Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 336
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 15 765
А някои сме в градовете с коронавирус. Тук си гледаме децата и няма да има училища, ДГ и т.н. незнайно колко време. Доволно тежко ограничение си е и това, но ще си го спазим, разбира се. За мен е по-добре да гледам по-ведро на случващото се, мрачните прогнози дори и да имат шанс,  засега са само прогнози.

По заведения не ходя, но целия град е бил около 8 март, преди да снесат новината. И моето дете е било на 7 Март в мола, и много други деца. Сега вече са поутихнали нещата, но до 8 март никой тук не е подозирал, че ние ще дадем старт.

# 15 766
И мен ме пишете към недоволните от нашите болници. Много мога да пиша...с две думи - лошо отношение, изнудване, некомпетентност,некадърност направо. Последен случай - близък влезе за едно, в момента е в кома. Страх ме е дори да ги доближавам....за прованса говоря.

# 15 767
  • София
Интересно четиво за Италия:
https://www.reddit.com/r/COVID19/comments/ffke5r/50k_patient_tes … y_382020/fjz0bn0/

по-специално:
Anecdotal reports in the mega thread say the procedure is basically 1) have symptoms, call a number, get told to wait; 2) get worse, call an another number, wait some more; 3) get tested.

превеждам- процедурата била: имаш симптоми- звъниш по телефона- казват ти да чакаш- влошаваш се- звъниш на друг номер - казват ти да чакаш - тестват те.
Ако това е вярно, няма чудно в това че 25% от тестовете в Ломбардия са положителни (другите сигурно са грипа) а смъртността изглежда страшно.
Колко ли са реално болните в Италия????

# 15 768
  • Другата България
Ан Мари, ти не беше ли медицинско лице? Добре би било да пишат само хора с някакви познания и такива с информация от други страни, гаща-плявата става вече толкова много, че човек нито може да следи важното, нито да го извлича от мало важното.
Аз ли? Да кажем, че съм в системата, ако питаш мен.

# 15 769
Именно, влизаш - и не знаеш в какво състояние ще излезеш. Не че ред бул ще те излекува, но със сигурност тялото ти няма да се радва да бори вирус в обезводнено състояние. Едно е да лекуваш, друго е да мислиш за наглед дребни неща, които помагат и на симптомите, и на организма да се справи.

Няма да кажа какво бих правила у дома, да не ме обвинят, че изписвам лекарства. Но съм го правила за детето си при първи знаци за проблем със запушване на дробовете и съм избягвала стигане до болница.

# 15 770
Сирена, децата и те ли с Ред Бул да се хидратират или може с жълт Монстър с натурален сок?

# 15 771
Мери Ан, извинявай, обърках ти ника и аз луднах вече.

# 15 772

Колко аутопсии ще се направят на починали хора и колко реални ще бъдат резултатите? Дано се окажа просто черногледа, но все пак живеем в България.
Няма да има аутопсии. Писаха, че телата са силно заразни.
Кремират ги в Европа.

# 15 773
  • Пловдив
Много ху
Скрит текст:
баво, че не си влизала в българска болница. И да, при много натрупване на пациенти има триаж. На кой ще дадеш респиратора - съвсем реален въпрос при недостиг на ресурси.

Не всичко е лечение, има и симптоматично облекчаване. Във всеки случай по-добре да имаш един ред бул, отколкото да седиш и да пресъхваш, докато лекар в болницата ти обърне внимание. Впрочем от години си лекувам така настинките, идеално е за симптоматично облекчение. Лесно преборва обезводняването, бори отпадналостта и вдига духа.
Скрит текст:
След потребителката, дето твърдеше, че коронавирус се лекува с парацетамол, ти си втората с иновативно решение - Ред Бул. Явно от толкова прием крила не са ти поникнали, но не знам дали забеляза, че има хора, вярващи на всичко написано тук. Нямам какво повече да кажа.

Явно грам не си прочела, че за коронавирус все още няма противовирусни препарати. Има симптоматично лечение. Т.е. имаш температура, взимаш парацетамол. И да, можеш да го взимаш и вкъщи. Когато и ако станеш по-зле, отиваш в болница. Молиш се да има място за теб.

Болните в Италия са нещо като в Китай. Никой не знае колко са, броят само тези, дали положителен тест. И у нас никой не знае колко са.

