Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 632
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 755
  • София
Служебните неотложни пътувания са в пъти повече от туристическите такива. Така че нека не си позволяваме да наричаме хората "дебили" без да сме наясно със ситуацията.

# 10 756
Не може така да се обобщава кое е важен симптом и кое не. Ако за едно дете е безобидно да влачи зелен сопол със стрептококус пневмоние или хемофилус инфлуенца, за друго, което ще се зарази, това може да означава пневмония или епиглотит. Някои деца се разболяват бурно след първоначални симптоми на сопол само.
Аз също мисля, че в България е по-добре в това отношение, отколкото на много места в чужбина. Майчинството е по-дълго, има карантини, не се водят толкова болни деца. Само въздухът е много по-мръсен, което е доста голям фактор за разболяване.

# 10 757
Катерица, отговорили са.
Споменатият от мен лекар е от Морбиан.
Сополите са един от естествените начини за изхвъляне на вируси или предпазване.

# 10 758
  • Terra incognita
А въздухът в Европа е кристално чист, хехе. София не е България, а и индустрията ни не е процъфтяваща.
Елате да видите задушаващия смог, който дишаме. Зимни мъгли и летен задух 😷

# 10 759
Аз като видя, че детето ми е неразположено си го държа у дома и ограничавам контактите. Това в периода на майчинството, но дори и като работеща съм вземала мерки.За мен лично това е една от отговорностите които поемаш преди да станеш още родител.

# 10 760
Новите мерки във Франция – фиксирана цена на дезинфекциращите гелове и препарати, секвестиране на всички налични маски и продажби на маски само по лекарско предписание.
Интересна ще е реакцията на гражданите.

# 10 761
Скрит текст:
Те малки деца си боледуват, става въпрос, че сопола не е симптом да ги затваряш вкъщи. А онзи ден на площадката, майка с дете с температура, което видно не му се седеше там, просто насила изкарано. Еми безотговорно си е и от страна на родителя, в Англия тези неща ги няма.
Тези обобщения са просто смешни. В Англия нямало майки изкарали деца с температура... Стига сте плюли нашата държава и нация по всички параграфи

Еми може да не ви се вярва ама е така, аз поне не съм го виждала. И тук не плюя държавата, а мисленето на хората в държавата.
Мисленето? Разбра какво е мисленето на цяла държава от 1 човек.
Печелиш приза за най-тъпо изказване.

# 10 762
Скрит текст:
Някой хора си мислят,че в "чужбината" дават болнични за всеки сопол 🤣🤣🤣там трябва да умираш та да ти дадат болничен.Не съм сигурна,но май само при нас има грипни ваканции.По света децата си ходят болни и на градина и на училище.Тук за един сопол и веднага се взима бележка.
Хич да не плюем нашата здравна система,че като си представя как тук викат линейка за 39г температура и кашлица...Ако сме навън ще ни разчекнат от глоби.

Еми култура е това, сопола не е симптом на нищо. Сополите са често срещани и не означават непременно болен.
Само тук се говорят тези глупости. Там даже за сополи и до лекар няма да стигнеш, какво да говорим за болничен. Аз винаги като ходех на доктор, още на рецепцията ме почваха с двеста въпроса: Имате ли кашлица? На колко време кашляте? Суха ли е, влажна ли е? Сополите имат ли цвят? Имате ли температура? .. и още куп такива. Ако си нямал температура и си се изкашлял днес три пъти, това че имаш хрема нищо не значи. Отиваш си увас и си купуваш парацетамол.
Скрит текст:

Който има сополи, да спира всички млечни и набързо ще се излекува.
Много лесно някои слагат под карантина цели градове, но собствения си апетит за сладко, тестено и полуфабрикати не могат да овладеят, благодарение на което са болни и податливи на вируси.
Както се казва, "гъз глава затрива".
Можеш ли да ми обясниш какво общо имат млечните храни със респираторни проблеми?
Млечните храни за слузообразуващи.

# 10 763
  • на пистата
Пък в Австрия нито имам проблем да си взема болнични, ако не се чувствам добре, нито детето ми ходи болно на училище, какво остава някой да ѝ даеа лекарства там, абсурд.
 Не е едно и също навсякъде, недейте да генерализирате.
Хъм...интересно.Сестрата на мъжа ми е от 25г в Линц.Докато детето й беше по-малко викаше свекървата по спешност да го гледа когато е болен,защото има някакъв лимит на болничните.Не я викаше на екскурзия.
Кафе с мед,мен ако ме чуят как кашлям(сутрин,активен пушач съм 25г вече)...сигурно ще ме обесят на площада за назидание

# 10 764
  • София
Скрит текст:
Някой хора си мислят,че в "чужбината" дават болнични за всеки сопол 🤣🤣🤣там трябва да умираш та да ти дадат болничен.Не съм сигурна,но май само при нас има грипни ваканции.По света децата си ходят болни и на градина и на училище.Тук за един сопол и веднага се взима бележка.
Хич да не плюем нашата здравна система,че като си представя как тук викат линейка за 39г температура и кашлица...Ако сме навън ще ни разчекнат от глоби.

