Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 233
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 430
Някой знае ли как човек може доброволно да се тества за коронавирус някъде четох нещо че има как и бил 200 лв но не намирам къде. Притеснявам се този тип Б да не се окаже че е коронавирус.
Отиваш до Италия или Китай и те тестват после безплатно😄

# 11 431
Много забавно ако си болен като от мен от 10 дена и тази суха кашлица не ти минава ще те видя колко ще ти е забавно да даваш такива съвети

# 11 432
Иронията не е насочена към теб, а към здравната ни система.

# 11 433
Аз се отказвам да коментирам по темата. Да, следя я. Отговарям, когато мога.

Паникьосвам ли се - да, всеки го прави от нещо ново и непознато. Именно за това са и мерките - никой не може да прогнозира от самото начало дали е лек вирус или тежък - за това са и мерките (военни и т.н.)

Но фактите към момента говорят, че може би не е толкова страшно, колкото голяма част от хората го изкарват тук във форума.

# 11 434
Стига с тия празни рафтове, минал някой и забърсал всичките рула тоалетна хартия, а умника след него снимал и веднага постнал във фейсбук. Рафтовете са пълни, а хората спокойно и необезпокоявано си кашлят из градския транспорт. Драми няма, най-вече защото цари масова заблуда, че корона вируса е грипен, а в България няма заразени.

Мъжът ми беше със суха кашлица 2-3 месеца, от нова година, та до тия дни. Вземете се в ръце и намерете читав лекар!

# 11 435
Като гледам горната карта не мога да си обясня защо при нас толкова бързо се увеличават. Всъщност 150 са в Хайнзберг. Как от един човек стана това?
Само да напомня, че тези 3000 не са болни, а заразени, преносители. Около половината нямат симптоми, не се разболяват, само заразяват останалите. От останалите 50%голямата част го карат леко. Т.е. ако тестваш само тези с пневмонии ще откриеш има няма 5% от всички.
Тези 3000 са изследвани покрай връзката си с някой болен. Те в момента са само заразени преносители. Като премине инкубационния период за тях ще развият заболяването. Не всички. 1% не го развивали. Това не е мое мнение, а статистика.

Увеличават се бързо, защото тези китайци, които първи са били открити, до откриването си са контактували с всякакви хора - по магазини, транспорт, хотели, улици, болници...

# 11 436
  • София
Какво говорят фактите нека всеки си интерпретира сам. Но на на мен това, че Китай затвори под карантина милионни градове, столицата и Шанхай са безлюдни, икономиката им е вече доста пострадала, а реномето на партията - съвсем - ми говори много.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:20 от EliG

# 11 437
Много забавно ако си болен като от мен от 10 дена и тази суха кашлица не ти минава ще те видя колко ще ти забавно да даваш такива съвети
Предполагам, че си "имала" контакт с чужденци. Наистина може да си имала... В работата, заведения, приятели и роднини пътували по екскурзии, вие самата да сте пътували и били по почивка в България,  детето от училище да е прихванало.....   В този случай звъните на националния телефон и казвате за вашите съмнения. Може да ви тестват.
Никой не знае къде и как може да е имал контакт и съответно е нормално да сигнализира на дадения телефон, когато има симптомите и се притеснявате за вашите контакти.
Все си мисля, че много малко го правят.

# 11 438
  • MI
Ще видим дали 99% ще го развият, за една хубава част от тях са минали повече от 14 дни. Явно не разбирате, че това НЕ са новозаразени, а новооткрити, сега поставени под карантина. Всъщност една част са под карантина от доста време, не се наблюдава масово заболяване.  Времето ще покаже, но засега върви Натан, че са прави тукашните лекари че една хубава част просто нямат симптоми или например само ги боли гърлото.