# 15 774
Сирена, децата и те ли с Ред Бул да се хидратират или може с жълт Монстър с натурален сок?

Не, има си детски сокове за рехидратация. Но съм давала кока-кола при чревен вирус с повръщане. Впрочем като са болни и повехнали, разрешавам повече захар и сокове, вместо да ги оставя да са на парцал и да не ядат и пият. Да, звучи екстремно. И да, действа, щото иначе става порочен кръг - обезводнява се, симптомите стават по-зле...

Та по-добре да правиш абсурдни неща, отколкото да чакаш и да живееш с идеята, че чинно ще си отидеш при доктора и той нали е магьосник, ще те поправи като нов.

# 15 775
  • Другата България
Много ху
Скрит текст:
баво, че не си влизала в българска болница. И да, при много натрупване на пациенти има триаж. На кой ще дадеш респиратора - съвсем реален въпрос при недостиг на ресурси.

Не всичко е лечение, има и симптоматично облекчаване. Във всеки случай по-добре да имаш един ред бул, отколкото да седиш и да пресъхваш, докато лекар в болницата ти обърне внимание. Впрочем от години си лекувам така настинките, идеално е за симптоматично облекчение. Лесно преборва обезводняването, бори отпадналостта и вдига духа.
Скрит текст:
След потребителката, дето твърдеше, че коронавирус се лекува с парацетамол, ти си втората с иновативно решение - Ред Бул. Явно от толкова прием крила не са ти поникнали, но не знам дали забеляза, че има хора, вярващи на всичко написано тук. Нямам какво повече да кажа.

Явно грам не си прочела, че за коронавирус все още няма противовирусни препарати. Има симптоматично лечение. Т.е. имаш температура, взимаш парацетамол. И да, можеш да го взимаш и вкъщи. Когато и ако станеш по-зле, отиваш в болница. Молиш се да има място за теб.
Разбира се, че не съм прочела. Аз не чета, само пиша.
Но и не съм казвала, че има лечение или каквото и да е друго, нито някъде в темата съм давала идеи какво да се пие или приема, за медикаменти говоря. Затова и отново казвам, че не съм медицинско лице и не бих си го позволила. От самото начало пиша, че не следва да се самолекуваме, а да търсим ОПЛ, той ще каже какво да пием-парацетамол, Ред Бул, белина или нещо друго. Но написаното по-горе, че ако си с коронавирус /поне аз така го разбирам/ и можеш в къщи да пиеш парацетамол, докато станеш "зле" /колко зле?/, и едва тогава да отидеш в болница категорично не е вярно.

# 15 776
  • Бургас
В Бургас инфекциозното е препълнено, няма места, разкриват се допълнителни легла, но само пет направени проби досега - уж отрицателни. Сещевременно кметът иска лаборатория на място, обяви днес. Бяхме едни от първите излезли в грипна ваканция, с едни от първите карантинирани, летище, пристанище...ама коронавирус няма, всичките вирусни пневмонии са от  грип Б, хм...И децата се връщат четвъртък в училище...

# 15 777
Като се препълнят болниците, особено инфекциозните,  ако ти се продриска детето, няма да има къде една система да му включат за да живне
Пък нека да е just flu, bro

# 15 778
  • тук и там
Белгия-267 потвърдени случая.
.
Някой беше писал каква е процедурата в Италия при симптоми.И при нас,май и навсякъде в Европа -инструкциите са  едни и същи.
Обаждаш се на личния лекар,той те насочвакъм друг телефон за такива ситуации,или той самият се обажда (не знам) и следваш инструкциите-( чакаш хора  със специално облекло да ти направят теста .През това време си стоиш в къщи.)
При нас пак призоваха при температура,кашлица и задух да се обадим по телефона на ЛЛ и да останем  в къщи!

# 15 779
Сериозно ли хората вече са толкова целенасочено безпомощни, че дори да ги е страх да предприемат най-просто начално лечение с лекарства без рецепта? Това си е въпрос на здрав разум.

А ти какво предлагаш: чувстваш се леко зле. Хипотетично имаш положителен тест. И какво, засилваш се за прием в болница и караш там една седмица с още по-болни? Ами ако го изкараш леко? Тогава си заел легло за по-тежки случаи. Разбира се, че ще отидеш, като си вече с учестено дишане примерно.

Общи условия

Активация на акаунт