Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 244
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 215
Нашите лекари имат ли такива предпазни костюми?!

# 1 216
Съчувствам им на медиците в Китай. Не мога да си представя какво е да работиш, да се бориш за човешки животи с пълен памперс на д...то.

# 1 217
Не знам каква борба ще се провежда при нас, щом областна болница приема максимум трима души...
И като се знае каква сме гола вода, да бяхме наблегнали на превантивните мерки.

# 1 218
А разбра ли се какви са хората в Хасково? Пише само , че семейна двойка, завърнала се от Тайланд, и мъж с пневмония - от Шри Ланка...
Как все в Хасково, а за София няма нито едно съмнение. Странно

# 1 219
А, честито! Заразен белгиец пътувал в самолета с двете българки, които извозиха с военния самолет от Франция.

# 1 220
Белгийка, пътувала в самолета с двамата българи, е с коронавирус

https://news.bg/world/belgiyka-patuvala-v-samoleta-s-dvamata-bal … -koronavirus.html

В съобщение на белгийските власти се казва, че жената, въпреки че е с положителен резултат за коронавирус, тя все още не е показала симптоми на заболяването.

Колко още доказателства трябват, че това нещо се предава и безсимптомно? Термокамери и следене на симптоми просто не е достатъчно. Само пълна изолация на хора в риск може да ни даде шанс да спрем/забавим този вирус.

Сингапур съобщава за първи случай на местно предаване но вируса.

Заразени са 4 жени, които не са пътували до Ухан

https://www.straitstimes.com/singapore/health/singapore-confirms … hat-we-know-about

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:01 от LillyM

# 1 221
  • София
На мен ми е любопитно дали хората, планиращи пътувания в Тайланд и разни разнообразни азиатски дестинации, ги отменят примерно? Дори тук в темата, някъде назад, прочетох за такива планове. Ясно е, че ЕС не може да отмени "живота" и да наложи изолация, а разчитат на елементарна здравна култура на хората. Тук категорично нямаме такава. Справка: градски транспорт София.
Точно сутринта това коментирахме с колегите, защото на работа постоянно някой пътува по разни акзотични места. Ами никой не възнамерява да си променя плановете заради коронавируса. Всеки ще пътува.

# 1 222
  • Варна
Вчера пък съмнителният варненски моряк гордо се е разходил в Университетската болница, карантината е била,, безупречна,, прекаран е бил през най-натоварените с пациенти коридори за да стигне до рентгена, също е бил,, обезопасен,, само с маска(то вярно няма да го увият като мумия, но все пак можеха да измислят нещо)
Чудя се защо в инфекциозната болница не му е направена снимката като там има  Кугел, и нужно ли беше така хубаво да го разходят....

# 1 223
Белгийка, пътувала в самолета с двамата българи, е с коронавирус

Да се надяваме всички да се били с маски, въпреки че не е 100% гаранция за предпазване...

Имаме планирано пътуване до Кипър към края на месеца. Не е екзотична дестинация, но е свързано със самолети и летища. Аз вече съм в пълен ужас. Мисля, че най-вероятно ще решим да не пътуваме. С какво спокойствие бих се разходила в Кипър, след като светът е пред Апокалипсис???? Само още повече тревоги ще си докарам, а може и някой коронавирус - да не дава Господ!

# 1 224
А хората пътуващи по работа? Понякога просто не можеш да се изолираш, няма начин.
Мъжът ми се върна преди няколко седмици от Китай. След месец почва нова серия служебни  пътувания по света, планирани поне от година. Нито може да ги отмени, нито отложи.

Отнасяйте се сериозно към темата и аудиторията, моля. Пускайки партенки и съмнителни източници, карате всичко сериозно като информация да олеква.

# 1 225
Прогнозите са, че със затопляне на времето до месец някъде вирусът ще бъде изтребен. Дано да е така, макар че те са издръжливи гадинките....

# 1 226
Много притеснително е за мен начина по който китайските сестри спазват мерки за сигурност докато са при пациентите. Забележете, че носят 2 предпазни костюма, спойващите части между ръкава и ръкавицата се залепят с тиксо, слагат шапки за да прикрият дори косата и не оставят нито сантиметър открит извън костюма.
Това за мен дава ясен знак, че нещата са много по-сериозно отколкото си мислим ние тука, на хиляди километри от Китай. Може и наистина да става въпрос за биологично оръжие или адски заразна бактерия, след като при болните се ходи в костюми като за открития космос.
https://www.youtube.com/watch?v=-KXtC8w8IDY

# 1 227
Това с топлото е само очакване. Не е сигурно, а и в топли страни има заразени.

# 1 228
Очаква се застудяване. Това съсслужебните пътувания просто е несериозно.

# 1 229
И на мен ми предстои пътуване до Брюксел,та направо се чудя какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт