Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 910
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 495
Около мен всички пътува т или се връщат отнякъде:
Племенницата ми си дойде миналата събота от Дубай да види брат си. Замина си днес. Чухме се само по телефона ( дано вирусът не се хваща по него)
Братовчед ми, който е международен шофьор и пътува предимно в Италия, Испания, Белгия и Германия се прибра в неделя. Каза, че на границата само са им проверили документите, нито температура да им мерили, нито нищо. Като се прибра заведе леля ми и чичо ми и семейството си на ресторант (добре, че живее във Варна, а ние в София, та и с него се чух само по телефона).
Децата на съседите, с които дъщеря ми е приятелка са на ски в сръбски ски-курорт. Прибират се в неделя и дъщеря ми ги чака с нетърпение да си играят, още повече, че са ваканция.
Изобщо около мен потенциални заразителни - бол.

# 12 496
  • София

Твърде строги мерки! Има и видеа как заваряват вратите на входовете. На мен ми изглеждат реалистични.
А защо са избили толкова прасета?

# 12 497
Местен руски вестник (град Уфа) разказва, че рускиня, завърнала се от Китай, имала съмнения, че е заразена, затова отишла в местна поликлиника. В секундата, когато разбрали, че жената иска да се изследва за коронавирус, медиците извикали охраната, която я изтласкала извън болницата, а болничната врата била заключена под носа й и било казано, че "не е за тук".

Толкова по въпроса за вируса и неговото разпространение.

# 12 498
  • на пистата
Защо? Той издаде препоръки в посока да се ограничат масовите спортни прояви Точка. БФС спря всички мачове (на деца и аматьори), освен тези в лига А и лига Б на професионалния футбол  (още вчера, в деня на издаване на Препоръката, на Левски - Лудогорец имаше над 10 хиляди).
От днес има препоръки мачовете да са с публика, но със спазване на разстояние между феновете. Предвид "динамичната" обстановка у нас, завършва Кралев.
Хубавото е, че БФС се съобразиха (отчасти) с препоръките. Заповед няма (засега) и не е имало (до сега).
Според мен всички детски състезания, танцувални, плувални и пр. трябва д бъдат забранени и отменени.
И какво ще им стане на ритнитопковците ако не проведат един мач.И без това нищо не правят.
Българската федерация по джудо отмени състезанията.Защо и БФС не го направи.Не можели без публика...Лудогорец и Интер(май те бяха,не знам)играха без публика,нашите тук не можели.

Ето и съобщението на ММС:

"Във връзка с динамично променящата се епидемична обстановка в България и в международен мащаб министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати писмо до всички спортни федерации в България. В него министър Кралев изтъква мерките, които предлага Националният оперативен щаб, създаден със заповед № Р-37/26.02.2020 г. на министър-председателя на Република България.

От оперативния щаб предлагат при възможност да бъдат преустановени спортните мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагането им, следва да бъдат спазвани противоепидемичните мерки като са осигурени минимални санитарни изисквания за дистанция от един метър между хората, предварителен скрининг за наличие на грипоподобна симптоматика и термометриране на спортните състезатели, епидемиологично проучване за вероятен контакт с лице с доказана коронавирусна инфекция, поставяне на подходящи места на дезинфектанти за ръце.

От Националния оперативен щаб предлагат още провеждането на спортни мероприятия на открито по възможност без публика и с лекарски контрол на състезателите с цел спазване на мерките за персонална защита от предаване на грипен вирус и коронавирус

# 12 499
E да- на западноевропейците, особено разглезеното следвоенно поколение, нищо не може да им се случи- това епидемии, войни и т.н. са неща дето не ги касаят.

Tочно това коментират и шведите в техния форум и са много ядосани на своите безотговорни съграждани  - тук от 24 февруари до 1 март учениците имаха спортна ваканция от една седмица и маса шведски семейства си отидоха на ваканция в Италия. Завърнаха се заразени и сега лумна епидемията.

