"Богатство" на кредит

• 23 314
  • 665
  •   1
Отговори
# 180
Унижение, че нямам такъв анцуг?
Така ли си мислиш, че се чувства някой?
И аз се чудех за какво унижение става дума, но никога нямаше да предложа това.

# 181
Унижение, че нямам такъв анцуг?
Така ли си мислиш, че се чувства някой?
И аз се чудех за какво унижение става дума, но никога нямаше да предложа това.

Това е анцуг за ''кафе в мола'', все пак Simple Smile Ако нямаш такъв, може да не те поканят... в мола, на кафе! Flushed

# 182
Ох, Дева, колко драматично и персонално приемаш всичко Simple Smile Че и обясняваш колко пари имаш и дали можеш да купиш айфон - кому беше необходимо, освен на теб...
Все едно аз да се почувствам дълбоко и лично засегната от въпроса на авторката за лютеницата на кредит Simple Smile Можеш ли да си представиш...
Много информация давате така на много нива, както се писа напред. И общото впечатление не е за хора, които се смеят на чуждите кредити.

# 183
  • Велико Търново
Супер тема! Никога, до този момент, не съм теглила кредит! Като ми се счупи пералнята и си купих нова, като взех от парите които заделям всеки месец * за повреди*. Като си загубих телефона, временно ползвах на ММ стария, за да не купувам веднага нов.
Нооооо, сестра ми живее на кредит цял живот - за кабинет, за кола, за обзавеждане, за ремонт, рефинансиране за друг бизнес и т.н. бездънна яма е портмонето й и винаги е с нула лева, но живее щастливо. Постоянно я укорявам, а тя ми отвръща - различни сме. Явно е така.

# 184
  • София
Изживях си периода с "марковите дрехи" още 2000-2003. Интересувам се от мода и дрехи и мога да се облека добре и без хай енд марки.
В момента покрай мен просто няма хора, които да парадират. Оня ден с една приятелка се фръцкахме по женски - виж ми новата чанта, а ти виж моята, ама това си е между приятелки.

# 185
Честно казано тая тема май излиза от контрол. Лично аз влязох да се посмея и споделя мнението на пишещите тук, обаче истерични квалификации като мизерници, нищожества, въшкари, безмозъчни простаци и всякакви ненужни грубиянщини, ми бият на откровена простотия и темата от развлекателна става негативно натоварваща. И аз може да не одобрявам парадирането с неща, които човек не може да си позволи, но ми е някак прекалено да бълвам помия по подобни хора, все едно в моя джоб са бръкнали да си купят последния модел айфон или каквото е там. Словесната агресия ми идва в повече. Много грозно, много.

# 186
Не се заричай как твоето дете ще го спреш от нещо, което му е интересно, ако не е в топ 10 примерно на тенисистите или певците в града.
Их бе значи, много добре знаеш, че изобщо не говоря за дейности, които са интересни за детето Simple Smile

# 187
Дайте да изтеглим един колективен заем, да си закупим по 1 анцуг и айфон (аз вече имам 2, но и 3ти може да влезе в употреба) и да закриваме темата...

# 188
Тези които намесиха кредити за битова техника, въобще разбраха ли за какво става въпрос в темата? Това е необходимост и най често  човек няма на куп подобна сума, тогава кредитирането е напълно оправдано. Както и за ремонт на кола или за домашен ремонт. Според мен идеята на авторката е не да демонизира взимането на кредитит, а  да покаже колко са смешни демонстрациите на стандарт, който реално не можеш да си позволиш и избиваш някакви комплекси като се фръцкаш с разни вещи заради които после ще търпиш сума и лишения докато ги изплащаш...  Общо взето българи отговарящи на поговорките за голия тумбак и чифтето пищови или че някой си е протегнал краците повече от собствената си черга....Реално хората които имат стил, стандарт, ниво и както и да го наречем,  не  робуват на вещи и не биха демонстрирали подобно поведение.
Имаме познати които от зор да поддържат висок стандарт, за няколко години ликвидираха няколко апартамента и земи останали им от родителите, сега са изтеглили и  голям кредит, вероятно са на път да си загубят и последния имот, този в който живеят, защото животът им си тече по старому - пътувания, пазаруване, празнуване с купони продължаващи по няколко дни......
Имаме и други познати със същия манталитет на показност, живеещи по самолети и летища обикаляйки света в поредното пътуване, пазаруване на маркови стоки и прочие и които загубиха апартамент заради необслужен кредит, а накрая и се разделиха, че вече не можеха да се търпят взаимно, а и подобните им снобарски приятели ги изритаха от снобарската си компания....
Трети пример, познати ни разказват как на прибиране в града от някъде си, спрели ей така до Експрес Банк и решили да опитат за едно малко кредитче че празници идвали... Но така го казват че ние с ММ си помислихме там за някакви бързи пари 1000-2000 или 3 000 лв а то 10 000. Бяха толкова щастливи като го разказваха че човек можеше да си помисли че не кредит са изтеглили, а са намерили парите или са ги спечелили от лотария. На фона вече на един изгубен имот,  живеещи в момента в жилището на името на родител и търсени  от кредитни институции за  100 000  евро непогасени кредити, наистина си е чудо че са им дали парите.... Тези 10 хиляди сигурно вече отдавна са свършили, че това ни го разказаха  преди НГ...
Никога не обсъждам дори с приятели какво имаме, покупки, движение на пари и прочие. Ходя добре облечена, но не с маркови дрехи, които много често в последните години на нищо не приличат, а и не бих хвърлила пари за подобни глупости. Единственото марково което купувам са маратонките на сина ми, понякога по поръчка или от чужбина, че е стигнал 46-ти номер и в БГ не винаги се намират, както и телефона който сменяме всяка година, но той изключително много го ползва за различни дейности в училище, а и ми е по-лесно като подарък по празници. Ние с мъжът ми доизносваме старите, което реално са апарати на по година и са си съвсем ок...
 Всъщност познавам и обратния случай -познавам доста състоятелни хора, които използваха бебешката количка на роднини, а съпругата шофира 9 годишна кола ... как не ги е срам да паднат толкова ниско тц тц тц Joy
Та хора всякакви, всичко е до манталитет - хора без самочувствие и някакво покритие, компенсират с демонстрации на вещи, стандарт и прочие.
Истината е, че за каквото и да ползва телефона синът ви няма причина да се подменя ежегодно. Сменя се всяка година за удоволствие, гъзареене или за двете вкупом. В което няма нищо лошо. Децата (а и не само) обичат да са с нови хубави вещи и не се срамуват да ги показват, което според мен също е нормално. Между другото за да не се влезе в обяснителен режим ще спомена, че доста разбирам от телефони и знам какво говоря.

