Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 241
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 340
Лошото е, че само с тая седм.дето е грипната ваканция няма да се размине ситуацията...после кво правим?
Може би трябва да се помисли за дистанционно обучение.
Може да удължат грипната ваканция. Няма да е фатално. След 12 години учене много от децата пак са неграмотни. Какво ще им попречи едномесечна ваканция?

# 14 341
Аз мога да карам на картофи и ориз. Но децата... Абе до лятото все ще избутаме.
Здраве и разум.

# 14 342
Чисто статистически на 1 хоспитализиран пациент, заразен с вируса, отговарят 10 заразени.  Следователно ние имаме 20 нерегистрирани заразени пациенти като резултат от двамата хоспитализирани. Ако се вземе под внимание обаче, че единият пациент е сравнително млад, можем да умножим спокойно бройката по 10. 

# 14 343
Някой каза нещо за молитва. Предлагам днес всеки преди да заспи, да помоли Бог, Вселената, майката природа който в каквото вярва за прошка и да закриля България, нашите близки и да ни избави от този вирус. Лека нощ

# 14 344
  • София
Идеи как да дезинфекцирам хартия в офиса?

Хвърлете я в клозета и залейте с Доместос.

Хаха, не става. Става въпрос за документи, които обработвам и трябва да съхранявам.
Микровълнова имате ли в офиса?Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 345
И какво, ако сме под карантина като в Италия? Какво ще се случи?
А де? Чудесни филми излязоха миналата година. Сериали също. Седим си по домовете и се местим просто в кино темата. Simple Smile Ще кажеш, че сме все едни магнати тук събрани, дето ще ни паднат акциите и ще ни се съсипе бизнеса. Толкова ли пък за един месец, дори и неплатена отпуска, нямаме резерви да оцелеем?

Ооо, аз и два-три месеца съм съгласна да съм под карантина. Имам много за четене Simple Smile
Жалко, че моята работа позволява да работя и от вкъщи, пък и от офиса да е, сама съм.

# 14 346
И какво, ако сме под карантина като в Италия? Какво ще се случи?
Ще намалят контактите и оттам предаването на заразата.

Питането ми беше към горен пост. Притесняваха се от карантината. Иначе аз съм за, даже от сега.

# 14 347
братане, не следиш темата. Бира и наденица щом не си заредил, нищо не си направил. Немците трябва да гледаме какво правят, немцитеее...

# 14 348
https://blitz.bg/zdrave/shok-blgarka-se-zarazi-dobrovolno-s-koro … 4P7YLj3J5lgisY7wM

Българка се зарази доброволно с коронавирус
В рамките на експеримента, групи от по 24 души ще получават 3500 паунда

Леле, какво ли не правят жените за пари....
Е как не те беше срам да напишеш такова нещо навръх 8-ми март. Не те е срам!!!

# 14 349
  • Пловдив
За тестове на всякакви помади и мазила може да се взимат пари, а за тестове на лекарство да не може. И защо?

# 14 350
Те хубаво ще учат дистанционно, но като доде време за НВО-то и матурите нали пак ще се съберат на едно място един куп деца. И няма майка, която ще си спре болното дете да не отиде /особено в 7-ми клас/, защото после няма да може да кандидатства никъде. Те и на предишната грипна епидемия ги пускаха да ходят болни на училище в края на срока, за да могат да ги оформят - какво ли остава за НВО, с което се влиза в гимназия. А тези ученици имат родители, братя и сестри и т.н. И айде по редичката.

# 14 351
братане, не следиш темата. Бира и наденица щом не си заредил, нищо не си направил. Немците трябва да гледаме какво правят, немцитеее...
И газово котлонче не си е набавил, не знам къде ще си пържи братвурста този младеж...

# 14 352
Има ли резултати от останалите дали проби? Или вече утре...
Има, но ще обявят утре на брифинга.

Братане, малко е пиенето, с 5 бутилки си за никъде.

# 14 353
Само с молитви работата няма да стане. Още навремето мъдрите хора са прозряли това като са измислили поговорката, че лозето не ще молитва, а иска мотика. Т.е. от нас зависи дали ще стигнем до положението на Италия. Някой беше постнал статия от Гардиън как още от самото началото този вирус се разпространява успешно на гърба на човешките грешки и е факт, че много такива се допуснаха. Обаче все още не е късно да обърнем посоката, според мен. Който твърди обратното, просто не иска да положи усилия за това. Налага се в такъв момент до бъдем малко по-креативни, за да се справим с новата ситуация.

# 14 354
  • Bulgaria
Има много време до матурите, не го мислете от сега. За 2 месеца могат да станат много неща...

Общи условия

Активация на акаунт