Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 077
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 405
Аз без мръвка не мога, сори.
Прочети за катастрофата на полет 571 на уругвайските авиолинии да ти се отще Simple Smile

# 15 406
Естествена кожа почиствам със спирт от доста време. Нищо ѝ няма.

# 15 407
Преди малко моя позната, която живее в Милано, коментираше, че заведенията са пълни. Младоци пияни и дрогирани и на никой от нищо не му пука. Ми как да им се помогне на италианците. То бива разгащени хора, ама даже и нас задминаха...
Ами ние? Ние където скачаме, че едно кафе не можем да пием спокойно (една дама се скара нашия кмет и мерките ми, тревожили я). Ще видим какво ще стане...
Хеликаза - три години работих като лаборант за 370 лв. Писна ми и станах учител. Взе, че ми хареса 🤭

# 15 408
Глей кво нещо е, коронавирус върлува, те за мръвката се хванали. И  за да е ясно - аз така се справям винаги, с хумор. Приемам напълно сериозно ситуацията. И не винаги е имало мръвки. Може пък затова да ги обичам.

# 15 409
Като гледам доста хора ще си заминат от инфаркт, преди коронавируса да ги е заразил. Rolling Eyes

Точно това казва берлинският вирусолог,  Дорстен, се е случило в Италия...От Януари са умирали възрастни хора от това или онова, без никой да разбере, че е Корона всъщност. Затова и създалата се ситуация в момента там.

За същият, в момента е най-важно да забавим заразата/вълната.
А това за страшна есенна вълна не го е казвал. По-скоро обратното казва, че до миналата седмица се е смятало, че лятото ще има затишие, но да не разчитаме на лятото и високите температури. Според последните изследвания, може вълната от зараза да си продължи и през лятото. Пазете възрастните хора, дръжте се отговорно и това казва.
Да не пращаме децата при баба и дядо също каза. А по-скоро да ходим и да пазарим за баба и дядо, за да излизат по-малко сред тълпите.
Много неща в ежедневието си трябва да ограничим според него, изключително внимателно да се отнасяме към проблема, но кой ти слуша. Никакъв фитнес, никакъв футбол, нищо.
Благодаря ти за поста, нашите разбрали-недоразбрали и писали глупости, да стряскат народа.

Противно на всеобщото мнение на мен темата ми помага. Освен, че е информативна е приятно да видиш, че има здравомислещи хора.

# 15 410
Всички само за пари и икономика смятат, ама без хора здрави... не знам. Накрая пак взимат мерки, но..вече пламва цяла държава се видя с Италия, Германия и Испания ще я последват с мерките ми се струва. Ние...направо сме ... Поне да обяснят на хората какво е и да не го подценяват. Работодателите да проявят някакво разбиране, да си гледат хората, да им осигурят безопасност, болните да си стоят временно вкъщи. Това за месец може да се оправи си мисля и пресече, но ..парите, парите....само за пари.
Дам, тука близкото до мен кино беше малко, сега с тази забрана служителите им вероятно вече са:
1. Безработни.
2. Убедени след репортажите как това е като грип ама по-не страшно.
3. С шанс за заразяване близък до предишния, освен ако не открият начин вместо да сипват напитки да генерират пари стоейки си у дома.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 00:17 от ieatchips

# 15 411
  • Terra incognita
В Италия вече обикаля един образец на документ, който всеки трябва да принтира, попълни и да носи със себе си при излизане от къщи. В него удостоверява, че на своя отговорност излза, поради изброени мотиви като работа, здравно обслужване, неотложност. Ако го спре полиция и няма този подписан документ, го грози глоба.
Не знам, обаче, колко е достоверно това и дали наистина полицията търси подобен документ, понеже никъде не е публикувано такова нещо.

# 15 412
Не ми е чудно донякъде за Турция, че може и да няма вирус още открит. Те си затвориха границата към Иран и пускаха само камиони и то под строг контрол и дезинфекция писаха, на определено разстояния , имаше някакъв план там за безопасност. Видях и снимки тук качени как са облечени, обезпаразитяват, мият улици, имат дезифектанти сложени, изобщо... Тук такова нещо не виждам у нас. Имат и добри болници, имат маски хората, имат си всичко. Поне правят нещо, а че има и там ...така е, но може и да не са го хванали си мисля или си пазят туристическия сезон. Преди доста пострадаха преди 3години помня , заради атентатите или какво беше...

Не знам защо, но аз също съм склонна да вярвам, че в Турция няма заразени. Те са страхливи. Като нищо са се покрили по къщите и не мърдат. Граници затвориха. Друго, което ми е направило впечатление, че последните години хигиената им е на доста високо ниво.....Знам ли. поне ми се иска да вярвам, че ги е подминал вирусът....

# 15 413
В Италия вече обикаля един образец на документ, който всеки трябва да принтира, попълни и да носи със себе си при излизане от къщи. В него удостоверява, че на своя отговорност излза, поради изброени мотиви като работа, здравно обслужване, неотложност. Ако го спре полиция и няма този подписан документ, го грози глоба.
Не знам, обаче, колко е достоверно това и дали наистина полицията търси подобен документ.

В Италия ли си? Позната си ми като име, но съм изпуснала дали си там. Ако си там, в коя зона си?

# 15 414
  • Варна
За птичия грип дезинфекцираха всички КПП-та. Сега нищо.

# 15 415
Здравейте! Да Ви кажа за Павия. Днес моя мъж влиза без никакъв проблем в града. Докато стигне до мястото за разтоварване е видял най много 10-на човека с маски. Каза, че всичко си работи. Във фабриката тук таме е имало някой с маска. Разтоварва и заминава близо до Комо да товари, товаренето ще е в други ден. Информацията за Италия е че цяла Ломбардия е в карантина, не е разбрал по нищо, че има такава. Преди малко питах в групата на българите в Италия във фейса има ли карантина в Павия, отговора е положителен и от там са първите заразени. Разговарях и с приятелката си в Милано тя ми обясни, че  само тези, които са болни слагали маски, същото казаха и в групата от Италия. Обясниха ми, че обикновената  маска не може да се носи повече от 10 минути защото се образувал капков филтър от дъха ни и се развиват бактерии. Попитах какво се случва с починалите от вируса, тя отговори, че ги кремират. Опитвам се да се успокоя, че точно той няма да го хване и да го донесе и на нас, но пак си ми е притеснено, е не чак до истерия, но....

# 15 416
Не знам, обаче, колко е достоверно това и дали наистина полицията търси подобен документ, понеже никъде не е публикувано такова нещо.
Не е за излизане от къщи, а за пътуване нанякъде. Пише, че ще има проверки по гари, летища и бариерите на магистралите.

# 15 417
  • на пистата
И  за да е ясно - аз така се справям винаги, с хумор. Приемам напълно сериозно ситуацията
И аз,даже организирам екскурзия до плевенската епопея и етъра в габрово..за свекърви и тъщи.Желаещи да ми пишат на лично 😁

# 15 418
  • Варна
Откри пазарната ниша.

# 15 419
Общо 74 проби за COVID-19 са изследвани днес в лабораториите във ВМА, Стара Загора и Варна. Всичките са показали отрицателен резултат за коронавирус.
Утре се очакват резултатите и от изследванията на контактните лица на заразените пациенти от Плевен и Габрово, при които беше установен коронавирус.
- от ФБ страницата на МЗ.
Абсолютно безсмислено е да се изследват безсимптомни хора и да се хаби ресурс. При отрицателти резултати се създава фалшива сигурност. Те трябва да са под домашна карантина.

Общи условия

Активация на акаунт