Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 030
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 505
Скрит текст:
Цитат
Стига сте се шашкали и паникьосвали. Нищо няма да свърши и нищо няма да спре.
Живота е много по-силен отколкото си мислите.
Хиляди години откакто съществува човечеството, не е имало лекарства, не е имало ваксини, не е имало антибиотици. Чума, едра шарка и какви ли не хиляди пъти по-смъртоносни болести са ни морили и не са успели да унищожат човечеството.
Човечеството няма да свърши с Covid, само животът на едни хора...
Единици, десетки, стотици, хиляди, които просто ще влязат в статистиката...
А можем да ограничим броя им.
Имаме шанс!

# 14 506
Жалко, ще се прибавят към жертвите на останалите болести, катастрофите, бедствията, войните и битовата престъпност. И май няма да са внушителен процент.

Само не знам жертвите на световната икономическа рецесия заради Корона вируса дали някой ще ги отчете.

# 14 507
Откакто съм в темата непрекъснато съм обвинявана в "черногледство",."всяване на страх и паника" и един куп други грехове, включително липси по магазините. А нещата, които казах се случиха едно по едно. Защо? Защото както вече казах, аз не съм песимист, а реалист, описвам нещата такива, каквито са.
 Ако знаете само колко хейт и нападки отнесох заради това, че казах, че в Германия и Франция има огнища - няколко страници.
И въпреки всичко абсолютно никога не съм призовавала хората към отчаяние, а към действие. Големи хора сте, крайно време е да се отърсите от стреса и да се стегнете малко и да приемете нещата такива, каквито са. Както вече казах с труд и усилия имаме всички шансове да избегнем най-лошите последствия.

Мередит, такива мерки чак не се взимаха.

# 14 508
По-напред беше нападната безмилостно rorik за това което написа по повод белодробната фиброза, а обърнахте ли внимание, че нейните мисли са резултат от линка, който papi6 сподели? И да ако е вярно това от линка - белодробната фиброза е нещо ужасно и нелечимо - всеки може да направи справка в интернет. Разбира се, че вирусът е нов и не се знае дали това, което е написал доктора ще се случи, но заслужава внимание, и да темата е тревожна. Както се написа многократно в началото на темата: " не слушай какво ти говоря, гледай какво правя".
Отричането на проблема не го премахва нали?

# 14 509
За кратко време, само трябва да забавим темпото, за много кратко време.Ясно ви е че всеки момент може да се разработи лекарство.Аз него си чакам, за ваксината време нямаме, статистиката ще е още по тъжна.

# 14 510
Абсолютно подкрепям LillyM. Аз също не подкрепям паниката и страха, те само биха увеличили проблема.
Невежеството, незаинтересоваността и безотговорността, са също толкова вредни, обаче.
Никой не е виновен, че нещата са такива, каквито са.
Оттук нататък е важно да запазим присъствие на духа и да се борим.
Да постъпваме отговорно към себе си, към близките си и към непознатите.
Да спазваме дистанция в супермаркета.
Да ползваме маски, независимо купени или направени с подръчни материали.
Да повишим нивото на хигиената си.
Да не ходим болни на работа.
Да ограничим неналожителните излизания сред много хора.
Да пазим възрастните и децата.
И да се надяваме, че скоро ще има светлина в тунела.

# 14 511
Днес говорих с моя много близка, която е лекар в Германия. Каза, че масово хората са психясали, макар да няма мн болни при тях. Вика яка хистерия тресе. Та не сме само ние. Но паниката е нещо мн вредно, голямо бели ще станат от нея. Съвременният човек-консуматор хич не е час, само гледайте какво лигавщини се дрънкат...

# 14 512
Сингълите да се ориентират своевременно и да се сдвояват, преди да са ни заключили всички по къщите с въоръжена охрана пред вратата.

Апропо, от обикновен грип умирали между 290 000 и 650 000 души годишно.

# 14 513
Днес говорих с моя много близка, която е лекар в Германия. Каза, че масово хората са психясали, макар да няма мн болни при тях. Вика яка хистерия тресе. Та не сме само ние. Но паниката е нещо мн вредно, голямо бели ще станат от нея. Съвременният човек-консуматор хич не е час, само гледайте какво лигавщини се дрънкат...
А какво значи паника? И как ще си изпатим от нея в случая? Хората тичат около оста си? И тичайки ще попречат на някой да стигне до спешното? Което пък е под карантина? Примерно?
А тук като нямаше досега истерия, да не би короната да ни подмина?
Според мен няма достатъчна информираност как да се предпазим. Само спам. В тая тема също!

