Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 665
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 640
  • София
Препоръките са чудесни, но 4 грама вит це на ден не е толкова чудесна. И чак се чудя доколко лекар (какъвто и да е било той) го е казал.
Две причини: Първо, повече от 500 мг-1 грам, взети наведнъж, независимо разтворими или на таблетки, се изпишкват.
Второ, колкото и да не е - натоварва бъбреците.
Бонус трето - ако хората, които пият антикоагуалнти поемат 4  гр. (4 000 мг) вит це на ден.... може да стане по-сериозно.

За да си го представите като грамаж - 500 мг (половин грам) вит це е една таблетка цетебе (чисто, без други добавки), половин евфересцентна таблетка или една ампула от големите (за възрастни). Един грам е -изброеното по-горе по 2. 4 грама е изброеното по 8.

Ресвератрол - в България има доста видове, на различни високи цени/. Ако обърнете внимание не е само до производителя, а и до съдържанието на олигомерни проантоцианидини - т.е. екстракт от гроздови семки. По принцип се препоръчва при диабет, за понижаване на кръвната захар, тъй като - колкото по-висока е кръвната захар, толкова по-благоприятна е обстановката в организма за развитие на инфекции и пр., а както разбрахме тук ще се яде брашно на корем, леща и боб; както и при висок холестерол.

Така че - хайде препоръки за витамини да не даваме, да се спрем с цитатите само до ЛакътоСтискането и пр. Simple Smile

# 11 641
  • София
Броя на пациентите на Diamond Princess беше коригиран от 706 на 696, понеже някои били броени два пъти по грешка:
https://www.sankei.com/smp/life/news/200305/lif2003050076-s1.html
с google translate:
 According to the Ministry of Health, Labor and Welfare, 696 passengers consist of 552 passengers and 144 crew members. 410 of them have no symptoms.

# 11 642
  • София

Аз още съм озадачена защо няма статистика за възраст на починалите. Защо се крие тази информация. Защото айде сега, над 80...всичко може да те убие ако не утре, то другата седмица.

Таблицата е от този сайт  http://weekly.chinacdc.cn/en/article/id/e53946e2-c6c4-41e9-9a9b-fea8db1a8f51
Беше пуснат днес,тук  в темата.

# 11 643
Препоръките са чудесни, но 4 грама вит це на ден не е толкова чудесна. И чак се чудя доколко лекар (какъвто и да е било той) го е казал.

Което ми напомня за смъртните случаи по време на грипната епидемия през 1918-20 от предозиране с аспирин.

# 11 644
Баба ми е над 90 и по повод вируса каза, че не мисли да живее с орлите. Хайде по-спокойно. Извити вратове и прочее психарии са излишни.

# 11 645
  • София
Някой знае ли с какво се занимава министъра на здравеопазването и защо не е начело на щаба. Става въпрос все пак за административни мерки. Сигурно има някакви по-важни дела..
Значи, ако трябва да се вкарва ред в паникьосана държава, администратор като Ананиев, който не е и лекар на всичко отгоре, е последния човек, до когото бих опряла. Генералът професор е по-подходящ.

Генералът е хирург и си има друга работа.. и да оперира и да управлява огромна болница..
Министърът е назначен да контролира и развива здравеопазването, а не само за лапачка.
Просто е несериозно при криза от национално значение да се разчита на пенкилер от рода на Ананиев. Професора, освен че е хирург, е военен с мисии на бойното поле. Та, по му имам вяра от вечния зам.министър Ананиев. Който, между другото, е в Брюксел за среща на здравните министри на ЕС заради вируса.

