Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 593
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 560
Според мен има сериозни огнище в северозападна България, но ще отнеме доста време да го открият. Като почнат да се стоварват хиляди немски и френски туристи от круизни кораби във Видин положението ще стане още по-лошо.

# 16 561
Здравейте.Чета ви от доста време и реших да се включа.Аз живея в Димитровград.Паниката на хората започва да се усеща все повече.
Вчера дори една женичка на видима възраст около 60-те години със сълзи на очите търсеше спирт или антибактериален гел.Със сълзи, защото никъде няма.Аз работя в голям магазин и ние ако успеем да заредим от някъде сутринта,до вечерта е свършил.Хората са уплашени,презапасяват се с препарати и стоки от първа необходимост.
Кашлящи и кихащи хора с високи температури си ходят напред назад,без маски, защото няма.
Хора връщащи се от заразените райони си обикалят без да са под карантина или слагат дни след като са се върнали и вече е късно 😒
Много от тях не осъзнават какво е всъщност положението.
Това от мен за сега.

# 16 562
Тези двамата ломски малоумници, и сина им е такъв явно, щом им е казал да ходят в Пирогов. Има много тъпи хора, не гледат ли телевизия. Всеки ден говорят за това, първо на личния лекар, на РЗИ. Чакали да стане дигателна недостатъчност и хукнали в болница, която лекува цяла Сифия, и  бебенца дори.
Всъщност и аз не знам, ако личния лекар не отговаря например, 112 упътват ли къде и как да се отиде.
Плашещото е, че на 20.02 Италия са имали 2 случая. След 20 дни на 10.03. имат 10 000.!!!

Болниците също  трябва да създадат пропускателен режим.

# 16 563
Точно както казва Neko.fukakai, цитокиновата буря се получава при свръх реакция на имунната система. Ако може модератор да го добави в първият пост. Затова не е желателно да се тъпчете с имуностимуланти. Яжте пресни плодове за витамини и не си играйте със здравето си пиейки химия, която в случая може да Ви убие.

# 16 564
  • София
Е, то ги бият за щяло и нещяло, вечно ги обвиняват в некомпетентност, всеки си мисли, че повече разбира... ся що напускали. Да се излагаш на риск и себе си и смейството си, за да ти обеснява после някоя истеричка, прочела 2 статии в гугъл как нищо не разбираш, ми и аз не бих била очарована. Заслужаваме си съдбата.

# 16 565
За целия регион от Пловдив до Бургас проби се изследват в Стара Загора, в тракийски университет. Няколко пъти го поствах назад, не искам да ставам досадна.

# 16 566
  • Bulgaria
Според мен има сериозни огнище в северозападна България, но ще отнеме доста време да го открият. Като почнат да се стоварват хиляди немски и френски туристи от круизни кораби във Видин положението ще стане още по-лошо.

Вижте, Северозападът е страшно обезлюден. Хората отдавна са го напуснали. Със сигурност има заразени, то вече сигурно нявсякъде има. Но всеки приема нещата както му се иска. София е толкова гъстонаселена и на ден пристигат толкова полети, чужденци и какво ли не, че просто не е реално да мислите, че заразата ще дойде от село в Северозападна България. Заразата отдавна е на територията на България и на болниците ни.  Потокът на Дунав мост в Русе е много по-голям, отколкото на Дунав мост 2 във Видин. Ако в област Монтана има 91 души под домашна карантина, в София колко са?

# 16 567
От всички обявявания на направени тестове нито веднъж не чух да се правят някакви тестове в Пловдив. Съобщава се за Стар Загора, Варна и т.н. Но не и за Пловдив. Или просто не съм чула?
В Пловдив няма лаборатория, затова.

# 16 568
  • на пъпа на Златията
Значи,  вижте . Този вирус го има отдавна . Може би от  10-тина години .
Може би откакто  възникна понятието  вирусна пневмония . Обикновената пневмония се лекува трудно , какво остава за вирусната . Обикновената пневмония се лекуваше във така нареченото  вътрешно отделение . Първо трябва да намерим метод да отделяме едната от другата пневмония . Ако е останала старата де. Щото ми се вижда че всичката вече е вирусна??/Сега с този бум всъщност се показа огнището от къде идва.
Що корите хората  че потърсили помощ .
Какво предлагате , като се разболея да не ходя никъде , просто да изляза на улицата и да покажа как се умира ли??

# 16 569
Знаете ли, доскоро имах надежда, че хората са съвестни. Даже в темата го писах. Вече тази надежда ме напуска, току що ми се скараха че съм СЪС маска. Купих си козунак, защото нямаше кога да се взема закуска. Не се разбрахме първоначално със продавачката и се извини а тя почна да ми се кара, че "със тези маски нищо не ни се разбирало". Казах и, че предпочитам да съм здрава, а не да ми се разбира.
Отчайвам се от западният свят, това не е само тук. Във всички западни общества е такова отношението, сякаш тези, които се притесняваме от вируси, защото не е само короната, сме някакви откачени идиоти, които трябва да станат като другите и да не им пука.
Не разбирам как могат сега да повтарят постоянно, че от грип се умирало повече, но да не се пазят точно от този грип и да не пазят близките си от него.
За справка със  сестра ми се виждаме често. Този януари и част от февруари не сме се виждали, заради грип! Първо те със детето се разболяха, после и аз. Еми навика ни да се виждаме, поне веднъж седмично премина бързо. Според мен така е редно, но повечето хора не мислят така. А това да пратиш болно дете при баба му е изключително опасно. Събирал двете рискови групи на едно. Знам, че няма как винаги да се взима болничен, а за детегледачки повечето хора нямат пари, но поне при доказан грип е хубаво да не са при бабите.

# 16 570
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Какво има на снимката? Оп-сега видях че зайчето е с маска.

# 16 571
Според мен има сериозни огнище в северозападна България, но ще отнеме доста време да го открият.
И да има  явно го минават на крак вируса и не осъзнават че са болни, или симптомите са пренебрежими. Вчера потребител (мисля rorik или нещо подобно )  спомена че цената на теста била 1000 лева което меко казано ме шокира. Не мога да коментирам дали е вярно или не, според мен е абсурд,но ако е наистина такава цената и сметнем че само за два дни са направени стотици тестове само тук , то тогава вече си намирам обяснение за причината и паниката около "Коронавируса"

# 16 572

Вижте, Северозападът е страшно обезлюден. Хората отдавна са го напуснали. Със сигурност има заразени, то вече сигурно нявсякъде има. Но всеки приема нещата както му се иска. София е толкова гъстонаселена и на ден пристигат толкова полети, чужденци и какво ли не, че просто не е реално да мислите, че заразата ще дойде от село в Северозападна България. Заразата отдавна е на територията на България и на болниците ни.  Потокът на Дунав мост в Русе е много по-голям, отколкото на Дунав мост 2 във Видин. Ако в област Монтана има 91 души под домашна карантина, в София колко са?
Това, което ме навежда на тази мисъл, е това, че нещата в северозападна могат да останат скрити по-дълго време. Както винаги положението там не е приоритет. В София нещата се следят по-стриктно. Освен това има голям брой емигранти в Италия, които често се прибират.

# 16 573
  • Mediterraneo

Великденски зайчета с маски

# 16 574
https://www.facebook.com/4sales.bg/videos/1356318747889001/

Ето защо няма нови заболели в Китай.

Общи условия

Активация на акаунт