# 14 514
Less много добре и стегнато написано, само че колко от вписващите тук ще обърнат внимание? Ха, по- лесно  е да се пише колко била истерясала темата!
Аз я следя от първия пост, колко от новопоявилите се тук ( част, които впрочем я направиха на нищо тази тема с препирни, заяждания и безмислени постове).. та колко от вас бяха тук, кагато всичко се случваше само в Ухан ? Видяхте ли клиповете от от там, видяхте ли ужасът, безпрецедентните мерки, "зазиданите врати", сълзите, труповете по улиците, мащабното обеззаразяване на улиците, изолаторите, военните в скафандри и автомати????  Ако бяхте тук тогава сега нямаше да се държите по този начин и да пишете колко била истерична и апокалиптична темата! Ами не влизайте тук, насила ли някой ви кара да  го правите?
И да кажа - нито съм истерясала, нито съм се презапасила - опитвам се и аз да гледам реалистично, да съм информирана и да взимам за себе си правилните решения...ако такива има. 
Дано след месец, два добрите новини да станат повече от лошите, ДАНО!

# 14 515
  • София
Аз го прочетох, идеята ми беше дали е стигнало до български медии, за да му се даде гласност. За да спрат да подценяват тоя “грип”

Според мен всеки един уважаващ себе си журналист би трябвало да следи тази тема. Клюкарника е доста известен така или иначе. Ако не се появи никъде само ще потвърди общо царящото мнение, че журналистика у нас няма.
За да не пускам нов пост имам апел.
Много моля без лични нападки, тук стана нетърпимо напоследък. Искате да ни заключат темата ли? То няма да се учудя ако някой и това цели... Откакто вируса дойде и у нас се появиха някакви непознати за мен никове, които досега не бях срещал в темата и започнаха да раздават правосъдие наред. Хора, това че някои тук са наистина информирани и казват истината не значи, че се радват на това или че целенасочено всяват паника. Истината е сурова, това е положението. Преди да бъда изгорен на кладата и аз, да си кажа, че продължавам да съм оптимист и засега заразата в Европа се развива според моята схема и да пикът започна, в него сме вече.
Тук има много стойностни мнения. Само че те вече са капка в морето и напоследък само плява. Аз съм един от хората, които са изчели всичките близо 1000 стр. вече. Следете мненията на хора като Дъ Фърд, Снежана Петр.,  Тесла, Раптор, Лили, Neko.fukakai, Хеликаза, Роналд, Taed, Лейди Звезден прах, Братан и пр. Някой да не ми се обиди, че съм го подминал. С този спам и с тези нападки от ден, два насам плюете и по техния труд.
Бъдете позитивни, ще се оправим, сигурен съм. Simple Smile

# 14 516
Ми то и да се отбележи добра новина, веднага се скача, че било заблуда и как всички лъжат. Ама както в журналистиката, така и темата я хранят лошите новини.
Реалистите гледат реално на действителността. Действителността е, че смъртните случаи са около 3000, възстановените около 60 хил. Заболелите са 100+ хил. от население на планетата.. почти 7.8 милиарда. Оттам насетне всичко останало не е реализъм, а са теории, предположения и хипотетични заключения.

В тази тема хората са се събрали да се плашункат едни други, което никак не е здравословно. Разните му ежедневни брифинги и локуми, които по цял ден се разтягат по телевизията поради липса на други новини, също не помагат за спокойния сън на хората. Аз като чуя Корона вирус и превключвам канала. Дано само народът да не изтрещи и да почне да върши глупости, което ще ми развали спокойствието, предполагам и на много други, които не седят да мислят по цял ден за разни вируси.

# 14 517
Това с придружаващите заболявания.. Нали ви е ясно, че винаги в акта могат да ви сложат едно такова. Имал нямал, появило се в лека форма и хоп, короната те довършила. Бях писала и преди относно починалите в Испания, възрастта им е около 85-90 (има случаи и на 92,95 и 99!), в новините съобщават "починал С коронавирус", не ОТ коронавирус. Simple Smile

# 14 518
Вярно е, че много хора не знаят, че италианското здравеопазване е на челни позиции в света, най-вероятно по същата причина, по която не са срещали и великденския заек.

Някъде има ли класация? Защото моето впечатление не е такова, дори имат изумително малък брой болници за такъв брой население.
Отделно че са 2рата най-застаряла нация в света. Което не е много успокоително де, ние сме на 6то място.

ЛилиМ, това имам предвид, че и тогава се взимаха сериозни мерки, за мен сегашните не са пък чак безпрецедентни. Но истерията е в пъти по голяма благодарение на медиите.

Да не забравяме и че сме нацията с най-висока смъртност в света. Нямам обяснение защо е така, но доста хора, които познавам, си заминаха преди 50-те. И то предимно от болести, не толкова злополуки или катастрофи.

# 14 519
  • Варна
Нека прецизно информираните сметнат колко % българи са в реална опасност? При факта, че има около 3700 починали по целия свят. Внушения за зараза на половината ни население трябва да се санкционират или лекуват. Не ни сравнявайте с милиард китайци.
И аз съм фен на хорър филми, но се събуждам бързо.

Общи условия

Активация на акаунт