# 189
  • София
Не ща айфон! Ханцунг ползвам само рано сутрин.
Имах един съсед, ама наистина ужасна фукня. Половин час реч къде ходили, какво правили, какво си купили.
Двете му деца са шампиони по един спорт, и с тях не спира да се хвали.
Добре, че най-накрая си купи нов апартамен и се махна!

# 190
Проблемът явно е, че хората които се дразнят от въпросното "парадиране"  явно смятат, че парадиращият го прави специално за да им се хвали и да ги уязви по някакъв начин, че те нямат въпросното.  Иначе не си обяснявам негативното отношение, към нещо, което не бърка в джоба на зрителя и де факти не го касае по никакъв начин.

Има хора, които страшно много се кефят на вещи, техника, екскурзии и просто не могат да се спрат от това, че нямат пари за тях,  считат че веднъж се живее, вземат въпросното нещо и му се кефят. След това го отгладуват ако трябва. Какъв проблем може да бъде това за някой страничен човек просто не виждам, особено ако наистина, както тук се твърди може да си вземе въпросното нещо само като щракне с пръсти...

# 191
Не се заричай как твоето дете ще го спреш от нещо, което му е интересно, ако не е в топ 10 примерно на тенисистите или певците в града.
Их бе значи, много добре знаеш, че изобщо не говоря за дейности, които са интересни за детето Simple Smile

Не го разбрах така. Мислех, че на детето му харесва да рисува, но просто няма кой знае какъв талант.
А на тези без талант обикновено самите учители им показват мястото по-назад и постепенно и родителите, и децата се демотивират. Друг въпрос е, че ако детето има талант, е добре родителят да има и пари, понеже не се сещам за сфера, в която държавата все още да поема издръжката (ето пример с футбола, но е така и с балета, и с всичко, за което в момента се сещам - https://segabg.com/category-observer/bednoto-dete-nyama-pravo-da … bs_popular_comm=0)

# 192

Аз пък бих спряла детето от занимания, които са загуба на време. Например уроци по музика, ако виждам, че няма заложби. И тактично бих го насочила към нещо, което му се отдава. Има таланти, които ако не се развиват от дете, после става късно да се развият. Защо детето да се забива в нещо, което може да го отклони от това да си открие истинската сила. Аз лично пробвам да видя дали нещо се отдава на детето или не. Целта ми не е просто да я запиша на нещо, за да и запълвам времето. Още по-безмислено е аз да си изживявам неосъщественитте стремежи чрез нея.

# 193
Проблемът явно е, че хората които се дразнят от въпросното "парадиране"  явно смятат, че въпросният парадиращ го прави специално за да им се хвали и да ги уязви по някакъв начин, че те нямат въпросното нещо. Иначе не си обяснявам негативното отношение, към нещо, което не бърка в джоба на зрителя и де факти не го касае по никакъв начин.

Мен би ме подразнило, когато такива личности изгубят всичко и започват да ходят по предавания (или да пускат постове във фейсбук и статии в разни сайтове) с цел помощ от народа, защото изгубили дома си, понеже не са си изплатили кредитите, пък имали 3 деца и не можело да живеят на улицата... И тези банки, проклетите, им взимат жилищата... БЕЗСРАМНИЦИ! А и тъпата държава не помага на ХОРА В НУЖДА, като тях...

# 194
Не ща айфон! Ханцунг ползвам само рано сутрин.
Имах един съсед, ама наистина ужасна фукня. Половин час реч къде ходили, какво правили, какво си купили.
Двете му деца са шампиони по един спорт, и с тях не спира да се хвали.
Добре, че най-накрая си купи нов апартамен и се махна!
В ползването на айфон няма нищо лошо. Детето ми е с вече 6 годишен айфон и си работи много добре. Понякога скъпото излиза евтино. За анцуга съм напълно съгласен, че трябва да се ползва само за тренировка и най-вече за тичане в парка. За затворена зала има по-удобни дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт