Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 673
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Шумен
Е, добре, но кога ще заседават в Брюксел? Какво чака Европа?

Европа е толерантна, както е известно. Трябва да се забранят полети от и до Китай и около тях. И изобщо по  морски, сухоземен път. Няма влизане, няма излизане. Обаче Европа-та не мисля, че ще се реши на това.
 На корпорациите и едрия бизнес не им дреме.

# 1 201
Сега четох в фейсбука, че са открили лекарство и вече било успешно. Дано.
Дано! Въпреки, че гледах репортаж в който обясняват, че за изолирането на лекарство ще са нужни месеци ( вкл. месец за тест период )

# 1 202
Защитните костюми не са за еднократна употреба, само ръкавиците, но трябва да се мине през дезифенкциращ душ, преди да го съблечеш, това в болница няма как да се случи. Най вероятно го правят в края на деня като им свърши смяната.

# 1 203
  • на пистата
Изявление на Уиз еър за полетите от Израел.
http://www.pan.bg/view_article-1-513392-izyavlenie-na-Wizz-Air-v … -za-sigurnos.html

# 1 204
  • Mediterraneo
Трима души в Хасково и един във Варна със съмнения за корона вирус.

В Брюксел има потвърден случай сред един от пристигналите от Улан, няма симптоми, но е с позитивен тест.

Русия подготвя нов закон, според който ще бъдат депортирани чужденци със застрашаващи обществото заразни болести. Списъкът е от 16 болести, сред които и корона вирус.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 12:21 от Тарталета

# 1 205
Лекарката от инфекциозното отделение в Хасково, където има 3-ма души със съмнение за вируса, каза в обедната емисия новини, че са взели мерки макар и не 100% адекватни за коронавирус и че ако се появи още един пациент със съмнение не могат да го поемат и ще бъде пренасочен към друга болница в страната. Само това изречение показва колко сме подготвени.
Като станат стотици или хиляди болните какво ще правим?
Медиците в Хонконг стачкуват с настояване за затваряне на границите с Китай защото се опасяват, че при евентуална епидемия няма да могат да се справят.
Ние явно сме много ларж, че ще се справим щом границите ни са отворени за всеки! Вече съм повече ядосана отколкото притеснена!

"Към 12:00 часа местно време на 3 февруари 2020 г. израелското правителство взе решение да въведе сериозни мерки, насочени към опазване на Израел от коронавирус. Тези действия ще останат в сила до по-нататъшна заповед. На всички пътници, посетили Китай 14 дни преди датата на заминаването си за Израел, ще бъде отказано влизане в Израел. Авиокомпаниите ще бъдат задължени да върнат пътниците обратно в страната на произход/от която е тръгнал полетът им, ако пристигнат в Израел и това условие не е било изпълнено."
Браво на Израел. Вече наистина само Европа не взима никакви мерки.

# 1 206
Русия отпътува да приеме съгражданите си.
https://m.24chasa.bg/novini/article/8147274

# 1 207
Ами аз да си призная поръчах маски за многократна употреба, не че имам някаква представа след употреба как да ги дезинфекцирам и какво да ги правя, че пак да ги използваме. Приятелите ми се смеят, което ме успокоява също, може пък аз да съм паникьорка.

Би ли споделила за тези маски, от къде ги купи, какви са, и от какво предпазват? Лесно ли се диша през тях?  Че ми писна от еднократните, за които в аптеките казват да се сменят на 20 минути. В този грипен сезон, непрекъснато ползвам маска, когато съм навън - в лекарски кабинети, болници, аптеки, транспорт и т.н.

ПС
А за скептиците, които продължават да се смеят на написаното от мен за чесън, приложен в носа, ще споделя, че преди повече от седмица, една девойка, работеща в книжарница, явно болна, ми се изкиха в лицето. Бях с маска, веднага излязох, хвърлих маската и си пръснах чеснов извлек в носа. Ами още съм здрава, а съм със срината имунна система и всичко ме лепи.  Наложи ми се и при пулмолог да ходя, всички около мен болни, докторът ми каза, къде в тоя грип съм  се навряла при него, ще се заразя. Но често пръсках  чесън и за сега има ефект.

Изглежда хората се интересуват, защото DW публикува статия, с отговори от СЗО, озаглавена Помага ли чесънът срещу новия коронавирус? Опасни ли са писмата от Китай? https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%B … -52242032  -

Цитат
Помага ли чесънът срещу заболяването? Не знаем, казват експертите, засега няма доказателства.
На останалите въпроси дават отговор - не!
Това ме обнадеждава малко. Възможно е чесънът да намалява развитието и на този вирус.

# 1 208
  • постоянно

"Към 12:00 часа местно време на 3 февруари 2020 г. израелското правителство взе решение да въведе сериозни мерки, насочени към опазване на Израел от коронавирус. Тези действия ще останат в сила до по-нататъшна заповед. На всички пътници, посетили Китай 14 дни преди датата на заминаването си за Израел, ще бъде отказано влизане в Израел. Авиокомпаниите ще бъдат задължени да върнат пътниците обратно в страната на произход/от която е тръгнал полетът им, ако пристигнат в Израел и това условие не е било изпълнено."
Страхотно и много хуманно Angry. А къде да отидат ако са Израелски граждани ? Голяма подкрепа , няма що . Rage

# 1 209
  • Насред хаоса
Чесънът е естествен антибиотик, ама ако е български. Китайският за разлика от вируса им е гола вода.

# 1 210
  • на пистата

Страхотно и много хуманно Angry. А къде да отидат ако са Израелски граждани ? Голяма подкрепа , няма що . Rage
Няколко мнения по-горе съм постнала цялата статия.В нея се казва..
Пътниците, пътуващи с израелски паспорт/гражданство, няма да бъдат засегнати. На тези пътници ще бъде разрешено да влязат в Израел и при пристигането си те ще получат необходимите инструкции от израелските власти.

# 1 211

Няколко мнения по-горе съм постнала цялата статия.В нея се казва..
Пътниците, пътуващи с израелски паспорт/гражданство, няма да бъдат засегнати. На тези пътници ще бъде разрешено да влязат в Израел и при пристигането си те ще получат необходимите инструкции от израелските власти.

Да, става дума за чужденци, които са били в Китай. Нещо, което и ние и целия ЕС трябва да направим.
Ако са граждани на съответната държава да преминават строга карантина. Много по-лесно изпълнимо е отколкото да се борим после с епидемията.

# 1 212
Цитат
На тези пътници ще бъде разрешено да влязат в Израел и при пристигането си те ще получат необходимите инструкции от израелските власти.

То и у нас е така на хартия, само дето не се спазва...

# 1 213
  • София
Някой пита дали хората си отменят пътуванията. Моите приятели не. Няколко са, ще ходят по различно време и на различни места, близки до Китай. Не им се губели пари.
А освен маски, човек трябва да има и силвн дезинфектант. +спирт

# 1 214
Защитните костюми не са за еднократна употреба, само ръкавиците, но трябва да се мине през дезифенкциращ душ, преди да го съблечеш, това в болница няма как да се случи. Най вероятно го правят в края на деня като им свърши смяната.
Доколкото гледах по клиповете ето с такива костюми бяха по болниците. https://www.tradewheel.com/p/non-woven-medical-protective-clothi … isposable-553546/

Общи условия

Активация на акаунт