Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 103
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 275
  • София
Предполагам, а и е очаквано, а и така трябва вероятно, Мутафчийски да се явява веднъж на ден. Няма смисъл в 08 ч. и в 17 ч., че и извънредно в 22-23-24 ч. и пр.

# 16 276
В София задължително трябва ваканция. Задължително!
Това е най-лошото място да има зараза на Илиенци.
Много добре знам там какво е, пазарувала съм, зареждала съм, години съм се мотала там.
Не стана ясно, пак замотаха. Заразили са се от сина им ми се чу. Ама случаите само жената и съпругът. Жената е била в много тежко състояние, вероятно ....така разбирам по изрази и думи. Мъжът е май днес постъпил . Ако и синът е заразен, означава 3 човека в София, нали от него са прихванали уж. Семейството е работело на Илиенци май , вероятно са помагали имали са магазинче (мои предположения)
В Илиенци събота и неделя е фраш. Всички стоки по магазини (повечето ) оттам се зареждат дори в моловете.
Идват търговци и от провинцията много да зареждат. Продават и на дребно вече много, много народ от София купува оттам за по-евтино и се мотае, има заведения малко, разходят се, дори и Техномаркет има мисля там.
Не ми се мисли колко народ е минал , ако са работили там и синът им е също заразен. Това е направо....не само София е под въпрос, нищо че тук живеят. На софийските пазари, магазините, всичко може да е под въпрос. Застрашени са най-вече търговците пазарували и зареждали оттам, но и хората пазарували там. Отделно това си е много магазини, много продавачи, много снабдители, то си е едно малко село там , че и повече от народ работещ. Не са китайци, грешите, има и такива, ама повечето са българи там като цяло.

Второ и според мен важно. Пирогов е в лошо положение сега. Жената е била настанена във вътрешно отделение лежаща. Сега ще го опразват, пръскат и не знам какво си. Минала е през лекари, сестри , санитари, болни. Там лежаха по 10-12 човека в стая. Майка ми е била в това отделение преди няколко години и знам какво представлява. Изключителни специалисти са в това отделение. Спасиха и живота. Жалко, дано са били с маски и екипи, ще ни трябват тези лекари. Пирогов трябваше да се пази за спешни случай , за хора и деца без короновирус с проблеми спешни и неотложни. Не знам какво ще става. Много, много лошо се е получило. Не ми се мисли. За да я приемат е минала през кабинетите долу, правени са и снимки, по процедурата знаете как е. Това навсякъде е минала заразата там , не само в отделението после. Мъжът не разбрах къде е приет. Май и той е там, това означава и мъжкото отделение. Много лошо, това е най-лошото нещо дето можеше да се случи.

# 16 277
Новината вече и в статия: https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-oshte-dve-polozhitelni-p … mwQ1uZwhKynK-cXEs

Мисля, че целият Илиенци е пламнал. Там има много китайци и виетнамци. От там - Свобода, Толстой. Покрай тях - детски градини, училища, работни места.. Да не казвам голяма дума, ама м* си е*
Сина им работи на Илиенци, ама може да живеят в Младост или Овча купел.

Точно така.

Никой не е казал, че синът им ги е заразил. Вероятно неговият резултат не е излязл.
Най-лошият сценарий. Възрастни хора в тежко състояние. Сега и тяхното джи пи, други негови пациенти. Отделението в Пирогов.

И представяш ли си синът да знае, че е виновен за заразяването на родителите си.

# 16 278
  • София
Тази работа с горните дихателни пътища, откъде дойде? Нали осъзнавате колко хора сме в България с проблеми със синузита. Мойта хрема е почти през цялата година, да не стане утре някъде да ме набият из София?! Ако е така няма да излизам изобщо и с маска и без маска.

Аз съм с пролетна алергия, която вече се активира, а с цветята от 8-ми и 9-ти март направо избухна. Кихавици, подсмърчане, кашлица... Дано утре не ме бият в метрото.
Иначе, откровено казано, паниката ми идва в повече вече, ама много в повече...

# 16 279
Синът може и да работи в Илиенци, ни родителите му са дошли на гости при него от Ломско село преди 2; седмици.

# 16 280
Лошо е, че сега и екипа и докторите ще са под карантина. Колко ли време е отнела пробата, къде ли са били настанени тези пациенти.

# 16 281
Тази работа с горните дихателни пътища, откъде дойде? Нали осъзнавате колко хора сме в България с проблеми със синузита. Мойта хрема е почти през цялата година, да не стане утре някъде да ме набият из София?! Ако е така няма да излизам изобщо и с маска и без маска.
Има такава опасност. Днес една жена за малко да ме набие, защото се задавих в магазина(имам си някакъв проблем, често се задавям с храна, напитки и дори слюнката си)
А даже бях с маска. Бях толкова стаписана, че не успях да я успокоя, че е задавяне.

# 16 282
  • Варна
Лошо е, че сега и екипа и докторите ще са под карантина. Колко ли време е отнела пробата, къде ли са били настанени тези пациенти.

Тъкмо пишех същото.

# 16 283
Ей заради това потърсих темата тази вечер. Една истеричка в Лидл щеше да ме убие, пищеше и врещеше срещу мен. Не пожелавам в никакъв случай на никого, но който от каквото най се страхува, това го застига. Предпазливост - да, но не за сметка на човещината.

# 16 284
Има ли информация на възрастови групи на починалите в Италия,днес пак са много?

# 16 285
Значи ваканцията явно е политически въпрос! Досега тримата експерти по канал 1 говорят за забавяне на вълната,а баш за ваканцията веднага- аааааа живота продължава
Аз ли имам шизофрения?!?!

# 16 286
  • София
Чета, че в първо преди два дни мъжът сам отишъл в "университетската болница". Това е Св.Анна, вероятно? После жената приета в Пирогов. Или бъркам.

# 16 287
Ей заради това потърсих темата тази вечер. Една истеричка в Лидл щеше да ме убие, пищеше и врещеше срещу мен. Не пожелавам в никакъв случай на никого, но който от каквото най се страхува, това го застига. Предпазливост - да, но не за сметка на човещината.

Соул, това са много прости хора и са навсякъде.

Няма да си сложат маска, обаче непременно другите ще са им виновни и на тях ше казват какво да правят.

# 16 288
как пък се по два случая ( за сега ) излизат в град.

# 16 289
Нашите от щаба от сега взеха да дават на заден ход! 60-70% щели да се разболеят? Значи аз това го разбирам като - да си знаете, нали, после да няма изненадани. Възмутена съм! Само преди седмица Мутафчийски опяваше, че само Туркменистан бил с по-строги мерки от нас! Набързо запя друга песен. Срамота е това, което ТЕ ПОЗВОЛИХА да се случи. Според мен на всички политици трябва да им се търси съдебна отговорност, ако докарат държавата до епидемия (то вече е факт). Това не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт