Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 498
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 460
Вие вярвате ли наистина на бройката на жертвите в Китай?

# 14 461
Вие вярвате ли наистина на бройката на жертвите в Китай?

Ни на нея вярвам, ни на бройки заразени и болни.
Най-малко вярвам на % смъртност, като се има предвид,  че не знаем изобщо колко са заразените.

# 14 462
  • Bulgaria
Хора, дайте малко по-спокойно. Недейте с тези апокалиптични прогнози. Има хора с по-слаба психика, които ще прочетат и ще изпаднат в някоя нервна криза. Така не помагате на никого. Нека бъдем по-спокойни и спазваме каквито мерки можем, за да предпазим себе си и околните.

# 14 463
raptor, дамата попита как ми се виждат конкретно тези числа, затова смятах с тях, а не с други. А дори смъртността да е по-ниска, което е така,  5%+ смъртност при колапс на здравната система са си съвсем реални.

И нека всеки, който е с лабилна психика да не чете темата. В крайна сметка трябва реално да знаем с какво си имаме работа.

# 14 464
Фанфанито, това толкова сектантско звучи, че едва ли някой му се връзва! Много мазохисти:))
Би ли споделила на кое точно не се върза?

В заразен район ли си? В Италия? В Испания? Франция? Или черпиш инфо от бг мама?
Нещо не разбирам удоволствието да подценявате нещата. И никой тук не е възхитен и радостен от случващото се. Нито черпим емоции от нещата, нито си нямаме друга работа.
Но да се отрича нещо съществуващо и да си слагаш главата в пясъка , за да я извадиш само и изплюваш песъчинки по другите не става така.

Лично на мен ме докосна този лекар, който е на първа линия образно казано и работи да спасява хора денонощно. Намерил е малко време, отправил е призив, и да...личи емоционалност. Това още повече ме кара да се замисля, защото човекът иска да предпази хората, такива щрауси, дето заразяват другите и не им пука дали ще живеят, ако на тях нищо им няма.

Това, което мен ме дразни най-много е , че не се излезна да се съобщи на хората , че това не е грип, че това е нещо с което ще трябва да се борим заедно, за да ни има . Да, стават катастрофи, стават тежки неща и хора си отиват. Но...това е нещо ново и още повече хора ще си отидат. С това ли се успокояваме. Никой не знае какво ще последва и за оцелелите в бъдеще, дори и само заразители да са били. Те сами си го признават. Трябва да се печели време, да може поне някаква ваксина, лекарство , не знам какво да се намери. Защо да не можеха хората да се предпазят поне отчасти и да са по-отговорни. Дори и сега...кой къде бил. Ми аз лично не съм била в тези места със заразата в момента, но пишат и хора от страни и градове и казват какво е. При това е само началото сега още.

Аз знам, че съм в България и това което знам и съм видяла в нашите болници ме притеснява и като капацитет, и като оборудване, а дори и като себераздаване на повечето лекари (извинявам се за тези, които наистина ще се борят и дори с цената на своето здраве и семейство за другите, знам и такива ще има, но са малко)

# 14 465
Идеи как да дезинфекцирам хартия в офиса?

Хвърлете я в клозета и залейте с Доместос.

Хаха, не става. Става въпрос за документи, които обработвам и трябва да съхранявам.
Микровълнова имате ли в офиса?Stuck Out Tongue Winking Eye

или  машина за ламиниране , може би?

# 14 466
  • на пъпа на Златията
==
Ако цялата страна си седи един месец вкъщи, след това ще има повече хора, умрели от глад, отколкото от коронавирус.
==
В България никой никога не е умирал от глад.
Умират само мързеливите дето ги мързи да си дигнат дупето от стола и да свършат нещо .

# 14 467
Само на темата трябва да се вярва! И то на най-истеричните мнения. Тук е истината, всички останали лъжат.

Аз вярвам само на две потребителки: онази с глистите от инфекциозна болница и другата, която има рамене на главата. Никой друг не разбира нищо и не им вярвам!

# 14 468
Фанфанито, това толкова сектантско звучи, че едва ли някой му се връзва! Много мазохисти:))

Ти няма ли да си ходиш накрая от темата?

Прескачай постовете ми! Твоите вече няма да ги отразявам.И без това не пиша за края на света, едва ли са интересни. Не съм във форума или в темата по твоя покана, за да напускам по твоя воля! Има опция да информираш модератор,ако нещо не си ок. Отиди си купи ориз, макарони и тоалетна хартия. Бъди здрав/а. И нека силата бъде с теб!

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 23:11 от mariana_

# 14 469
Идеи как да дезинфекцирам хартия в офиса?

Хвърлете я в клозета и залейте с Доместос.

Хаха, не става. Става въпрос за документи, които обработвам и трябва да съхранявам.
Микровълнова имате ли в офиса?Stuck Out Tongue Winking Eye

или  машина за ламиниране , може би?

Ще работя с ръкавици Simple Smile ще се реорганизирам. Благодаря за идеите.

# 14 470
Незнам защо се шашкате толкова за учебната програма и наваксването на уроците. Не е ли по-важно децата ви да са здрави и тоя тъп вирус да си отиде веднъж завинаги? Шестиците от матурите ще им компенсират ли уврежданията на белите дробове, които този вирус нанася и болните носят до живот?
Не забравяйте, че в БГ все още има стотици деца от бедни семейства, които няма как да осигурят високоскоростен интернет необходим за дистанцирана програма. И все пак, нека тези деца да са в защитена среда и здрави.
Може ли линк към статия или изследване от лекари/учени,доказваща трайни доживотни последствия след като вече си прекарал коронавирус? Всички заболели ли го носят доживот,само най-сериозните случаи или?

# 14 471
"другата, която има рамене на главата."

Тази е много интересна, ще ми се да я видя.

# 14 472
  • София
все повтарят да се спазва лична хигиена. като гледам в кои европейски държави не е стъпил вируса (Албания, Косово, Турция ...) се съмнявам короната да бяга от чистотата.
няма да се мия, няма да отмивам естествената си защита. rotfImbo 

Изключително тъпо изказване! Имам добри  познати и от трите страни... доста от вас, с арийското мислене, можете само да им дишате праха по отношение на хигиената... между другото и на доста български роми... Wink

Изказването пък за италианците съвсем няма да коментирам...
Темата стана ужасяваща.

Наскоро гледах във фейса карта, кой си мие ръцете след тоалетна и кой не. Мюсюлманите, естествено, бяха най-чисти. В Европа с най-висок % беше БиХ - над 90%. Най-нечистоплътни бяха холандците - около 50%. И това е всеизвестно. Наистина, много тъпо изказване.

# 14 473
mariana_, ти мен не ме мисли. Знам много добре как да подбирам информацията си и да си служа с логика и критично мислене. Виж ти, дори не ми отговори на въпроса от бързане да омаловажиш ситуацията.
Пак ще пробвам - кое от написаното за положението в болниците смяташ, че е невярно? Не питам за улиците и лежерните хора, на които не им пука.

# 14 474
mariana_, ти мен не ме мисли. Знам много добре как да подбирам информацията си и да си служа с логика и критично мислене. Виж ти, дори не ми отговори на въпроса от бързане да омаловажиш ситуацията.
Пак ще пробвам - кое от написаното за положението в болниците смяташ, че е невярно? Не питам за улиците и лежерните хора, на които не им пука.

Не омаловажава нищо! Живея в страна с немалък брой заразени. Мъжът ми всяка седмица прекарва по няколко дни в Северна Италия. Не ти отговорих, понеже си чела между редовете поста ми и въпроса не е зададен правилно!

Общи условия

Активация на акаунт