Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 123
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 475
Аз знам, че съм в България и това което знам и съм видяла в нашите болници ме притеснява и като капацитет, и като оборудване, а дори и като себераздаване на повечето лекари (извинявам се за тези, които наистина ще се борят и дори с цената на своето здраве и семейство за другите, знам и такива ще има, но са малко)
И аз от личен опит въобще не мога да си представя нашенските лекари да действат масово като тези. Отделно капацитета на болниците като легла и апаратура. Бог да ни е на помощ.

# 14 476
Мерки се взимат сериозни по целия свят не защото вирусът е нов и непознат, а защото е опасен. Има вече повече от 100 хиляди случая и вече имаме доста ясна представа какво представлява и какво причинява. При последната пандемия от преди 10 години от свински грип не се взимаха такива мерки, защото това тогава наистина си беше "просто грип".

Това по повод, че всички останали лъжели. По мерките ще ги познаете.

# 14 477
Незнам защо се шашкате толкова за учебната програма и наваксването на уроците. Не е ли по-важно децата ви да са здрави и тоя тъп вирус да си отиде веднъж завинаги? Шестиците от матурите ще им компенсират ли уврежданията на белите дробове, които този вирус нанася и болните носят до живот?
Не забравяйте, че в БГ все още има стотици деца от бедни семейства, които няма как да осигурят високоскоростен интернет необходим за дистанцирана програма. И все пак, нека тези деца да са в защитена среда и здрави.
Може ли линк към статия или изследване от лекари/учени,доказваща трайни доживотни последствия след като вече си прекарал коронавирус? Всички заболели ли го носят доживот,само най-сериозните случаи или?

Нали знаеш, че този вирус е от 3 месеца? Какви научни трудове търсиш?

# 14 478
  • София
raptor, дамата попита как ми се виждат конкретно тези числа, затова смятах с тях, а не с други. А дори смъртността да е по-ниска, което е така,  5%+ смъртност при колапс на здравната система са си съвсем реални.

И нека всеки, който е с лабилна психика да не чете темата. В крайна сметка трябва реално да знаем с какво си имаме работа.
В някои държави здравната система сигурно ще се срине. Но не мисля, че това ще се случи в Европа. И в миналото е имало пандемии- и 1918 и 1957 и 1968 само че никога до сега науката не е била толкова развита. 1918 не са имали тестове и нищо повече от аспирин. Кислород сигурно също са нямали. Сега сме в много по-благоприятна позиция- виждам какво става- за дни създадоха тест, вече са създали серологичен, бързо се разработват експериментални лекарства.
 Никога не е имало такива безпрецедентни мерки за ограничаване и толкова информация обменяна между държавите. Всичко това ще си изиграе ролята и пандемията няма да успее да достигне тази от 1957-ма година, да не говорим за испанския грип.

# 14 479
raptor, аз също вярвам, че имаме шансове за това, но това ще стане само с много труд и работа, а не с омаловажаване заравяне главата в пясъка, нищоправене и дори по-лошо - опасно и рисково поведение.

# 14 480
Някой дали се сети да разпрати писмото на италианския доктор до нашите медии или вече го има преведено?

# 14 481
==
Само едно не разбрах, какво общо има написаното от Вас с написаното от мен?
==

Разбирате ли че не става въпрос за ОЗДРАВЕЛИ. ?
Няма такова понятие . Както ти казва и лекарят поразяват се белите дробове. Безвъзвратно и то от бактериите които чакат в горните части на белия дроб .
Как смяташ  след 5 години детето ти като започва да се задъхва и  и му се замайва главата от недостиг на кислород , дали ще може да ходи даже?

Решението е трансплантация на бял дроб . А донор? От ония дни българите събраха пари   за трансплантация на бял дроб  и една майка плака от радост . А такива деца колко ли ще са? Това са двама инвалиди в едно семейство ако  сте съвместими .И колко пари? Кой да ти ги даде . Значи от Китай до тук вируса дойде за месец , някой тук ми приказва за след 3 месеца и сичко ще е добре . Не лично към цитата а към всички  "оптимисти"
Акъл имате ли в главите си ?

Разбирате или не?  .
Разбирате ли че това обдишване с кислород допълнително "гори" белия дроб ?

