Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 110
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 355
  • Пловдив
Те хубаво ще учат дистанционно, но като доде време за НВО-то и матурите нали пак ще се съберат на едно място един куп деца. И няма майка, която ще си спре болното дете да не отиде /особено в 7-ми клас/, защото после няма да може да кандидатства никъде. Те и на предишната грипна епидемия ги пускаха да ходят болни на училище в края на срока, за да могат да ги оформят - какво ли остава за НВО, с което се влиза в гимназия. А тези ученици имат родители, братя и сестри и т.н. И айде по редичката.
лошото е че редицата е дълга...
Ама да ти кажа хич не ми пука за НВО. Ако трябва ще кандидатстват след 8кл. И да останат в същото даскало не е болка за умиране Wink
Въпросът е да ги опазим!

# 14 356
Те и на предишната грипна епидемия ги пускаха да ходят болни на училище
Ако нещата вървят в посоката в която не ни се иска и която наблюдаваме в Италия предстоящата ваканция на учениците няма да е като предните....

# 14 357
Ама да ти кажа хич не ми пука за НВО. Ако трябва ще кандидатстват след 8кл. И да останат в същото даскало не е болка за умиране Wink
Нито един от тези варианти не е възможен.

# 14 358
Вече можем само да ограничаваме последствията, не да ги спрем...за всички държави става въпрос.
За съжаление.

# 14 359
  • Пловдив
и как да не е...? Не може да си остане в гимназията, която учи сега ли...? Защо?
А могат и да променят това.

# 14 360
  • Пловдив
Няма вариант след 8 клас. Но съответната тема е в раздел набори.

У нас все още има деца, които нямат Интернет вкъщи, нямат и телефони.
И в уча се не всичко е супер, да не говорим, че е платено.

# 14 361
В Италия положението очевидно е много критично. Прочетох лична "изповед", написана от хирург от Бергамо и съм безмълвна. Има неща, които остават невидими за средностатистическия човек, който още си вярва, че темата с covid-19 се преекспонира.
Слагам линк, за който иска да прочете превод на английски (дълго е, не ми се превежда на български) - текстът се намира в първите два коментара.
https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/ffa2tf/testimony_o … n_bergamo_in_the/

# 14 362
Защото вече всички трябва да кандидатстват след седми клас. За промяна е необходимо технологично време, повече от месец.

# 14 363
и как да не е...? Не може да си остане в гимназията, която учи сега ли...? Защо?
А могат и да променят това.

Някои училища са до 7 клас, нямат горни класове.

# 14 364
Ако последствията са толкова лоши много варианти, които в момента се виждат невъзможни могат да станат реалност. Това е извънредно положение все пак. Дано се размине, но всичко случващо се не е повод за оптимизъм. Това са адски много хора на които няма да може да се окаже помощ при животозастрашаващо състояние. Обучението ми се струва ще мине на по-заден план.

# 14 365
  • София
Как 'и какво като сме под карантина' ?! Колко българи имат финансите да преживят в такова положение?! Безпаричието няма да гледа никакви карантини,марантини,нали не си вярвате,че ще се справим с положение като в Италия ,Уйан и т.н. в рамките на повече от 2 седмици?
Чакайте малко, тези 16 милиона в Италия, в общините, които са под карантина, нали ходят на работа, по офиси, или там хоум уърк? Спазвайки хигиена и пр.?

# 14 366
  • София
Докато стане време за НВО, що НВО и НВО GO има да гледат...

# 14 367
  • Пловдив
Все си мисля, че всичко ще отшуми до май...

# 14 368
  • София
Ако трябва ще учат лятото.
Аз съм на същото мнение. Важно е здравето на децата ни. В нашето училище има две чистачки. Мисля ,че няма да смогнат да дезинфекцират и чистят.Медицински служител един брой  само три  дни в седмицата. Confused

# 14 369

Така е. ОУ-тата са до 7-ми клас. Техните ученици няма как да кандидатстват след 8-ми клас. А и няма как да си останат в същото училище, защото нямат гимназия. И да, има много време, но истината е, че сега е началото на март и вируса при нас тепърва започва да се разпространява. Матурите са след 3 месеца - точно, когато ще неговия бум. Освен, ако наистина теорията за това, че не вирее при високи температури не се окаже вярна. Нещо, за което искрено се моля.

Общи условия

Активация на акаунт