Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 632
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 575
Пациент 1 в Италия е 38 годишен активен, спортуващ мъж, без съпътстващи заболявания. Чак вчера казаха, че вече диша сам. Това, че няма смъртни случаи под 50 години засега не значи, че младите винаги го карат леко.

Дамммм, точно активно спортуващите са  много застрашени и вчера написах подробно защо. Никой не го отрази. А тук от този сорт е много народ, все млади момчета.

# 16 576
  • Пловдив
Ясно е, че са на пангала, аз лично винаги съм се отнасяла с уважение към лекари и българското здравеопазване, и за това ми е болно, че не ги беше срам да се изправят и да го кажат това, което казаха. Поне да бяха измислили нещо друго. Но понеже знаят, че като дадат маски и облекло, трябва да се върнат на работа, и нямаше как да се скрият мотивите. Това са професии-призвание, а не просто средство да вадиш Пари. И сега някой ще Избяга, а друг ще върши двойна работа и накрая избягалите ще се върнат след 3 месеца по живо, по здраво, на бял кон, не е честно просто И към техните колеги.
Така или иначе нищо не можем да направим по въпроса.
Като говорим за безотговорността да си кажем, че не само ние сме така, а всички. Вчера четох за едни датчани, чийто син бил диагностициран с корона, и били в домашна карантина. Ама хората имали предвидена почивка на Мадейра и си отишли като пичове. Не знам как са ги хванали, вероятно са проверили, но са ги хванали и сега хотела във Фуншал под карантина, самолета хората се издирват и колко още други неща. С това съзнание на всички  нещата просто няма да се спрат толкова лесно, а не може до всеки човек да има по един пазач. Самосъзнание си трябва в определени ситуации.

# 16 577
  • на пъпа на Златията
Сега си представете   едно село .
Що корите лекари сестри че не искат да работят вие ще отидете ли ?
В една къща има заразна болест .
Ние  пазим правата на заразената къща а нарушаваме правата на цялото село? .
Ха сега се издигнете и погледнете Земята  от Космоса ?
Какво правим?

# 16 578
Според мен има сериозни огнище в северозападна България, но ще отнеме доста време да го открият. Като почнат да се стоварват хиляди немски и френски туристи от круизни кораби във Видин положението ще стане още по-лошо.
Много хора работят в Италия.
Това което най - много ме плаши (преди вируса още) е нашата здравна система. Не знам дали и колко медици работят в нашето инфекциозно. Та ние нямахме родило, а сме 70000 хил град. Това е страшно!

# 16 579
Очаквам грипната ваканция да бъде удължена с още няколко дни, заяви на извънреден брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/fandkova-obyavi-izvnr … a_news732034.html

# 16 580
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Видях. Направо ужас - за съжаление налага се да свикваме с това. Сега и децата ни ще се налага да се учат дистанционно.

# 16 581
Впечатляващо. Не знам дали е възможно у нас.

# 16 582
Аз правилно ли чух: по една от телевизиите тази сутрин казаха, че сина на двамата заразени в София работи на Стоков базар "Илиянци"?

# 16 583
  • Пловдив
От всички обявявания на направени тестове нито веднъж не чух да се правят някакви тестове в Пловдив. Съобщава се за Стар Загора, Варна и т.н. Но не и за Пловдив. Или просто не съм чула?

Пробите от Пловдив се изследват в Стара Загора.

# 16 584
  • на пъпа на Златията
==
Видях. Направо ужас - за съжаление налага се да свикваме с това. Сега и децата ни ще се налага да се учат дистанционно.
==
Не не трябва да свикваме . Да живеем за да се лекуваме цял живот , вирус след вирус ??

Блокираха Ухан , а блокираха ли Китай??
Блокираха Ломбардия , блокираха Италия ?
 Земята заприлича на  обитатели  от извънземна цивилизация , щото пазим правата на китайците а подложихме цялата земя на опустошение . ?

# 16 585
  • Пловдив
Значи,  вижте . Този вирус го има отдавна . Може би от  10-тина години .
Може би откакто  възникна понятието  вирусна пневмония . Обикновената пневмония се лекува трудно , какво остава за вирусната . Обикновената пневмония се лекуваше във така нареченото  вътрешно отделение . Първо трябва да намерим метод да отделяме едната от другата пневмония . Ако е останала старата де. Щото ми се вижда че всичката вече е вирусна??/Сега с този бум всъщност се показа огнището от къде идва.
Що корите хората  че потърсили помощ .
Какво предлагате , като се разболея да не ходя никъде , просто да изляза на улицата и да покажа как се умира ли??
Дали е възможно да спрем да пишем тъпотии по теми, по които сме очеизбождащо некомпетентни?! Вирусните пневмонии само от коронавирус се причиняват и за първи път са възникнали преди 10 години...Че и "лайкове" събират подобни нелепици.

