Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осиновяване

 • 9 496
 • 30
 •   1
Отговори
# 15
Бихте ли назовали името на фондацията си и как хората биха могли да се свържат с вас?

# 16
Ако искате даите ми вашия имеил ,за да ви изпратя съдебната регистрация на фондацията , както и удостоверението  от министерство на правосъдието за вписване в централния регистър.
В момента тече процедура по акредитация на фондациите за международните осиновявания.През април сме на изпит и тогава ще разберем за кои държави ще ни акредитират.Т.е. с кои държави ще можем да работим.Досега такава акредитация не беше необходима.
Затова идеята за Финландия ми се струва добра - засега има само една акредитирана организация за там.Ако ще правим нещо с Финландия до края на месеца е срока да го заявим в министерство на правосъдието, за да ни го включат в изпита.
Предпочитам да си контактуваме по имеила, а не чрез форума, защото забелязвам, че се появяват недобросъвестни елементи,  които могат да създадат проблеми.
А публикуваики съдебното решение всеки може да разбере имената ни , егн и т.н.
Това , разбира се , не е таина масонска организация.По случаиност стана въпрос в този форум, които иначе аз използвам ,за да черпя информация при отглеждането на дъщеря ми.Ние сме на 4 месеца и нямаме баби наоколо.

# 17
  # 18
  • Мнения: 3 634
  Емайла ми е pooh_the_brilliant_bear@hotmail.com

  Ще чакам поща!

  Звучи ми като добра идея... Бих се радвала ако можеш по- подробно да обясниш за какво става дума.

  # 19
  Написах ти отговор, но нещо не може да се получи - да не би да има грешка в адреса.Пак ще опитам.

  # 20
  • Мнения: 3 634
  Опитай да пратиш на geri.berglund@kolumbus.fi ако не става на hotmail.com

  # 21
  Mnogo hora tuk v Holandia me pitat dali mogat da se osinoviavat detza ot Bulgaria. Moga li da gi oputia po niakakuv nachin.

  # 22
  • Мнения: 3 146
  Дете от България може да осинови всеки чужденец, ако отговаря на изискванията за межд.осиновяване на собствената си държава.Тези изисквания естествено са различни за различните държави, но има и доста общо.Горе долу документите са следните:
  социален доклад от тамошните соц.служби - гледат ти жилището, разпитват те доста сериозно за живота, възгледите ти - гледат психически как си, каква ти е нагласата, описват подробно целия ти живот - какво си завършил ,какво работиш,отношенията ти със съпруга и роднините ти и т.н.
  Мед.свидетелства, че не си болен от спин, туберкулоза и др, опасни за теб или детето болести
  Документ от психиатър - че нямаш псих.болест
  Свид. за съдимост - неосъждан трябва да пише естествено
  Документ от работодателя - какво работиш и колко получаваш
  Нотариални актове за собственост също много помагат
  Актове за гр.брак, актове за раждане
  Удостоверение от съда, че не си лишен от род.права - това е малко тъпо, ако си нямал деца , но нашият съд задължително го иска.Има смисъл само , ако вече имаш дете или вече си осиновил
  Удостоверение , че соц.служби ще следят за период от мин.2 год. как е детето, как се грижиш за него.,как се адаптира то.Тук е и задължението на родителите да изпращат на 6 мес .такъв доклад със снимки  до нашето м-во на правосъдието - всичко това се нарича следосиновителен контрол (за да не превърне детето на органи)
  Декларация, че детето няма да бъде преосиновавано, подлагано на мед. експерименти , че няма да служи за донор на органи и др.такива неща.
  На базата на тези (може да има и допълнителни документи) тамошният центр. орган по осиновяванията издава разрешение тази двоика да осинови дете в чужбина.Може да се формулира общо или за конкретна страна, тук се фиксира и възраст и здр.състояние  н-р здраво дете до 3 год.Има двоики (предимно американци, които осиновяват деца със синдрома на даун, със сериозни псих. или физ.увреждания - въпрос на манталитет е - българин такова нещо никога няма да направи.
  Досието на осиновителите се изпраща до нашето м-во на правосъдието и тук вече хората трябва да се обърнат към акредитирана за съответната държава бълг.организация, която оттук нататък поема осиновяването.
  това са общите щрихи - в края на април ще е известен цялостния списък на акредитираните организации - засега има 15 организации, но това не е окончателно.Конкретно за Холандия не се сещам да има , а не мога и да проверя, защото страницата на министерството от няколко дни не може да се отвори.

  # 23
  • Мнения: 3 146
  Отворих я - има две за Холандия.

  # 24
  • Мнения: 772
  А нещо за българите-осиновители може ли да се напише?

  # 25
  • Мнения: 3 146
  Погледнете в началото на темата - там подробно описах измененията в областта на осиновяването.

  # 26
  Нещо по същество ако може. Измененията ги зная наизуст. Цяла година се блъскам с държавата и законите и.

  # 27
  • Мнения: 3 146
  Питаите конкретно - може и на лични.В последните 5-6 месеца на практика нямаше нови процедури.Ако искате може да изпратите имеил.

  # 28
  • Мнения: 772
  Heh ta kak da nqma novi proceduri? Tochno v tiq 5-6 meseca stanaha promenite. Po-tochno stana golemiq batak.

  # 29
  • Мнения: 3 146
  Точно затова става въпрос - всички са услушват и чакат да видят как ще тръгнат нещата.Наистина е голям батак - сега социалните служби са се подготвили да прибират пари под масата.От влизане на промените на сем.кодекс в сила домовете са препълнени с деца, а осиновявания няма.
  Ако искаш даи имеил и ще се уговорим направо  да доидеш в кантората, за да ти разясня подробно каквото те интересува.Мисля, че тези неща са строго конфиденциални и не е мястото да се разискват във форум.

  Общи условия

  Активация на акаунт