този път имам въпрос относно зеления сертификат, тъй като леко се обърках с всички промени.

Двамата с мъжа ми сме с по една доза Янсен, която сме поставили на 20 октомври.
Ако няма облекчение на мерките, важи ли сертификата ни и какво още ще е необходимо?

# 648
Току-що ще е изтекла - 180 дни важи.

# 649
[video][/video]

Не е ли актуална 9 месеца от поставянето на Янсен??

# 650
По общите ЕС изисквания, но за Италия първичната ваксинация (независимо с коя) важи 6 месеца. Това е за вътре в страната, за границата би трябвало да спазват европейския стандарт.

# 651
Има ли възможност до Летището - Рим - Fiumicino    за полета сутринта в 6.30ч. да се пътува с нещо друго освен такси.  От всичко което прочетох стигам до извод, че няма автобус  рано сутринта и пътуването трябва да е с  такси, но не знам дали не пропускам нещо......

# 652
  • Перник
Има ли възможност до Летището - Рим - Fiumicino    за полета сутринта в 6.30ч. да се пътува с нещо друго освен такси.  От всичко което прочетох стигам до извод, че няма автобус  рано сутринта и пътуването трябва да е с  такси, но не знам дали не пропускам нещо......
Има ранни автобуси от гара Термини. Преди няколко години съм ползвала автобусите на Terravision, само, че до летище Чиампино. Бяхме навреме за самолета в 08. 00, нямаше проблеми.Но летище Фумичино май е по-далеч. Все пак проверете разписанието, ако могат да ви свършат работа. Сайта е www.terravision.eu.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 09:09 от manu80

# 653
  • Milano
Тези дни ще купя билети за влака.Мисля сутринта да тръгнем към 8 и в 9,40 ч.ще сме във Флоренция. Вечерта ще се приберем към 22,30 в Рим.
По-добре, отколкото нищо. Благодаря за съветите, момичета.
А до Тиволи последния ден заслужава ли си да отидем?

Ако не си ги купила, виж промоцията (Sorriso) на Итало - до утре до 18ч.до - 40%.
Видях много добри цени след датата, която си дала.

https://www.italotreno.it/it?gclid=CjwKCAiA6seQBhAfEiwAvPqu15DRx … &gclsrc=aw.ds

# 654
Здравейте, от 3 до 9 април на 5 деца и 2 учители от нашето училище предстои престой в Италия- Рим по проект за обмен. Изчетох всичко в официалните статии и само искам да си свиря часовника с вас. Разбрах, че децата могат да влязат с отрицателни тестове в страната, но не могат да ползват услуги там. Нито едно от тях няма сертификат. Също така ми стана ясно, че тези мерки важат до 31 март. Надявам се да разхлабят малко мерките до тогава. Искам само да питам правилно ли съм разбрала написаното? Само да добавя, че едно дете е на 11 години, три са на 12 и едно на 13 години.

# 655
Здравейте, Бихте ли препоръчали изпробван private transfer в Рим от летището до централната част? Благодаря!

# 656
Реджи, благодаря много.
Утре ще ги купя.

# 657
  • Манчестър
Здравейте, Бихте ли препоръчали изпробван private transfer в Рим от летището до централната част? Благодаря!

Аз ползвам този сайт.

https://www.holidaytaxis.com/en/getbooking/

# 658
  • Wonderland
Реджи, благодаря много.
Утре ще ги купя.
iki70, желя ви приятно изкарване. Моля ви да споделите после, и аз ще правя еднодневно пътуване до Флоренция с прибиране в Рим.

# 659
Много благодаря, момичета. Билетите за влака за Флоренция са купени за 23.05 и едно голямо благодаря на Реджи. Много имам да те черпя, и със съветите за Милано и Генуа и околности преди няколко години и сега за Рим.
Аз през този сайт не съм купувала, все през trenitalia.com,  а там са по-скъпи.
Много добра цена се получи, даже и места си купихме, за да не ни разпръснат във вагоните. Току виж ни откраднал някой италианец.

Общи условия

Активация на акаунт