Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 609
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 770
  • София - Рим и обратно
Служебните неотложни пътувания са в пъти повече от туристическите такива. Така че нека не си позволяваме да наричаме хората "дебили" без да сме наясно със ситуацията.
Като ни тресне рецесията, заради спряла индустрия, същите тия диванни инспекторки по обществено здраве тука ще гледат точно дебилно.

# 10 771
  • София
Служебните неотложни пътувания са в пъти повече от туристическите такива. Така че нека не си позволяваме да наричаме хората "дебили" без да сме наясно със ситуацията.

Разбира се. Изказването ми е базирано единствено и само на информацията от кризисния щаб за италианското гости.  "Дебили" е препратка към една известна фраза, но е много подходяща за някои случаи, а пък и беше в кавички. Но се извинявам, ако някой се е засегнал и припознал.

Стига с това италианско гости. Както вече писах, от изказването, което лично чух, се разбра, че са гостували и след това са проявили симптоми. Да не забравяме, че Италия пламна миналата неделя, гостите може да са били тук преди това.

# 10 772
Преди време, през 2001 г., лежах в болница от доста сериозна пневмония. Тогава пък лекарите ме караха да ям повечко млечни.
Това са нови теории и изследвания, които не всеки лекар е припознал. Когато лежахме с малката в болницата, имаше ромче с неграмотна майка, която даже български не знаеше да говори. Това дете имаше тежък рефлукс и знаеш ли с какво го хранеше - с разтворим бульон. И на никой лекар не му пукаше!

# 10 773
  • Terra incognita
По принцип да- млякото, захарта и глутенът са слузообрсзуващи, но е наивно да се вярва, че спирането им ще спаси света от сополи и кашлица. Може да намали до някаква степен секретите, но всичко зависи най- вече от моментното състояние на имунната система. И както се казва- трябва си време.

# 10 774
  • София
Скрит текст:
Преди време, през 2001 г., лежах в болница от доста сериозна пневмония. Тогава пък лекарите ме караха да ям повечко млечни.
Това са нови теории и изследвания, които не всеки лекар е припознал. Когато лежахме с малката в болницата, имаше ромче с неграмотна майка, която даже български не знаеше да говори. Това дете имаше тежък рефлукс и знаеш ли с какво го хранеше - с разтворим бульон. И на никой лекар не му пукаше!

Едно е да лекар да не забележи с какво се храниш, съвсем друго е лекар да ти даде указания с какво да се храниш, както беше в моя случай.

# 10 775
Млечните образуват слуз в организма

# 10 776
Италия пламна преди седмица, но всъщност много преди това не беше препоръчително да се пътува по екскурзии и тук си го говерехме.
Във фирмата, където работи мъжът ми, се завръщат в момента от такива пътувания от различни държави. Всички излизат в карантина и тези, които не могат да работят от вкъщи, в 14-дневен платен отпуск.

# 10 777
По-тревожен от корона вирусът е броят на хората с нелекувани тревожни разстройства, като гледам...

# 10 778
Скрит текст:

Едно е да лекар да не забележи с какво се храниш, съвсем друго е лекар да ти даде указания с какво да се храниш, както беше в моя случай.
Аз не давах прясно мляко на дъщеря ми заради АД. Когато исках да я запиша на ясла, помолих да не и дават мляко, което те пият всеки Божи ден, вместо това да и дават чай. Е, директорката, мед.сестра започна да ме убеждава колко е полезно млякото и т.н и аз прецених, че те няма да се съобразят и не я пуснах. Така че това, че някой е мед.лице не значи, че чете и се образова с новите неща

# 10 779
  • Terra incognita
Що? Има много хора с отличен имунитет, които си хапват сладко и тесто. Има и почитатели на здравословното хранене, които са доста кекави. Въпрос на количество, въпрос на метаболизъм, въпрос на организъм.

# 10 780
Млечните образуват слуз в организма

И аз това знам от лекари..че и при изваден зъб..пак.Заздравява по бързо уж.

# 10 781
Група китайски учени заявиха, че коронавирусът Covid-19 е мутирал в два варианта, като единият е по-опасен от другият, съобщи в сряда англоезичното китайско издание Global Times.

Според проведените изследвания, така нареченият вариант на вируса L-cov е по-опасен, тъй като е по-вреден за дихателната система при хората. Освен това L-cov има и много високо ниво на предаване. Другият вариант на коронавируса, наречен от тях S-cov, е по-малко опасен.

https://bnr.bg/post/101236020/kitaiski-ucheni-saobshtavat-za-dve … opasna-ot-drugata

# 10 782
  • София - Рим и обратно
Що? Има много хора с отличен имунитет, които си хапват сладко и тесто. Има и почитатели на здравословното хранене, които са доста кекави. Въпрос на количество, въпрос на метаболизъм, въпрос на организъм.
До време. А и зависи колко хапват, все пак. Отличен, отличен.....колко да е отличен.

# 10 783
  • София
Скрит текст:
Италия пламна преди седмица, но всъщност много преди това не беше препоръчително да се пътува по екскурзии и тук си го говерехме.
Във фирмата, където работи мъжът ми, се завръщат в момента от такива пътувания от различни държави. Всички излизат в карантина и тези, които не могат да работят от вкъщи, в 14-дневен платен отпуск.

Лично аз не съм чула такива препоръки, освен свързани с Китай, преди карантината в Италия.
Иначе да, във фирмата на мъжа ми има същия протокол, но това са единични случаи.

Скрит текст:
Скрит текст:

Аз не давах прясно мляко на дъщеря ми заради АД. Когато исках да я запиша на ясла, помолих да не и дават мляко, което те пият всеки Божи ден, вместо това да и дават чай. Е, директорката, мед.сестра започна да ме убеждава колко е полезно млякото и т.н и аз прецених, че те няма да се съобразят и не я пуснах. Така че това, че някой е мед.лице не значи, че чете и се образова с новите неща

Не споря. Просто давам пример, че съветите могат да са различни. Така или иначе, в тези неща също има мода. Сега решихме, че млечните и въглехидратите са враг № 1, а дълго време са били основна храна на хората.

# 10 784
Хич не са нови теории за млечните. Както и е факт, че не винаги спирането им има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт