Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 092
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 15 390
Аз без мръвка не мога, сори. Успокойте се, бройте камиони 🙂

Абе дано не се стига до положение, в което да нямаш избор. Да видиш как само на сух хляб можеш да караш или каквото има....
Боже, кината на бунт. Малоумие след малоумие.

# 15 391
На терасата, обмислям го 😆 Пеостичко, ама каквото ни е писано. Всеки прави каквото може, и аз като Лили да напомня, че всичко започва от самосъзнанието на единицата. Ако давате винаги най-доброто от себе си,.... ще умрете с чиста съвест поне 😁, а дали ще от коронавирус, зависи от потеклото 😂

# 15 392
Преди малко моя позната, която живее в Милано, коментираше, че заведенията са пълни. Младоци пияни и дрогирани и на никой от нищо не му пука. Ми как да им се помогне на италианците. То бива разгащени хора, ама даже и нас задминаха...

# 15 393
Цяла Италия е под карантина.
https://nova.bg/news/view/2020/03/09/280719/извънредно-цяла-италия-под-карантина/

Това е начина и пак ще повторя.. ограничаване до жизнения минимум на всякакви контакти ограничава пътя на предаване на вируса. Който го има вече ще го преболедува, но нови заразени ще се сведат до минимум!

# 15 394
  • Пловдив
Наш доставчик от Ломбардия днес потвърди поръчка. Само даде по- дълъг срок. Хората работят, то няма как всичко да спре.
Дано има някакъв ефект от ограничението на движение на хора.
А за нашите умни глави... Да ги вкарат тях в някое инфекциозно отделение в провинцията.

# 15 395
  • на пъпа на Златията
==
Какво мислите за видеото, което се върти из фейсбук? Става въпрос за млад мъж, който е настанен без симптоми в болница в Бяла Слатина, за да го изследват за коронавирус.

==
Тоя наясно ли е  че трябва да е под карантина след като  се е завърнал от някъде си .  . С какво иска да го лекуват??
Седнал и се нахранил в някое мизерно заведение и получил разстройство . Ми знае какво е станало  и от какво е "болен?
Ми аз цял живот бях командировка по автобуси влакове и никога не се хранех от гаровите и автогаровите  лафки . Рискуваш да се наакаш насред улицата . 

# 15 396
Мерките в Италия влизат в сила от утре сутринта .

# 15 397
Цитат
Тесла, къде си? Липсват ни твоите мнения.
Напоследък ми е притеснено и не искам да товаря форума с моите мисли. А и аз го изпуснах вече, няколко дни бях доста зает и не го бях отварял точно около влизането на България в стат. Пропуснал съм цели 300 стр. За последно съм чел и писал около 700 и някоя а сега сте на над 1 000 само за броени дни. Предполагам че българските случаи са изигриали огромна роля за тази невероятна активност, той наистина вече е невъзможен за следене. Преди четях всеки един пост, и дори и да не влизаш 2, 3 дни бързо се наваксваше (когато нещата бяха само в Китай). Ще си споделя тревожните мисли в скритият текст. Нека хората които не искат да се натоварват с моите тревожни мисли да не го отварят.

Скрит текст:
Предполагам че сте нищили всичко през последните 300 стр. които сте изписали само за 2, 3 дни. Но ми е притеснено от профила на бълг. случаи. Те имат лош профил, 1-вите случаи за съжаление ми говорят за определено количество неоткрити болни което вероятно в момента се разраства. Колко са те, следващите дни и седмици ще покажат но ми се искаше 1-вите случаи в България да имат добър профил на ясен произход, сем. върнало се от Италия и заразило се там (примерно) или пък като онова сем. с италианските гости, а имаме случаи без връзка един с друг в съвсем различни градове (първите 2). Като особено притеснителен е случаят със самотно живеещата възрастна жена от Габрово (тя е с много лош профил и това ми говори че нещата в България не са добре и тепърва ще го разберем в следващите седмици.. Не са добре нещата, но сигурно нищо ново не ви казвам което вероятно сте обсъдили в последните 300 стр. А и тези новини които днес чета много ме притесняват.
https://fakti.bg/bulgaria/453264-jena-s-temperatura-izdahna-na-v … eshnoto-vav-vraca
https://glas.bg/balgariia/roditelite-pochinaloto-romche-asenovgr … at-smetka-427521/
Може би и аз вече параноясвам и всеки съмнителен неизяснен смъртен случай заради белодробни проблеми почват едни мисли в главата ми да вървят за все още неоткрита но разрастваща се епидемия в България, въпреки че например детето, едва ли е починало по тази причина. В света например няма регистриран случай на дете под 10 починало от този вирус. Но жената която просто се е строполила и е установено че не е починала от инфаркт, а е имала белодробна инфекция. Ще стане ясно чак след 20 дни (защо толкова много не знам). Сещам се за видеата от Китай с болни от вируса които просто падат на улиците. Просто не ми харесаха профилите на 1-вите заразени, не са добри, в различни градове, без връзка един с друг.

