Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 331
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 375
Скрит текст:
Моля някой да сложи на първа страница този :
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto
Там много ясно са обобщени данните за Италия, на МЗ е,и обновяват веднага. Виждам че всеки ден някой пита и се почва чудене.

Някой има ли идея защо жените са толкова по-малко от мъжете в смъртните случаи?!
Като цяло, жените са по-издръжливия пол.
Така е, рода трябва да се продължи. Жени са нужни!:smile:

# 12 376
  • София
Причините за това са генетични, казва Пичман: „Някои гени, които играят съществена роля за имунитета на организма – например тези, които отговарят за разпознаването на вирусните зарази, са кодирани в Х-хромозомата. И понеже жените притежават две Х-хромозоми, а мъжете само една, първите са по-добре защитени. Осен това женският полов хормон естроген спомага за по-добрата защита срещу вирусни заболявания.

Точно. Бих добавил обаче и третия хормон, който ние мъжете го нямаме. Т.нар. хормон на майката. Прогестерона.
Заради всичко това и жените като цяло живеят средно повече от мъжете.

# 12 377
  • Terra incognita
И заради прословутите хормони преживяват доста неприятни неща. Едното за сметка на другото.

# 12 378
Естроген ли казахте? Бирата съдържа фитоестрогени. Ако номерът с ракията не проработи, да си знаете Wink Шегувам се, ама как ми се върза и с коментара от днес за бирата и вурстовете. С макарони и ориз не се запасявайте повече.

Прави ми впечатление и големият брой сериозни/критични случаи в Италия - цели 462. Точно 10% са. В Германия например са едва 1.3%. Различно ги лекуват или имат различни критерии за определяне на критичните? И всъщност ръстът в Германия колко време след италианския започна? Седмица, две?

# 12 379
Пандемия е когато от СЗО официално го спуснат.

Не разбрахте ли вече, че СЗО няма да обявяват пандемия? Вече нямали такава категория. Вайпър беше дала инфо защо, нещо във връзка със свинския грип и с начина, по който държавите действат при пандемия, т.е. ще започнат действия по митигация само, а сега трябва и т.н. containment - ограничаване.

Иначе това сега си е пандемия по всички показатели.

# 12 380
  • MI
Днес тук писаха, че СЗО се подготвят да обявят пандемия.

# 12 381
  • София
Преди няколко дни казаха - само в петък, в 17 ч. местно време. Уж китай били желязна завеса:)

Къде са го казали това?
Не са казвали такова нещо! Който чете английски да отвори сайта на МЗ им.
Айде бе?!
Пълните подробности за новите коронавирусни инфекции във Великобритания вече ще бъдат публикувани само веднъж седмично. Поради рязкото нарастване на броя на новите случаи - достигнали 85 на 4 март - Министерството на здравеопазването и социалните грижи казва, че е „нереалистично“ да продължава да се публикува тази информация по-редовно.

https://www.newscientist.com/article/2236409-coronavirus-concern … w-case-locations/

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 20:00 от Ronald

# 12 382
Естроген ли казахте? Бирата съдържа фитоестрогени. Ако номерът с ракията не проработи, да си знаете Wink Шегувам се, ама как ми се върза и с коментара от днес за бирата и вурстовете. С макарони и ориз не се запасявайте повече.

Прави ми впечатление и големият брой сериозни/критични случаи в Италия - цели 462. Точно 10% са. В Германия например са едва 1.3%. Различно ги лекуват или имат различни критерии за определяне на критичните? И всъщност ръстът в Германия колко време след италианския започна? Седмица, две?

Като нищо да имат повече и от италианците, ама май почнаха да тестват след тях. Щото от тяхно огнище изнасят, бях чела за Първият случай в Южна Америка, хем човека се прибрал от Италия, но вируса му бил като немския.