# 12 500
"Макрон: Не посещавайте възрастните си роднини

6 март 2020

По думите на френския президент приоритетът на нацията е опазването на възрастните

Прeзидeнтът нa Фрaнция Eмaнюeл Мaкрoн призoвa грaждaнитe нa cтрaнaтa дa cвeдaт дo минимум пoceщeниятa cи при cвoи възрacтни рoднини пoрaди риcк oт зaрaзявaнe c кoрoнaвируca, прeдaдe ДПA.

Cлeд кaтo пoceти в cтaрчecки дoм в Пaриж, Мaкрoн кaзa, чe aкo тaкивa визити ca нeoбхoдими и ca oдoбрeни oт мeдицинcкия пeрcoнaл, в тях нe трябвa дa учacтвaт дeцa, зaщoтo "тe прeдaвaт мнoгo вируcи". Пo думитe нa фрeнcкия прeзидeнт приoритeтът нa нaциятa e oпaзвaнeтo нa възрacтнитe.

Влacтитe в Дaния пocъвeтвaхa oргaнизaтoритe нa прoяви c пoвeчe oт хилядa приcъcтвaщи дa ги oтмeнят c цeл възпирaнe нa рaзпрocтрaнeниeтo нa вируca...."

# 12 501
Може ли някой да ми обясни каква е връзката между корона вируса и презапасяването с тоалетна хартия?

# 12 502
Местен руски вестник (град Уфа) разказва, че рускиня, завърнала се от Китай, имала съмнения, че е заразена, затова отишла в местна поликлиника. В секундата, когато разбрали, че жената иска да се изследва за коронавирус, медиците извикали охраната, която я изтласкала извън болницата, а болничната врата била заключена под носа й и било казано, че "не е за тук".

Толкова по въпроса за вируса и неговото разпространение.
Ами правилно, че не е за там.
То липсва всеки пишман турист да изпозарази една болница медицински персонал.
Мен ако питаш такива и една тлъста глоба заслужават.

# 12 503
Мисля че е напълно безполезно да се изследват живи хора. Болниците имат навика  да изписват хора когато са безнадежни за да не им се пишат черни точки9.
Трябва да се изследват безнадежни в отделенията  за пневмонии и туберкулоза,  трупове . И да се търсят техните контакти .
Останалите на дом . карантина .Не е необходимо да се пълнтя болниците  с грипави.

В  домашната ракия  има етанол заради неконтролирания процес  на дестилация .Това е  някаква отрова за човешмия организъм . Това е разликата с купения  алкохол , който го очистват.Имам комшийка която работи в тубдиспансера и не сяда на масата ез месо . Казва че приема му , я защитава от вируси .
Все си мисля че този вирус идва от комарите . Прилепите  унищожават хиляди  за ден . Макар че  прочетох че имало и прилепи плодоядни . 
Това е пълна глупост! Етанол има във всяка алкохолна напитка. Някой е пропуснал часовете по химия май.

# 12 504
Може ли някой да ми обясни каква е връзката между корона вируса и презапасяването с тоалетна хартия?
Това и за мен е голяма загадка, ама явно особености на националния характер.

# 12 505

Влacтитe в Дaния пocъвeтвaхa oргaнизaтoритe нa прoяви c пoвeчe oт хилядa приcъcтвaщи дa ги oтмeнят c цeл възпирaнe нa рaзпрocтрaнeниeтo нa вируca...."

В моя град отмениха абсолютно всички, включително и такива, на които биха отишли 20 човека. Четох календара, до средата на април са отменени, поне засега. По-младите колежки днес се оплакваха, че няма какво да правят през събота и неделя, защото всички партита са отменени, а те редовно ходят на такива на 50 км и по-далеч.

# 12 506
  • на пъпа на Златията
Тия младоци лекари е добре да имат уважение към възрастните , които имат голям жизнен и професионален опит .
Вчера се пръкнал а дава оценка  на препатили хора .

# 12 507
  • София
А де???
 Все едно се очертава епидемия характеризираща се с тежък ентероколит ....

# 12 508
  • на пистата
Къде е свършила тоалетната хартия?

# 12 509
В Германия или поне в части от нея. И не само тоалетна хартия. Нямат обяснение и местните за феномена.

Общи условия

Активация на акаунт