# 15 398
  • Terra incognita
Да не забравяме, че в Милано има страшно много емигранти.
Преди малко моя позната, която живее в Милано, коментираше, че заведенията са пълни. Младоци пияни и дрогирани и на никой от нищо не му пука. Ми как да им се помогне на италианците. То бива разгащени хора, ама даже и нас задминаха...

# 15 399
Някакви идеи как да си дезинфекцирам колата без да съсипя кожата? Казаха ми, че спирта съсипва кожата. Вие как дезинфекцирате вашите автомобили? Най-вече се интересувам за волана, бутоните и скоростния лост

# 15 400
Току що мъжът ми говори с негов колега, в Северна Италия е, с камион, кара, няма забрана.
Ами щом пътува по работа, значи може. В смисъл, нали карантината в Италия означава, че хората продължават да си ходят на работа. А  ако фирмата на мъжа ти разнася хранителни продукти, съвсем.

Тц, керамика.

# 15 401
  • Terra incognita
Някакви идеи как да си дезинфекцирам колата без да съсипя кожата? Казаха ми, че спирта съсипва кожата. Вие как дезинфекцирате вашите автомобили? Най-вече се интересувам за волана, бутоните и скоростния лост
Аз почиствам еко кожа с дезинфекциращ препарат пулверизатор. Ама намирисва на спирт. Не се е съсипала.

# 15 402
  • I want it all and I want it now.
С мокри кьрпи. В момента има полети, който пристигат от Италия.

# 15 403
В медийте чета, че премиерът на Италия е посъветвал ... (не разбирам италиански, чета в бг сайтове)
Ето цитат: "Премиерът посъветва всички граждани да стоят по домовете си и да излизат само ако трябва да ходят на работа или при спешен случай". (новина от преди 28 мин)

За мен това не е карантина. Реално всеки може да отиде навсякъде.
Днес карабинерите спрели колата на двама младежи, които били тръгнали от Парма към Болоня, за да отлитат за Мадрид. Simple Smile) Спрели ги и им дали засилка да се връщат. Това е карантината. Иначе хората ходят на работа, разбира се. И имат право да излизат. Не и да се събират на групи. Който може да работи от къщи, е поканен да го прави, но няма покани да се спре работата. По магазините подът е разчертан с тиксо на всеки един метър и има табелки хората да спазват това разстояние.

# 15 404
Според мен камиони със стоки и изобщо всичко за зареждане и работа е правилно да няма забрана. Да не се пътува без причина, да няма движение на хора . Отиваш, работиш и се прибираш. Който може от вкъщи. Децата прибрани задължително. Разнасят се продукти, зареждат се магазини, има внос и износ, но след дезинфекция и стриктно.

Не ми е чудно донякъде за Турция, че може и да няма вирус още открит. Те си затвориха границата към Иран и пускаха само камиони и то под строг контрол и дезинфекция писаха, на определено разстояния , имаше някакъв план там за безопасност. Видях и снимки тук качени как са облечени, обезпаразитяват, мият улици, имат дезифектанти сложени, изобщо... Тук такова нещо не виждам у нас. Имат и добри болници, имат маски хората, имат си всичко. Поне правят нещо, а че има и там ...така е, но може и да не са го хванали си мисля или си пазят туристическия сезон. Преди доста пострадаха преди 3години помня , заради атентатите или какво беше...

Всички само за пари и икономика смятат, ама без хора здрави... не знам. Накрая пак взимат мерки, но..вече пламва цяла държава се видя с Италия, Германия и Испания ще я последват с мерките ми се струва. Ние...направо сме ... Поне да обяснят на хората какво е и да не го подценяват. Работодателите да проявят някакво разбиране, да си гледат хората, да им осигурят безопасност, болните да си стоят временно вкъщи. Това за месец може да се оправи си мисля и пресече, но ..парите, парите....само за пари.

Общи условия

Активация на акаунт