# 16 586
Броят на заразените от корона вирус в САЩ достигна 1000, същите се УДВОИХА в рамките на 3 дни. 

# 16 587
Цитат
Без промени за богослуженията за Великден заради коронавируса
публикувано на 10.03.20 в 15:57

Програмата на празничните богослужения по случай празника Възкресение Христово остава непроменена.

Това заяви за „Хоризонт“ Ловчанският митрополит Гавриил във връзка с разпространението на новия коронавирус.

Той допълни, че от Светия Синод не планират затягане на мерките за посещение на православните храмове в страната:

"Специално за Богослужението за Света литургия смятам, че не трябва да има някаква пречка, тъй като от това няма да дойде разпространението на никаква епидемия. А други събирания трябва да се избягват, да. По никакъв начин, никога не се е предавала и разширявала зараза в църкви, където се извършват тайнства! Никога не е имало епидемии в църквата. Те са прекратявали своето действие".

Митрополит Гавриил заяви още, че опасността от вируса не налага промяна в богослужебния живот на църквата.

Коментарът му е по повод причастяването на християните по време на Великия пост:

"Специално затова, че се причестяваме с една лъжичка, за мен няма никаква опасност. Затова говори историята на църквата. При най-страшни епидемии хората са се причестявали и никога по този начин не се е разпространявала никаква епидемия и зараза. Затова няма нужда да се опасяваме, когато ходим на богослужение. Там никога зарази няма да се предават. Сега, ако на някой човек вярата му е слаба, това е друго нещо".

https://bnr.bg/post/101238771/bez-promeni-za-bogoslujeniata-na-v … T6z2hY-VQYijIEyPA

Flushed

# 16 588
Жената, чиито мъж снощи гледал мач на шампионска лига излъчван от Германия, от което си направи извод за лошите мерки в Австрия, защото и двете са в Шенген, знае ли че се играят без публика мачовете?

Добре е да се четем с разбиране. Казах, че стадионът беше пълен до дупка с публика - тези, които имат функция връщане на телевизионния тунер, могат лично да го видят това, ако желаят, все още могат да върнат назад във времето. Мачът го излъчваха снощи по Макс ТВ, на А1. Не ми се занимава да снимам и да качвам снимка от мача тук.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 09:08 от DeltaAzimut

# 16 589
https://twitter.com/jasonvanschoor/status/1237142891077697538
------------------------------------------
Цитат
This is just a query: japan had 1st case 2 weeks ahead of Italy. Has older population. Has 170 mill vs Italy’s 60 million. Yet japan has only 14 deaths so far, right? half from cruise ships. Italy has 460 plus deaths. Why the difference?
Цитат
I live in Kyoto Japan. This is how we are beating it: restaurants are empty, sporting events are closed, school is closed, obsessive hygiene, no one is travelling, people are working from home, the streets are quiet, all the foreign tourists are gone, Japan is shut down.
--------------------
Превод Гугъл Транслейт:
---------------------
Цитат
Това е само запитване: Япония имаше 1-ви случай 2 седмици пред Италия. Има по-голямо население. Има 170 милиона спрямо 60 милиона от Италия И все пак Япония има само 14 смъртни случая досега, нали? половината от круизните кораби. Италия има 460 плюс смърт. Защо разликата?
Цитат
Живея в Киото, Япония. Ето как го бием: ресторантите са празни, спортните събития са затворени, училището е затворено, натрапчива хигиена, никой не пътува, хората работят от вкъщи, улиците са тихи, всички чуждестранни туристи си отиват, Япония е затворена.
---------------------

Италия пак стигна до тези мерки. Малко по-късно. Но след доста жертви, и след като допуснаха епидемията да се развихри.

Ние може би имаме няколко седмици, докато достигнем до тяхното положение. Не сме Японци, но можем да вземем мерките, които взема Япония. Трябва да се действа решително и да има политическа воля и подкрепа за тези непопулярни, но нужни мерки. Иначе пак ще стигнем до там, но ще сме в по-лоша изходна позиция.

PS: Благодаря на всички подкрепили петицията. Мисля че продължаването на грипната ваканция е още по-актуално, с оглед на последните събития.

Пуснах и тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1187599
Надявам се на още повече видимост и подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт