Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 293
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 040
LilyM, мне, обвиняваме хора като теб, които уж неволно проповядват подсигуряването с лекарства, препоръчват лечения и т.н. Защото не е изкупено само Тамифлуто ами и доста други теоритични аналози, каквито са се коментирали в темата. Всякакви лекарства или добавки срещу вируси, защото хората се психират от паникьори.
Разбира се и тези дето им ги дават без рецепта са също толкова виновни.

Очаквам да се извините за тази клевета. Никога не съм препоръчвала лечение, лекарства за лечение и т.н. Изобщо не ме интересува дали сте чели темата и какво  точно сте разбрали и изфантазирали, но не можете да нахлувате тук с подобни обвинения, без грам доказателства. Аман от тролове.

# 11 041
  • София
Ох, усещам, че днес е денят на истината. Ако се окаже, че това българско семейство е приело италианци от рисковите райони след началото на епидемията там, са за бой. Що за безотговорност.
Не са само те. Страшно много народ пътува и въобще не им пука. Даже се подиграват на останалите. Животът продължавал, в Италия нямало паника, хората си ходели по улиците, всичко било преувеличено. ОК. Не виждам проблем да се ограничат пътуванията поне в зоните къдете има огнища, поне за два месеца. И няма. Нищо не ги спира.

И чудно защо маските стигат 200 евро... за 50 бройки... Сигурно щото няма паника.

# 11 042
Ами според мен би трябвало да има засилен контрол и да се отменят пътуванията за екскурзии и почивки поне за определен период. Контрол по границите, летищата. Другото е лична хигиена. Но няма да го направят за съжаление или ще е късно. Ако разчитаме на самосъзнанието на гражданина се съмнявам в оптимистична прогноза.

# 11 043
  • София
Скрит текст:
Доверявам се на официалната информация от сайта на ВМА. Има надежда да са се заразили впоследствие, след напускане на България.
От този случай си правя вече категоричен извод, че имаме доста неграмотни журналисти, с някои изключения.
И дано хората най-накрая получат прозрение, пък да се спрат с обмени, екскурзии и гостувания, особено из места и с жители на най-засегнатите държави.

Преди малко получих мейл от полски колега, който ще бъде в карантина 14 дни, защото е бил на ски в Италия. Не пише, че е болен, а че е задължен да бъде в карантина.

Ами евала на поляците.

Ама вие какъв контрол очаквате да се прави?
Всекидневно хиляди хора минават границите ни. Могат ли всеки един да проверят? Същото, като с котрола за наркотици. Действа се на принцип случайност, или се проверяват подозрителните,или действат по сигнал.
Единственият начин да не се разпространява вируст е да се затворят всички граници, което за момента е леко невъзможно.

Разбира се, че могат. Могат да проверяват всички. В документите си пише кой откъде идва. Самолетите не излитат от неизвестни безименни летища. Могат - просто не го правят.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 19:01 от Не се сърди, човече

# 11 044
  • Другата България
Joy Разбира се, "евала" на всички останали.
И у нас се стои под карантина, с какво нашите завърнали се от ски от Италия и намиращи се под карантина са по-различни от поляка под карантина?

# 11 045
  • София
Тук никой не спира децата от училище или градина за сополи и кашлица по принцип. За децата до 6 гд-могат да отсъстват и без бележка от лекар,но за ученици вече-имат право на 3 дни отсъствие за цяла година.Ако ей сега реша да взема час за ЛЛ на детето,ще ми даде свободни часове за края на другата седмица примерно . Ако е спешно според теб се обаждаш по телефона и тя преценява дали   ще може да те вмъкне някъде за преглед.Намира начин да те вмъкне обикновенно в рамките на следващите три дни .  В спешното се чака със часове по принцип и само събота или неделя ,иначе трябва при ЛЛ да се ходи и не се толерира воденето на деца със симптоми на вирусна инфекция,съвета е да се изчака три дни и едва тогава -ако се поддържа  висока температура да се потърси помощ и то пак при ЛЛ . В началото съм ходила и аз ,за болно дете със много висока температура в неделя примерно в спешното-ама като те оставят да чакаш 6 часа  в приемната и  се научаваш..При шарка,скарлатина,грип  и подобни не се затварят училища и градини.Това да извикаш бърза помощ за температура  39 градус аи кашлица е абсурд.
Това за  ситуацията преди корона вируса.

Крайно безотговорно поведение.
Затова и вирусът с такава лекота се разпространява, въпреки че, реално погледнато, гъстотата на населението е далеч по-ниска от тази в Китай.

# 11 046
  • София
Явно щом някой каже нещо, което не ти харесва е трол Simple Smile Темата съм я прочела, затова и се включвам понякога. И няма да спра да опонирам на такива "експертни" мнения, защото четат много хора. И вярват на всичко.
И 1000 пъти сега да повтаряте, че било изкупено Тамифлуто заради някой си, който казва, че е грип, назад в темата се вижда колко пъти се обсъжда и не само той, но и др лекарства. Голям зор да се самолекуваме.

# 11 047
  • MI
Тесла, спри се по-добре. Става въпрос за учен с доказани качества, не за някой списващ в бг-мама. Написах го в отговор на конкретен въпрос, не разбирам защо реши да ми се караш. Grinning Нито паниката е полезна, нито затварянето на очите. Сега дай да крием какво мислят уважавани учЕни за да не изплашим Пена.