Какъв туитър ми говорите к 'ви два лева. Казах го и преди . Стигнеш ли до апарат си мъртъв . 
Хайде и до трансплантации на бял дроб го докарахме... вие не бяхте ли човекът дето мислеше, че е пил натрий вместо течен аналгин?

# 14 482
Аз знам, че съм в България и това което знам и съм видяла в нашите болници ме притеснява и като капацитет, и като оборудване, а дори и като себераздаване на повечето лекари (извинявам се за тези, които наистина ще се борят и дори с цената на своето здраве и семейство за другите, знам и такива ще има, но са малко)
И аз от личен опит въобще не мога да си представя нашенските лекари да действат масово като тези. Отделно капацитета на болниците като легла и апаратура. Бог да ни е на помощ.

Какво да кажем ние в Раднево къде ни затвориха болницата. Отиваш в Стара Загора, но там си плащаш като неосигурен защото джипито не е сключило договор с техния неотложен кабинет. Паднах, потроших се в петък вечер, бърза помощ ме върнаха, нямат рентген и плащах в Стара Загора все едно стотинка не съм дала в здравната каса. Дано успеем да се опазим следвайки правила за лична хигиена и контакти.

# 14 483
  • София
Някой дали се сети да разпрати писмото на италианския доктор до нашите медии или вече го има преведено?

Фанфанито го преведе, виж 1 или 2 стр. назад в темата, а аз предлагам да се добави в главния/първи пост от темата. Много ме докосна този доктор.

Иначе на въпроса дали остава в организма вируса. Не се знае. Ще се разбере след време. Вируса още се изследва, както и последствията от него. Аз знам, че организма не изграждал имунитет от него, т.е. може да те повтори.

# 14 484
Добре, хората правят, взимат се мерки, никой не си е заровил главата. Посред нощ се изтипосаха да ви информират, има ваканция за учениците, цялата болница затвориха, спряха обществените  прояви.  За какво нищоправене говорите не ми е ясно.

# 14 485
В някои държави здравната система сигурно ще се срине. Но не мисля, че това ще се случи в Европа. И в миналото е имало пандемии- и 1918 и 1957 и 1968 само че никога до сега науката не е била толкова развита. 1918 не са имали тестове и нищо повече от аспирин. Кислород сигурно също са нямали. Сега сме в много по-благоприятна позиция- виждам какво става- за дни създадоха тест, вече са създали серологичен, бързо се разработват експериментални лекарства.
Надявам се да си прав. Като чета на италианския доктор писаното си мисля, нашите дали ще могат да въведат бързи, ефективни и гъвкави мерки. От една страна имам познати и приятели в медицинската система и освен плачевни новини нищо друго не чувам от тях. От друга си представям, че политиците може да им развържат ръцете и да почнат да се вземат решения от хора дето знаят какво правят. Ще видим идната седмица.

# 14 486

Фанфанито го преведе, виж 1 или 2 стр. назад в темата, а аз предлагам да се добави в главния/първи пост от темата. Много ме докосна този доктор.

Иначе на въпроса дали остава в организма вируса. Не се знае. Ще се разбере след време. Вируса още се изследва, както и последствията от него. Аз знам, че организма не изграждал имунитет от него, т.е. може да те повтори.
Аз го прочетох, идеята ми беше дали е стигнало до български медии, за да му се даде гласност. За да спрат да подценяват тоя “грип”

# 14 487
Аз гледам мач от испанското първенство ... имат около 700 случая в държавата,  а стадиона е пъъъълен 🤪

# 14 488
prolet, ако сега влизаш и не си чела темата досега се получава малко като развален телефон. Мерките с училищата и т.н. са добри и адекватни, но и за това има недоволни, на които им се нарушава комфорта и смятат, че мерките са прекалени.

# 14 489
Добре, хората правят, взимат се мерки, никой не си е заровил главата. Посред нощ се изтипосаха да ви информират, има ваканция за учениците, цялата болница затвориха, спряха обществените  прояви.  За какво нищоправене говорите не ми е ясно.

Абсолютно нищо не правят и то отдавна. Това с изтипосването посред нощ беше някакъв черен хумор.

Общи условия

Активация на акаунт