Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 632
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 740
В големите градове хората си седят по къщите и се самолекуват, отделно как се слага освен в Китай милионен град под карантина.

# 10 741
tania6, можеш ли да кажеш кои са " гнездата " във Франция?
Бях миналата седмица там на почивка.

В здравната система на Германия, която повечето така идеализирате, например, по протокол не се правят скарификационни проби - тоест не те тестват за алергии за антибиотици, разчитат на думата на пациента.
Представям си ако беше тук колко потресени щеше да има... А хората и така си лекуват, както е видно справят се.
Видно е, да..... разказах по- напред как без малко да ме уморят...
в буквалния смисъл.

# 10 742
  • София
Някой хора си мислят,че в "чужбината" дават болнични за всеки сопол 🤣🤣🤣там трябва да умираш та да ти дадат болничен.Не съм сигурна,но май само при нас има грипни ваканции.По света децата си ходят болни и на градина и на училище.Тук за един сопол и веднага се взима бележка.
Хич да не плюем нашата здравна система,че като си представя как тук викат линейка за 39г температура и кашлица...Ако сме навън ще ни разчекнат от глоби.

Еми култура е това, сопола не е симптом на нищо. Сополите са често срещани и не означават непременно болен.
Само тук се говорят тези глупости. Там даже за сополи и до лекар няма да стигнеш, какво да говорим за болничен. Аз винаги като ходех на доктор, още на рецепцията ме почваха с двеста въпроса: Имате ли кашлица? На колко време кашляте? Суха ли е, влажна ли е? Сополите имат ли цвят? Имате ли температура? .. и още куп такива. Ако си нямал температура и си се изкашлял днес три пъти, това че имаш хрема нищо не значи. Отиваш си увас и си купуваш парацетамол.

Който има сополи, да спира всички млечни и набързо ще се излекува.
Много лесно някои слагат под карантина цели градове, но собствения си апетит за сладко, тестено и полуфабрикати не могат да овладеят, благодарение на което са болни и податливи на вируси.
Както се казва, "гъз глава затрива".

# 10 743
  • София
tania6, можеш ли да кажеш кои са " гнездата " във Франция?
Бях миналата седмица там на почивка.
"департаментите Оаз, на север, Горна Савоя, на изток, и Морбиан, на запад"

За отношението към болните е въпрос на социални и културни различия. Не бих казала, че неглижиращите здравето страни се справят, просто са преценили, че за икономиката е по-добре така, защото друг подход би бил твърде скъп. Затова и във въпросните страни често децата са от 3 месечни на ясла, и прочее. Често не си даваме сметка, че живеем в страна с изключително добър достъп до здравеопазване и човешко отношение като цяло. Вероятно, затова сме и толкова бедни, но вече за всеки има избор към коя култура да се причисли. Всеки избор си има цена.

# 10 744
Скрит текст:
Някой хора си мислят,че в "чужбината" дават болнични за всеки сопол 🤣🤣🤣там трябва да умираш та да ти дадат болничен.Не съм сигурна,но май само при нас има грипни ваканции.По света децата си ходят болни и на градина и на училище.Тук за един сопол и веднага се взима бележка.
Хич да не плюем нашата здравна система,че като си представя как тук викат линейка за 39г температура и кашлица...Ако сме навън ще ни разчекнат от глоби.

Еми култура е това, сопола не е симптом на нищо. Сополите са често срещани и не означават непременно болен.
Само тук се говорят тези глупости. Там даже за сополи и до лекар няма да стигнеш, какво да говорим за болничен. Аз винаги като ходех на доктор, още на рецепцията ме почваха с двеста въпроса: Имате ли кашлица? На колко време кашляте? Суха ли е, влажна ли е? Сополите имат ли цвят? Имате ли температура? .. и още куп такива. Ако си нямал температура и си се изкашлял днес три пъти, това че имаш хрема нищо не значи. Отиваш си увас и си купуваш парацетамол.

Много лесно някои слагат под карантина цели градове, но собствения си апетит за сладко, тестено и полуфабрикати не могат да овладеят, благодарение на което са болни и податливи на вируси.

С диета срещу сополите Joy

# 10 745
  • Germany
Ето за Франция, като посочиш на картата дава брой на регистрирани случаи https://www.thelocal.fr/20200303/map-which-regions-in-france-are … ed-by-coronavirus
Може би бройката не е съвсем актуална, защото всичко е доста динамично

# 10 746
Скрит текст:

Скрит текст:

Можеш ли да ми обясниш какво общо имат млечните храни със респираторни проблеми?