# 11 048
Цитат
Подчертавам за всеки следващ чукча писател, за момента тази им хипотеза не е доказана
Тогава за какво го пишеш тук, някой се опасявал някъде си че предстоят смъртоносни мутации ама всъщност нищо не е доказано. А всъщност знаеш ли какво е доказано. Че вирусът има много установени вече мутации които се групират в 2 основни групи, и едната (по несмъртоносната започва да се увеличава с времето а по смъртоносната започва да намалява с времето, ето това е доказано, описани са какви са мутациите и даже са групирани и изследвани официално, което аз предвидих че ще стане в самото начало на темата.

Скрит текст:
Цитат
Дали е възможно от агресивен тип да се превърне в не толкова, за да се размножава.
Според мен това е неизбежно. Затова предсказвам че това ще се случи. Аз не знам дали мога да се изразя правилно и да опиша добре това което си го мисля, с правилната терминология, понеже нямам научно образование, но това ще се сбъдне с нещо като естествен подбор. Вирусът няма интерес да убива защото когато убие, дадената верига на препредаване се прекъсва. Човекът вече е мъртъв и следващо поколение заразен в тази верига няма да има. Тя изчезва. С времето и с напредването на епидемията, смъртността ще спадне много драстично под тези ужасяващи около 60% към днешна дата защото в бъдеще ще останат да се развиват веригите на препредаване които препредават видоизменена форма на вирусът която не е толкова смъртоносна. За да оцелява вирусът той трябва да развива дълги вериги от поколения заразени. Как например ще достигне до 25-то поколение заразени ако е твърде смъртоносен. Той трябва да премине през верига от 25 човека в която никой не трябва да умре а в нея ще попаднат слаби организми, възрастни хора, хора със слаба имунна с-ма и т.н. За да стигне до 25-то поколение заразени, той трябва да не е толкова смъртоносен и тежък за да си гарантира разпространението. Естественият подбор ще гарантира че в бъдеще ще се разпространява по лека форма на вирусът, по тежката ще си замине заедно със смъртните случаи.

Пък ти си пиши как някой си някъде се опасявал че предстоят някакви смъртоностни мутации ама никой нищо не бил доказал. А за какво го пишеш като не е доказано тогава. Да поясня, аз съм от реалистите, не спадам нито към групата its just the flu bro, които с техните внушения че това е просто грип помагат да се разпространява вируса внушавайки че трябва да си луд или истерик за да си отмениш почивката заради един грип, щом е просто грип защо да си отменя почивката, това е тяхното послание, те ме вбесяват защото подценявайки нещата активно подпомагат разпространението на вируса, но и не желая ситуацията да се изкарва по тежка отколкото е, защото това създава излишен стрес и тревоги на хората като с твоят пост за едни недоказани предстоящи смъртоносни мутации при положение че има точно обратни док. че с времето вируса мутира в много форми но делът на по леките се увеличава а не обратното, според тия недоказани хипотези които няма да се докажат никога защото няма да се случат, случва се точно обратното.
Тесла, ти не написа ли по-рано през деня нещо,което не е официално и доказано??  Коментарите май са изтрити,но някои хора прочетоха. Целият този пост е голяма ирония.

# 11 049
Скрит текст:
Gabito, не ми обяснявайте на мен какво е грип, аз и семейството ми сме ваксинирани срещу грип, за повечето от it's just the flu bro отбора не съм сигурна. Но много моля, не подценявайте моята интелигентност, мога да чета, добра съм в математиката и мога да смятам. Единственото, което този вирус има общо с грипа е, че той е Испанския грип на 21-ви век.

Мисля, че всеки лекар е наясно какво е корона вирус и какво е инфлуенца вирус,както и какви са разликите между двата вида,а също и между заболяванията, които причиняват. И не, аз не съм ваксинирана срещу инфлуенца, няма и да се ваксинирам.
Но пък ако искате да си създавате сама стрес, правете го на воля, изборът е Ваш.

Точно така и СЗО също повториха много пъти, че този вирус не е грип, а е по-смъртоносен от грипа. Това обаче по никакъв начин не спира някои хора да продължават с лъжите.

# 11 050
  • София
Егати кошмара, човек вече не може и да се закашля. Рискува от убийствен поглед до реално убийство. Спрете се малко с тая параноя, моля. От вируса не ме е страх, но от някои хора тук, много.

Може, разбира се. А после, ако не се е задавил случайно или не е астматик, смело отива на лекар и си стои у дома, за да не вреди на другите.

# 11 051
От моите познати никой не е в карантина. Неделя се върнаха от Италия. Едната я боляло гърлото, ам нищо. На работа е. Друга се върна от Турция със сменен глас и е на работа в училище. Не казвам, че носят нещо. Просто, че не им дреме. Колко много има като тях.... Затова съм за затваряне на границите за туристи. Поне за месец. Нищо кой знае какво няма да им стане.

# 11 052
Специално за маските, не смятам, че са изкупени на дребно от хората. Майка ми търсеше маски да се пази от грипа, защото е хронично болна, и вече бяха свършили. А ситуацията в Италия още не беше ескалирала.  Освен това тук много хора шернаха обяви на българи, които продават хиляди маски в западни сайтове. Просто Ганьо реши пак да забогатява. Ако хората имаха маски щяха да ги носят, както ги носеха преди това заради грипа.

Многократно се повтори, че маските не са, за да се пазиш, а за да не заразяваш околните.

Глупости.. маските създават бариера.. и тя е двупосочна. При някои маски е 50% ефективна, при други 80%, при трети 95% и т.н.

# 11 053
  • Варна
Италия и Франция днес обявиха ли броя на новите случаи ?

# 11 054
Италия и Франция днес обявиха ли броя на новите случаи ?
За Италия пренсконференцията им е в 5 часа и след това обявяват. Те са с един час назад. За Франция, мисля че не са,някой да ме поправи ако не е така.

Общи условия

Активация на акаунт