# 11 646
Защото айде сега, над 80...всичко може да те убие ако не утре, то другата седмица.

Смъртността от този вирус не замества  тази от грипа, катастрофите или каквото друго там се сетите. Вирусът ще добави смъртност отгоре и ще убие хора, които иначе биха били живи към този момент. А кой ще умре утре вие няма как да знаете това, нито имате право на тази база да омаловажавате смъртта на някого. Вие също гарантирано ще умрете някой ден, трябва ли още от сега да ви третираме като бъдеще трупове? Имайте малко уважение към човешкия живот и към останалите хора без значение възраст и здравословно състояние. Никой няма да е вечно млад, здрав и безсмъртен.

# 11 647
Моята щерка изкара много интересен грип миналата седмица. Първо започна с безапетитие и слабост в мускулите и температура около 37.4. Пиеше различни прахчета за грип, но вместо да се подобрява, всеки ден излизаше по някой и друг симптом и едновременно с това температурата се повишаваше до 39 на четвъртия ден. След слабостта се появи главоболие, болки в гърлото и суха кашлица/това на четвъртият ден/. На петия е посетила студентска поликлиника за преглед, чакала един час, за да я изгони най-грубо една лекарка. Отишла да чака пред втори кабинет. Лекарят я приел, бил шокиран, че колежката му я изгонила, прегледал я и без да се задълбочава и предписал антибиотик /без никакви изследвания/. Сега е добре, но понеже сутринта слушах една лекарка по нова телевия, която разказваше как разликата между грипа и коронавируса бил в началото/като грипа започва с внезапна висока температура, а коронавируса започва постепенно/ се питам какво всъщност изкара тя? Дано само параноята да не ме е обхванала.

# 11 648
'Ся ако изкарате някоя статистика за пушачи и непушачи?

# 11 649
'Ся ако изкарате някоя статистика за пушачи и непушачи?

Ако може и за пияници... Simple Smile.

# 11 650
За пияници вече я знаем статистиката - нали ракията убивала вируса

# 11 651
Искам да попитам смятате ли Испания за рискова страна? (Не го питсм иронично,по ваше мнение) Едно момиче ще ходи в Барселона този месец на екскурзия,а е учителка в детска градина.

# 11 652
Искам да попитам смятате ли Испания за рискова страна? Едно момиче ще ходи в Барселона този месец на екскурзия,а е учителка в детска градина.

За мен всички са рискови.

# 11 653
  • София/Севлиево
Да се включа по темата.Следя нещата от самото начало,т.к. съм пряко засегната-съпругът ми работи в китайска фирма,всеки ден е с китайци(т.е.само с 1 ,защото другите така и не дойдоха откакто стана тази случка).За мен малко се преекспонираха нещата.Сестра ми живее в Лондо-там доказано си имат заразени,но я няма истерията,която тук отвсякъде ни залива последните дни.Децата ходят на училище, а нашите пак са ваканция и съм просто възмутена-кога ще го наваксат този материал(знам че е грипна ,и че има доста болни,но ми се струва че има и много умишлено спрени от училище с превантивна цел)?!Отделно подкрепям Сирената, че основно възрастни хора си отиват от този вирус.Аз родители нямам,но и да имах майка
щеше да е на 54,татко-на 69-горе -долу сравнително млади,но имам свекър и свекърва и мила баба на 76,които много обичам,обаче ако им е писано да си идат ще си идат независимо дали от ко вид 19 или нещо друго.Ето вчера нелепо загина един млад и прав 25-годишен приятел-еми случват се такива неща.И синът ми беше болен преди 3 седмици,и то доста,като на 3-4 ден температурата стана 39 и два дни с нищо не искаше да падне под 37,5-така никога не го бях виждала,но се оправи детето и което е по-важно не ми лепна нищо,а обикновено и аз се разболявам след него.Та да вземат да се успокоят малко нещата.И по-страшни неща е имало, а в бъдеще ще има още повече,но ще се справим.Просто трябва да се запази спокойствие.Не искам никой да засягам,но трябва малко по-полека да я караме,и без това живота ни не е лек като цяло на нас българите...

# 11 654
  • София
Мерки за предпазване от вируса:
Скрит текст:
1) Без ръкостискане! Използвайте юмрук, лек поклон, лакътя и др.