Еми култура е това, сопола не е симптом на нищо. Сополите са често срещани и не означават непременно болен.
Само тук се говорят тези глупости. Там даже за сополи и до лекар няма да стигнеш, какво да говорим за болничен. Аз винаги като ходех на доктор, още на рецепцията ме почваха с двеста въпроса: Имате ли кашлица? На колко време кашляте? Суха ли е, влажна ли е? Сополите имат ли цвят? Имате ли температура? .. и още куп такива. Ако си нямал температура и си се изкашлял днес три пъти, това че имаш хрема нищо не значи. Отиваш си увас и си купуваш парацетамол.
Скрит текст:

Който има сополи, да спира всички млечни и набързо ще се излекува.
Много лесно някои слагат под карантина цели градове, но собствения си апетит за сладко, тестено и полуфабрикати не могат да овладеят, благодарение на което са болни и податливи на вируси.
Както се казва, "гъз глава затрива".
Можеш ли да ми обясниш какво общо имат млечните храни със респираторни проблеми?
Млечните храни за слузообразуващи.

Прясното мляко, затова не се препоръчва да се пие от малки деца когато имат влажна кашлица...а не всички млечни.
Това, което ме притеснява мен, е че 10 дни след гостуването на семейството от Италия се е разбрало, че са болни /италианците/. Дано докато са били тук не са били заразени.... Иначе не ми се мисли българското семейство за тези 10 дни къде е ходило ....

# 10 765
  • София
Преди време, през 2001 г., лежах в болница от доста сериозна пневмония. Тогава пък лекарите ме караха да ям повечко млечни.

# 10 766
  • Countryside
Това за млечните и сополите хич не е майтап, педиатър ми е казвал при сополи да спирам прясното мляко. За всички млечни не знам дали важи обаче.

# 10 767
  • София
Служебните неотложни пътувания са в пъти повече от туристическите такива. Така че нека не си позволяваме да наричаме хората "дебили" без да сме наясно със ситуацията.

Разбира се. Изказването ми е базирано единствено и само на информацията от кризисния щаб за италианското гости.  "Дебили" е препратка към една известна фраза, но е много подходяща за някои случаи, а пък и беше в кавички. Но се извинявам, ако някой се е засегнал и припознал.

# 10 768
Скрит текст:
Скрит текст:
Те малки деца си боледуват, става въпрос, че сопола не е симптом да ги затваряш вкъщи. А онзи ден на площадката, майка с дете с температура, което видно не му се седеше там, просто насила изкарано. Еми безотговорно си е и от страна на родителя, в Англия тези неща ги няма.
Тези обобщения са просто смешни. В Англия нямало майки изкарали деца с температура... Стига сте плюли нашата държава и нация по всички параграфи

Еми може да не ви се вярва ама е така, аз поне не съм го виждала. И тук не плюя държавата, а мисленето на хората в държавата.
Мисленето? Разбра какво е мисленето на цяла държава от 1 човек.
Печелиш приза за най-тъпо изказване.

Не Ви писна в тази тема да се заяждате? Не за пръв път виждам родител, да си води детето с температурата за да си играе навън, толкова ли не може да си седи вкъщи, като очевадно детето не е добре и то самото не иска да седи там. Айде малко по сериозно, докато си водим болните деца по детските градини, ще се разболяват и другите деца.
В Англия независимо, че здравеоопазването е под всякаква критика, е факт че детската смъртност е много ниска. Вие сама си направете сметката защо е така, при положение,че както се казва, ако трябва да посетиш лекар, като нищо ще си умреш, докато си чакаш часа.

Интересна логика вадите - детето има сопол, ще минем през една "каратина".
Детето има температура - няма проблем, ще идем в паркчето да си поиграе и с другите деца.

# 10 769
  • на пистата
Когато се разболеем вкъщи ограничавам храната.Първия ден особенно се кара само на фреш и ябълки без никакви сладки неща,и много чай и вода.До сега дава резултат,на третия ден почти всичко минава.

Общи условия

Активация на акаунт