# 10 747
  • Terra incognita

Що за глупост? Не ти ли е известно, че малките деца боледуват често.

# 10 748
Най-вероятно при първи признаци ще ги изолират.Изчакват да видят и дали теста на вторият ще е положителен.Ще тестват и близките им контакти,тези със които са общували.Всичко ще е дезинфектирано в училището.Общо взето само при един болен,няма да затворят училището,но ако има признаци на заразяване ще вземат мерки.Няма как да се наложи карантина  на цял клас или училище.В училишето са 900 ученици. .Самият ученик също е на домашно лечение.
В Дъблин затвориха цяло училище за 14 дни. Е, не е с 900 ученици, а с 400, но пък на ски в Италия е бил не само един от учениците, а голяма група от ученици от няколко класа.

# 10 749
Те малки деца си боледуват, става въпрос, че сопола не е симптом да ги затваряш вкъщи. А онзи ден на площадката, майка с дете с температура, което видно не му се седеше там, просто насила изкарано. Еми безотговорно си е и от страна на родителя, в Англия тези неща ги няма.

# 10 750
Те малки деца си боледуват, става въпрос, че сопола не е симптом да ги затваряш вкъщи. А онзи ден на площадката, майка с дете с температура, което видно не му се седеше там, просто насила изкарано. Еми безотговорно си е и от страна на родителя, в Англия тези неща ги няма.
Тези обобщения са просто смешни. В Англия нямало майки изкарали деца с температура... Стига сте плюли нашата държава и нация по всички параграфи

# 10 751
  • София
Скрит текст:
Подозирам, че днес ще е денят Х с това семейство идиоти. И 20 антибактериални гела да си държиш в чантата, винаги ще се намери някой от 80-те % дебили+италианци да ти покашля на съседната седалка в метрото или на масата в ресторанта.
Сериозно ли говорите? Може вие или ваш близък да бъде един от тези "80 % дебили".
Нито италианец,  нито китаец означава вирус.
Четох интервю с френски (селски) лекар от район с "гнездо". Каза, че този вирус "се държи странно" в смисъл, че има случаи в малки населени места, а не както винаги е било в големите градове най-напред.
Казвам това не за предизвикване на спор или търсене на конспирации, а че всеки може без да знае или иска да попадне в "80% дебили " дори да се скрие на село.

Може, разбира се. Може и аз да съм този "дебил". Но тук става въпрос за свръхдебилизъм.  Явно трябва да поясня - е ли възможно човек с капка здрав разум да приема на гости хора от рискова зона, които дори са го предупредили, че са болни, а впоследствие и диагностицирани? Вие бихте ли? Тук не говоря за служебни неотложни пътувания, а за гости, което можеш да отложиш за по-добри времена. За мен това е не просто безотговорно, а малоумно. А съм от тези, които смятат, че паниката е over.

# 10 752
Скрит текст:
Тези обобщения са просто смешни. В Англия нямало майки изкарали деца с температура... Стига сте плюли нашата държава и нация по всички параграфи

Еми може да не ви се вярва ама е така, аз поне не съм го виждала. И тук не плюя държавата, а мисленето на хората в държавата.

# 10 753
  • София
Новите мерки във Франция – фиксирана цена на дезинфекциращите гелове и препарати, секвестиране на всички налични маски и продажби на маски само по лекарско предписание.

За гостите да припомня, че допреди 10 дни Италия не беше Китай. Никой не е знаел или допускал, че там има коронавирус. Нещата се развиват много бързо и някак оставаме с чувството, че всичко винаги е било като в настоящия момент, но не беше. Очевидно е, че вирусът се разпространява в Европа поне от януари без никой да знае. Освен това, забелязвам една тенденция да се обявяват хора за тъпи с огромно удоволствие, но чисти статистически да ви кажа, че не е доказано, че по-умните оцеляват по-често. 1% са наистина умните и не стават нито повече, нито по-малко в хода на историята. Явно интелектът няма съществено отношение към заболеваемостта и смъртността.

# 10 754
  • София
Във Франция има три основни огнища на разпространение на заразата, каза министърът на здравеопазването Оливие Веран. Това са департаментите Оаз, на север, Горна Савоя, на изток, и Морбиан, на запад

Общи условия

Активация на акаунт