2) Използвайте само кокалчето си, за да докоснете светлинните ключове. асансьорни бутони и др.. Когато сте на бензиностанция, хващайте дозатора за бензин с хартиена кърпа или използвайте ръкавица за еднократна употреба.

3) Отваряйте врати със затворен юмрук или бедро - не хващайте дръжката с ръка, освен ако няма друг начин да отворите вратата. Особено важно за обществените и търговски врати.

4) Използвайте латексни ръкавици за еднократна употреба при пазаруване, използване на бензиновата помпа и всички други външни дейности, когато влизате в контакт със замърсени зони. Ако ви липсват ръкавици, използвайте дезинфекционни кърпички, включително за избърсване на дръжката и детското столче в колички за хранителни стоки.

5) Когато се приберете у дома или офиса и сте били на място с много хора, измивайте ръцете си със сапун за 10-20 секунди и/или използвайте по-висок от 60% дезинфектант за ръце на алкохолна основа.

6) Носете винаги със себе си дезинфектант, включително близо до входната врата на дома си и в колата си за употреба след посещение на бензиностанция или докосване на замърсени предмети, когато не можете веднага да си измиете ръцете.

7) Ако е възможно, кашляйте или кихайте в тъкан за еднократна употреба и изхвърлете. Използвайте лакътя си само по изключение. Дрехата на лакътя ви ще съдържа инфекциозен вирус, който може да се предава до седмица или повече!

8. Обикновените хирургически маски за еднократна употреба се използват, за да ви попречат да докоснете носа и/или устата си (докосваме носа/устата си 90 пъти на ден, без да знаем!). Маската няма да попречи на вируса при директно кихане да влезе в носа или устата ви - тя е само за да не докоснете носа или устата.

9) Използвайте таблетки, съдържащи цинк. Доказано е, че тези таблетки са ефективни за блокиране на коронавируса (и повечето други вируси) от умножаване в гърлото и назофаринкса. Използвайте, както е насочено, няколко пъти всеки ден, когато започнете да усещате симптоми на настинка. Най-добре е да легнете и да оставите таблетката да се разтвори отзад на гърлото и назофаринкса.

Джеймс Роб: Този вирус се разпространява в големи капки чрез кашляне и кихане. Това означава, че въздухът няма да ви зарази! Но всички повърхности, по които се приземяват тези капки, са заразителни средно около седмица - всичко, което е свързано със заразени хора, ще бъде замърсено и потенциално инфекциозно. Вирусът е на повърхности и няма да бъдете заразени, освен ако заразен кашля или киха директно в лицето ви.

Този вирус има клетъчни рецептори само за белодробни клетки (заразява само белите дробове). Инфекцията идва от дихателната система - специфичен е за белите дробове. Единственият начин вирусът да ви зарази е през носа или устата чрез инфектираните ви ръце или заразени пръски върху носа или устата ви от кашлица или кихане на заразен с вируса.

Една допълнителна лична препоръка въз основа на обширно четене. Приемам 4000 мг витамин С и 2 таблетки ресвератрол. И двете субстанции нямат неблагоприятни ефекти върху човешкото здраве.

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/04/4036948_bez_rukostiska … ujki_na_vrati_ne/

Сега да не ме обвинят че ще стана виновен за изчезването на Витамин С и Ресвератрол Simple Smile
Според него обаче заразяване през очите не може да стане или той поне не го споменава, но според мен може ако ти кихнят или изкашлят в лицето и пръски попаднат и в очите, поне такива първоначалните инфо, че вируса влиза през уста, нос и очи.

Хм, един от първите (ако не беше първия) починали от вируса лекари не се ли беше заразил през очите? Някак... От една страна изглежда добре систематизирано като съвети, обаче от друга се получава странно несъвпадение с предишна информация...

Общи условия

Активация на акаунт