Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 686
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 230
То или застудяване, или затопляне ще оправи нещата. При зима, сняг и студ вирусите умират. Същото е и при топло време. Говоря за свободно летящи вируси, разбира се, не за такива, които вече са заразили някого.

# 1 231
  • София
Като гледам какви драконовски мерки взима Китай, вкл. home office, за какви служебни пътувания до Китай изобщо става въпрос?

# 1 232
За щастие пациента във Варна почти сигурно няма вирусът, симптомите му не отговарят, според мен затова са го разхождали насам, натам, но да се надяваме че при истински съмнителните случаи ще се подходи по сериозно.

Според мен трябва по сериозно затопляне за да ликвидира епидемията, чак през лятото, но то като стане лято на юг от екватора ще станат подходящи условията, не искам да съм лош пророк, но реално е възможно този вирус изобщо да не бъде овладян а да започне да мигрира, подобно на животните, отива там където условията са подходящи за него, да се надяваме че ефективно лечение ще бъде измислено по скоро, за ваксина много време ще мине докато бъде измислена. Да се надяваме че и вирусът ще мутира в по лека форма.

# 1 233
Това за мен дава ясен знак, че нещата са много по-сериозно отколкото си мислим ние тука, на хиляди километри от Китай. Може и наистина да става въпрос за биологично оръжие или адски заразна бактерия, след като при болните се ходи в костюми като за открития космос.
https://www.youtube.com/watch?v=-KXtC8w8IDY

А може да става дума и за това, че медицинският персонал иначе би бил идеален преносител на зараза в толкова многолюдна страна, че и 1 процент смъртност в цифрово изражение ще е доста народ.

# 1 234
Dress as Princess работата е 50 на 50 - или е така, или не е! Това в кръга на шегата.

Наистина прави впечатление, че при тази зараза предпазните мерки са доста сериозни. Или Китай крият цялата истина, или просто се страхуват да не се заразят и си ползват съответните мерки /логично е, защото вече се видя, че вирусът е страшно смъртоносен/. За страна като Китай не вярвам да е проблем ползването на такива костюми. Както казах и по-горе - все пак технологиите се развиват и е нормално при всяка следваща подобна зараза предпазните облекла и мерки да са на още по-високо ниво. Може би просто се предпазват адекватно и нищо повече.

Не знам дали температурата влияе върху вируса. Може би.
При наличието обаче на толкова много приносители... не знам доколко може да се очаква времето да въздейства върху разпространението на вируса.

Липсата на масови случаи в Африка и други места в южното полукълбо аз си обяснявам с по-малката миграция на китайци по тези места.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:59 от utro77

# 1 235
То или застудяване, или затопляне ще оправи нещата. При зима, сняг и студ вирусите умират. Същото е и при топло време. Говоря за свободно летящи вируси, разбира се, не за такива, които вече са заразили някого.

В линковете по-напред някъде пишеше, че идеалната среда за вируса е 20*С и влажност на въздуха 40%. Това означaва ПРОЛЕТ при нашите климатични условия. Лятото ще е още по-притеснително когато комарите и мухите напъплят.

# 1 236
Разбира се, че ще са с предпазни облекла. Колкото по-добри, толкова по-ефективно ще предпазват. Всеки го е страх от този вирус, защо да се подлагат на риск?
Притеснително е, че има нови случаи, но поне не растат в прогресия, че тогава щеше да е страшно. Всъщност сега се регистрират хората, които са се заразили около 20.01. Дано взетите мерки да са достатъчни и след 1-2 седмици да няма нови случаи.

# 1 237
И аз това имам предвид. Трябва да има забрана, защото съвестта и алчността на на някои хора, е рискова за здравето ни. Не се знае, ако вируса утихне през лятото, наесен как ще се появи и ще мутира. Наистина повечето хора вземат проблема несериозно.
 quote author=orchid link=topic=1174414.msg40126835#msg40126835 date=1580820716]
Като гледам какви драконовски мерки взима Китай, вкл. home office, за какви служебни пътувания до Китай изобщо става въпрос?
[/quote]

# 1 238
Цитат
В линковете по-напред някъде пишеше, че идеалната среда за вируса е 20*С
Според мен това не е вярно, или се надявам да не е вярно, защото ако е вярно пази Боже. В момента вирусът се рзпространява прекрасно при среда с минусови температури, ако това са недобри условия за него а той е толкова ефективен, не ми се мисли как ще започне да се вихри при идеалните условия за него. Според мен се забелязва тенденция че студът са идеалните условия за него и колкото по топло е по неблагоприятно за него, което значи че северното полукълбо ще си отдъхне някъде през април, май когато със затоплянето на времето разпространението ще спре и заразените ще спрат да се увеличават.

# 1 239
Повечето служебни пътувания биха могли да бъдат отложени. Не от самия служител, а от работодателя и така е редно да стане. Живеем в 21-ви век, срещите могат да се провеждат онлайн. Хората в Германия са заразени заради служебно пътуване (и не само те). При положение, че има обявена висока степен на тревога и извънредно положение всяко пътуване, което не е на живот и смърт не би следвало да се случва защото застрашава живота и здравето на МИЛИОНИ ХОРА, не само на пътуващите.
След като в Китай толкова фирми затвориха, милиони са под карантина и икономиката им търпи сериозни загуби, а цял свят е зависим от китайската икономика, значи и останалите могат да се кротнат малко и да си провеждат срещите онлайн за няколко седмици или докато се овладеят нещата.
та, служебните пътувания са едно на ръка. За ексукрзиите обаче мисля няма какво да се коментира. Безумие е да се пътува в момента и в следващите седмици.

# 1 240
Ако беше друга страна, иди-дойди, ама баш в Китай.....по-добре да отложи срещите.

# 1 241
Не съм попадала на официална позиция на СЗО за това, че топлото време няма да е благоприятно за вируса. Виждам, че това твърдение откъм Филипините е обявено за фалшива новина. https://www.rappler.com/newsbreak/fact-check/250679-coronavirus- … high-temperatures

# 1 242
За сериозността на тази опасност бих съдила по поведението на САЩ и Русия. Според мен те вече знаят какво е и колко е опасно. Няма да допуснат нито едните, нито другите това нещо да навлезе масово при тях и да треби наред, защото ще ги срине моментално и ще ги направи неконкурентни на опонента. А това може да им бъде фатално. Ако те наложат пълна блокада на Китай, значи сме пред нещо страшно, ако не вземат драконовски мерки, значи можем да дишаме по-спокойно.

# 1 243
А поне по летищата и гарите има ли някакви обеззаразителни процедури, ако някой е чел нещо?

Сега погледнах, че поне броят на оздравелите е двойно спрямо този на починалите. До преди седмица беше обратно.

# 1 244
Не съм попадала на официална позиция на СЗО за това, че топлото време няма да е благоприятно за вируса. Виждам, че това твърдение откъм Филипините е обявено за фалшива новина. https://www.rappler.com/newsbreak/fact-check/250679-coronavirus- … high-temperatures
Това си е лично моя теория, базирана на факта на резкият контраст на разпространение в северното и южното полукълбо, и това че предишната подобна епидеия с такъв вид вирус започва при зимни температури и приключва при летни, но в крайна сметка ако е вярна информацията че иделната среда за него е 20 градуса, това е много, много лоша новина. Защото това значи че средата в Китай в момента е неблагоприятна за него, а виждаме какво прави при неблагоприятна среда........ Какво ще стане при благоприятна.......

(В момента в Китай е -5).

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 15:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт