Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 208
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 070
  • Варна
Американците са казали ,че няма вече да дават инфо, не знам това ли си прочела ? Ето и англичаните, само веднъж седмично.

# 11 071
  • MI
Оф, Тесла, нищо не е доказано, единствено че за момента нито се подобрява, нито влошава. Още повече, че още изследват италианските мутации, но ти всичко знаеш. Rolling Eyes Аз се доверявам на вирусолозите, казах ти на кого да се оплакваш че не ти харесва тезата му. Иди му кажи, че нищо не разбира, няма да си първият който твърди че това учените са големи диванета.

Ла Скала не е затворила по свое желание.
http://www.teatroallascala.org/it/coronavirus.html

Снежана, ето. Не гледай че е в Свените, това е първият ми излязъл резултат, а и е интервю. Новината си беше навсякъде.
https://www.avvenire.it/attualita/pagine/contagi-oltre-quota-mil … -mutato-tre-volte

# 11 072
Италия и Франция днес обявиха ли броя на новите случаи ?
Италия 584 нови заболели, 28 нови починали. Общо 107 починали, 276 излекувани, в критично състояние 295.
Франция 45 нови заболели, няма нови починали.

# 11 073
  • Другата България
Има и мъж от Кюстендил, който днес е настанен в болницата в Дупница и са му взети проби за коронавирус.
Мъжът се е върнал от Италия, проявил е симптоматика на грип, сам се е обадил на ОПЛ и е закаран в болница за тестове.

# 11 074
Аз го срещнах това инфо за ЛаСкала тук в темата. Има положителен случай там.

Съобщение от театъра:

Информираме ви, че във връзка с развитието на разпространението на коронавирус, изпълнението на Teatro alla Scala се прекратява като предпазна мярка в очакване на разпоредбите на компетентните органи.
За информация относно препрограмирането на предавания и възстановяването на билети, моля, пишете на
https://slippedisc.com/2020/02/breaking-la-sala-is-shut-by-corona-virus/

# 11 075
Цитат
Оф, Тесла, нищо не е доказано
Ами айде прочети темата днес за да видиш какво Е доказано и какво НЕ Е доказано и спри да пишеш ей така за спорта без да си чела темата и да всяваш излишна паника за предстоящите смъртоносни мутации. Аман от хора които само пишат, а не я четат, в темата се напълни с такива. Поне четете последните няколко стр. преди да пишете.

# 11 076
  • Пловдив
В момента, ако нещо свърши в магазина, регулярно се зарежда. Но като се юрнат всички да опустошават едновременно по-добре ли ще е. Ако всеки прояви далновидност това струпване на много хора, и бой за консерви, ще се предотврати. Това са хранителни продукти с дълъг срок на годност. Все ще се изядат.....В момента има възмоност да се компенсират доставките. Ако не дай Боже се стигне до карантина, тогава ще видите паника и презапасяване. Това в момента се нарича предвидливост. Ако всеки я прояви ще се избегне бъдеща истерия. Не си представям да се бутам в навалицата. Достатъчно много мразя да пазарувам.

# 11 077
Явно щом някой каже нещо, което не ти харесва е трол Simple Smile Темата съм я прочела, затова и се включвам понякога. И няма да спра да опонирам на такива "експертни" мнения, защото четат много хора. И вярват на всичко.
И 1000 пъти сега да повтаряте, че било изкупено Тамифлуто заради някой си, който казва, че е грип, назад в темата се вижда колко пъти се обсъжда и не само той, но и др лекарства. Голям зор да се самолекуваме.

Не ме интересува кой какво е обсъждал. АЗ не съм обсъждала, нито съм препоръчвала лечение. Наистина очаквам извинение. Честните хора постъпват така.

# 11 078
  • София
В Китай, където режима е комунистически, имаше данни всеки ден в течение на последните месец и половина. В западните Демокрации, с главно Д, ще има информация веднъж в седмицата, или няма да има никаква. Започва да ми става много смешно за абсурдния свят, в който живеем.

# 11 079
  • Terra incognita
Някой чакаше официална новина за затварянето на всички училища и университети до средата на март, иначе съм била всявала паника. То беше ясно, че ще се приеме. Даже и по бг новини го казаха. Ето:
https://www.fanpage.it/attualita/coronavirus-e-ufficiale-scuole- … ino-a-meta-marzo/

# 11 080
  • Варна
Не ме интересува кой какво е обсъждал. АЗ не съм обсъждала, нито съм препоръчвала лечение. Наистина очаквам извинение. Честните хора постъпват така.
LillyM аз също помня как повтаряхте през пост, че в Тайланд лекували с противовирусни /активната съставка на тамифлу/ и препарати против СПИН.

# 11 081
Цитат
Ако не дай Боже се стигне до карантина, тогава ще видите паника и презапасяване. Това в момента се нарича предвидливост.
Точно така.И въобще не се знае упрекващите колко са се запасили.Няма да се правя на ''герой'' да обикалям магазини насред епидемия.Те и немците пътуваха на ски в Италия и се развяваха по карнавали,а сега изкупили магазини и аптеки.

# 11 082
  • MI
Що реши че не съм чела, Тесла? Развиваш си някакви теории и сам си вярваш, това съм видяла. Мен ме интересуват експертни мнения, научни изследвания и т.н., не постове по три страници, дето накрая са просто философстване. Не обичам да съм толкова рязка, но ти си го просиш, дори не отговарях на теб. Иди завърши вирусология, преподавай в университет, направи изследвания и ги публикувай в престижно списание и после се върни да ми обясняваш кой прав и кой крив. Ти 101 предположения правиш, ама се репчиш като петле като някой не мисли като теб.

# 11 083
  • Terra incognita
Ето новата таблица, случаите вече са 3.089:

# 11 084
  • София
Лошото е, че симптомите до голяма степен са сходни (висока температура, втрисане, болки в мускулите и ставите) със сезонния грип (тип Б), а той сега е във вихъра си сред нас и има доста болни за съжаление. Предполагам, че кабинетите пред личните лекари ще са претъпкани, самите лекари изнервени и ще претупват нещата и така. А много хора няма и да отидат на лекар и от това, че не им се чака с часове и за да не се заразят с нещо по-сериозно (корона паниката например) или просто ей така защо са свикнали да си се самолекуват.
Според мен всеки един от нас е длъжен да вземе сериозни мерки ако го удари в гърдите вече. Кашлица, болки. Не бива да се отлага, за да не стане по-лошо. Пак, по-вероятно е това да е следствие на сезонния грип, а не на короната, но трябва да се отиде на лекар (но първо по телефона) и дори да се вземе проба.

Общи условия

Активация на акаунт