# 11 439
  • София
Вече има линк по темата тук и хубаво мнение, но искам да изразя възмущението си от тази д-р Николова, която в ефира на Нова наговори куп глупости. Как така нямало болки в мускулите и как така нямало висока температура и втрисане, като това са основни симптоми (особено за температурата и треската) на ковид-19.
А ако е имала предвид колко бързо те удря грипа и колко вируса, то не е коректно изказаното. В смисъл, подвеждащо е. Аз искам да я питам един нормален, обикновен човечец как да разбере дали е грип или ковид19 след като той не знае (и няма как да знае) кога се е заразил. Значи днес, четвъртък, бай Иван вдига 38.5 градуса, това грип ли е или корона? Ако е пипнал грипа във вторник явно ще е грип, ама ако е пипнал вируса миналия вторник, то тогава какво е? И той как да знае човечеца, да няма сензори, които му бибиткат кога в организма постъпи вирус. Хайде да бъдем по-конкретни и да се изказваме ясно и разбираемо, че да я разберат всички. Това което казва са общи картинки и хвърляне на прах в очите. Нейното изказване всъщност поражда вълна от въпроси, а би трябвало да е точно обратното. Какво ще рече, постепенно разболяване (ковид 19) ако и това е искала да каже (то не се разбира всъщност какво иска да каже). Днес четвъртък имаш 37 градуса, след три дена имаш 37.5 и на 10ия ден имаш 38+, това ли е? То ако един човек поддържа повече от 3 дена температура според мен винаги би потърсил лекар (дори и да я нямаше истерията покрай короната).
с една дума нищо не разбрах. Представям си и колко много хиляди хора е объркала докторката.
Докога ще ги канят такива и докога журналистите ще са толкова удобни и меки? Прав е Роналд за мисирките...

# 11 440
  • София
Niss, кашлицата е естествен рефлекс на организма да се освободи от нещо, което го дразни. Преди няколко години имах суха кашлица в продължение на месеци. Малката ми дъщеря имаше периоди, в които кашляше от октомври до май. Стига вече, успокойте се! Има и други болести, освен короната! Важното е общото състояние, кашляш, но не си на легло в пълно изтощение, нали?

Какво предлагате - да се тества всеки с грипоподобни симптоми ли? Или всички с температура да се набутат в болница. Ясно е, че това няма как да стане.

# 11 441
Но фактите към момента говорят, че може би не е толкова страшно, колкото голяма част от хората го изкарват тук във форума.

Все пак е добре да редактирате поста си с грешно преведения "факт", който дава напълно изопачена информация. От тук се осведомяват много хора и не е коректно да заблуждавате - дори да е само поради незнание на езика и повърхностен прочит - като нищо утре ще го видим в пресата.

# 11 442
Ако започнете да правите дихателна недостатъчност, във всички случаи, много бързо се разбира Hands V.
Не съм сигурна къде четох, но като се стигне до високата температура вече има и дихателната недостатъчност.
Кашлицата се засилва стъпаловидно в по дълъг период от време.

# 11 443
И всъщност не е важно какво ние го изкарваме тук във форума. Мерките и поведението на цели държави показва дали е страшно или не.

# 11 444
Много забавно ако си болен като от мен от 10 дена и тази суха кашлица не ти минава ще те видя колко ще ти забавно да даваш такива съвети
Предполагам, че си "имала" контакт с чужденци. Наистина може да си имала... В работата, заведения, приятели и роднини пътували по екскурзии, вие самата да сте пътували и били по почивка в България,  детето от училище да е прихванало.....   В този случай звъните на националния телефон и казвате за вашите съмнения. Може да ви тестват.
Никой не знае къде и как може да е имал контакт и съответно е нормално да сигнализира на дадения телефон, когато има симптомите и се притеснявате за вашите контакти.
Все си мисля, че много малко го правят.
Притесненията са ми че детето ми се разболя след като беше на гости при баба му и дядо му а свекърва ми работи в Инфекциозно и беше болна преди някоя седмица беше и се изгубил гласът и  суха кашлицат.н но си ходеше на работа. Незнам дали излишно се параяносвам но е много притеснително да имаш в семейството някой който работи в Инфекциозна и най-вече да ти обяснява как нямало страшно само паника било всичко. Аз се заразих от детето той го изкара по-леко но на мен не ми минава. Освен това съм и страшно уморена по цял ден само лежа едвам ставам да свърша нещо.

Общи условия

Активация на акаунт