# 12 383
Един италианец писа, че в Италия досега са направени над 40 000 теста. Беше дал и скрийншот на екселски файл.
Това означава, че на 10 теста са намирали 1 положителен.
Ние колко теста направихме не знам, ама..
Сетих се и друго. Сега леглата са заети поне във ВМА, а вероятно и в повечето болници, защото се пренасочват натам хора и с други заболявания, то не е само тази корона има и спешни случаи-инфаркти, инсулти, тромбози, бъбречни и какво ли не... В болница повече от 2 дни и половина не се седи по пътека. Само, ако си съвсем зле, дори и тогава си зависи, защото имало чакащи. Изписват те и това е. Ми в Китай, че и в Италия мисля един поразен човек с този вирус стои повече дни. При нас така е легловата база , че повече от 2-3 дни и айде. Ми с короната като се застоят, къде ще приемат другите, то и без това местата са малко. В смисъл не са отчели или поне дали са се сетили, че не може да се изписват толкова бързо хората , а други трябва да бъдат приети и лекувани, къде ще ни настаняват. Колкото и да си мисля, че ще ни се размине...се страхувам дали няма да сме по-зле и от Италия. Те също късно откриха и сега виждаме колко хора има. Но тяхното здравеопазване не вярвам да е като нашето, поне имат техника и леглова база. Нас няма и къде да ни настанят.
Не вярвам на топлото време, че ще го прекъсне. Просто по време на грип се молят да застудее и да спре разпространението, при топло време вирее повече. Вярно, че не е грип короната, ама пак е вирусно заболяване. Нямам надежда (не , че не искам) да се ограничи през лятото. То лъчи, то не знам какво си, ама...хората са по-разголени лятото кожата, повече са навън и събрани, а като тръгнат и на почивки вече...

# 12 384
Един италианец писа, че в Италия досега са направени над 40 000 теста. Беше дал и скрийншот на екселски файл.
Това означава, че на 10 теста са намирали 1 положителен.
Ние колко теста направихме не знам, ама..

200???

# 12 385
  • София
Пандемия сигурно са искали и в началото да обявят, но както казва Диаволо, не се прави така. Първо ще настане страшна паника, всеки ще се изпокрие в бункерите и няма кой да прави нищо.
Сега, колко повече време минава, толкова повече хората Свикват. Дори невярващиите глави имат време да посвикнат. Идеята, когато -- Ако - я обявят -- да няма паника.
Както се казва, когато хората узреят и дори Сами поискат да се обяви пандемия - тогава ще се обяви, ако е нужно.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 20:01 от Ronald

# 12 386
  • Terra incognita
Да, ама Италия е 60 млн, а ние вече сигурно сме 6.

# 12 387
Аз наистина съм учудена, не само от безотговорността на европейските лидери, но и от безотговорността на гражданите им. За втори път се опитваме да отложим среща по проект, е не, “ще пътуваме”. Първият път съм по-склонна да го приема, защото Италия още не беше “ пламнала”
( т. е. случи се точно 2 дни преди идването им). Но сега-за края на март, ни отговарят , че в България Covid-19 няма, в техните градове имало еди колко си случая в градовете, от където идват, ама болните били в болници.... Всички ще идват в България, ”освен, ако тогава нямат грипоподобни симптоми или подобни”. Как ние сме искали да отложим за по - късна дата или “даже” да отменим срещата. Забрани няма. Става дума за испанци, като ще има и от още една страна със случаи на вируса.

Защо правителствата мълчат за тези срещи, контакти, обмени и пътувания.

# 12 388
Испанският грип
Сред жертвите на пандемията са бляскави умове и таланти като социолога Макс Вебер, художниците Густав Климт и Егон Шиле, поета Гийом Аполинер. Любопитна подробност е, че сред покосените от болестта е и Фредерик Тръмп, дядото на сегашния американски президент Доналд Тръмп.Дали затова е чувствителен на темата за вируса?

# 12 389
  • София

Защо правителствата мълчат за тези срещи, контакти, обмени и пътувания.
Защото няма пандемия, и защото Ес няма граници Wink

Общи условия

Активация на акаунт