Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 120
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 115
  • София
Имунологът от БАН доц. Анастас Пашов пред Dir.bg: Вече знаем, че коронавирусът има 2 щама

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/imunologat-ot-ban-dots-anastas-pa … usat-ima-2-shtama

страхотно попадение. благодарим за линка.
такам, след д-р Кожухарова ето и още един безспорен авторитет казва много точно и ясно и между редовете какво е необходимо да се направи.
Аз няма да се повтарям излишно, само ще кажа, че Меркел и Борисов (а сигурно и на техните колеги) просто не желаят да налагат тази дисциплина, която доцента завоалирано иска от самите обикновени хорица сами да си я прилагат... Да, Европа се сгромоляса и сравненията с Китай, Корея (южната) и Япония са на спортен жаргон: загуба с тежък нокаут в 1ия рунд за европейския боксьор.

# 17 116
На скенер се вижда много специфична находка в белите дробове, т.нар. "ground glass" (когато е развита пневмонията, иначе не), писа се много назад в темата имаше много снимки в статиите. В Китай масово ги гледаха на скенер.

# 17 117
Не ме разбирай погрешно, аз също предпочитам да затворят училищата и градините. Просто не бързам да упреквам, понеже щом аз едно просто чадо мога да видя до какво ще довете, то надали и те не могат. Не ги и защитавам, просто не ги нападам. Най-елементарното предположение - от двама, един родител остава вкъщи да гледа детето. По- вероятно е това да е родителя с по-ниски доходи, по-голяма вероятност да се зараzи и по-рискова професия- мед. сестри, санитари, лекари, полицаи, пожарникари. Защо ако има избор някой родител да си остане, да не са точно те. В частния сектор заплатите за по-високи обичайно и нормално този родител да продължи да ходи на работа. И какво ще правим ние ако първоспоменатите решат да си седят вкъщи да си гледат децата?

И това е просто тове което ми хрумва от раз за идеята да се затворят училищата. Предполагам има още причини заради, които не са го направили. Това с интернета не е от нам си колко кладенеца вода, а си е истината. То не е да щракнеш с пръсти и хоп имаме безплатен wi-fi.

При обявяване на извънредно положение мисля, че не могат просто така да си остават вкъщи голяма част от гореизброените.
Все пак, някои не случайно не се пенсионират като останалите простосмъртни на преклонна възраст.

# 17 118
И компютрите и интернет са най-важните?!! Не товарете важна тема с подобни разсъждения.

# 17 119
Не вярвам аз ,че основно възрастните го карат тежко.В Китай имаше толкова много   млади хора със смъртни случаи ,включително  и лекар на 29 г.
Опитват се да не всяват паника,разбираемо е,но ние тук сме от 1 месец и сме изчели всичко,включително и подкрепено с доказателства и видеа.
Нека да сме по-отговорни,да си стоим вкъщи ,да ограничим контактите.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 18:33 от macapisa

# 17 120
На мен на скенер са ми откривали, че не е излекувана бронхоплевмония, след като на снимката не откриваха нищо и ме бяха обявили за здрава.

# 17 121
На мен на скенер са ми откривали, че не е излекувана бронхоплевмония, след като на снимката не откриваха нищо и ме бяха обявили за здрава.

Много благодаря!

# 17 122
  • София
Да ви кажа, и аз се чудех за Русия. Нещо срещнах в пресата 20 души болни за Русия, струва ми се малко. Сега точно гледам техните новини. (съобщиха, че вече са регистрирани два смъртни случаи в Европа - единият при нас и втория  в Ломбардия, починал е лекар, който е бил в контакт с болни) Повече се притесняват от икономическите последствия. Твърдят, че дезинфекцират всичко наред и спазват карантина.

# 17 123
https://gabrovo.bg/bg/news-article/8775
Учебният процес в Габровска област се възстановява от понеделник.

https://www.pleven.bg/bg/novini/ostavat-zatvoreni-detski-yasli-g … tni-zali-v-pleven
За Плевен още няма решение.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 17:31 от Анонимен

# 17 124
Не ме разбирай погрешно, аз също предпочитам да затворят училищата и градините. Просто не бързам да упреквам, понеже щом аз едно просто чадо мога да видя до какво ще довете, то надали и те не могат. Не ги и защитавам, просто не ги нападам. Най-елементарното предположение - от двама, един родител остава вкъщи да гледа детето. По- вероятно е това да е родителя с по-ниски доходи, по-голяма вероятност да се зараzи и по-рискова професия- мед. сестри, санитари, лекари, полицаи, пожарникари. Защо ако има избор някой родител да си остане, да не са точно те. В частния сектор заплатите за по-високи обичайно и нормално този родител да продължи да ходи на работа. И какво ще правим ние ако първоспоменатите решат да си седят вкъщи да си гледат децата?

И това е просто тове което ми хрумва от раз за идеята да се затворят училищата. Предполагам има още причини заради, които не са го направили. Това с интернета не е от нам си колко кладенеца вода, а си е истината. То не е да щракнеш с пръсти и хоп имаме безплатен wi-fi.

При обявяване на извънредно положение мисля, че не могат просто така да си остават вкъщи голяма част от гореизброените.
Все пак, някои не случайно не се пенсионират като останалите простосмъртни на преклонна възраст.

Мхм, а тези от Белодробна, които казаха  че напускат, кое точно ще ги спре, ако те сами не размислят ? Дали ще напуснеш или ще седиш за неопределен период в неплатена отпуска? Не мисля, че някой може да те спре. Единствено военните може би са без избор, ама за лекари и мед. сестри...че и за полицаи. Признавам не съм запозната колко могат да ги принудят, но нали точно на един от брифингите казаха, че са благодарни за това че определени медицински лица не са спрели да работят... нямаше да са им благодарни ако въпросните нямаха избор.

# 17 125

Стара?!??! Жена на 66 години е стара?!?! Вие чувате ли се? Какво като е имала сърдечна операция, има хора, които живеят десетилетия след такава. И да грипа води до усложнения, но в МНОГО ПО-МАЛЪК % от случаите. А жената на 40?

Това, че жената може да е имала сърдечни заболявания може да е чиста измислица. Това си е маниер на нашите доктори, когато някой умре. Миналата година починаха майка ми и баща ми. Бяха възрастни, имаха заболявания и имаше конкретна причина за смъртта и на двамата. Обаче когато им взехме смъртните актове се хванахме за главите със сестра ми какво им бяха писали вътре. Изкараха ги болни от.......всичко. Като че ли не може да се напише причина за смъртта исхемичен инсулт, ами ще ми добавят още 1 куп глупости, дето никога не са били....Жената е починала от коронавирус.Това е причината, а другото може изобщо да не е вярно. Имайте го наум. И не, не е стара на 66 г. Просто вируса е убиец.

# 17 126
И още една болна - медицинско лице, върнало се от два конгреса в чужбина, във ВМА е.

# 17 127
Ама какво само повтаряте, че жената имала други болести. Да не мислите, че в Германия като до оня ден нямаха смъртен случай, сред всички тези 1200, че и повече човека е нямало хора с хронични заболявания. какво се опитвате да се самоуспокоявате. Не виждате ли, че в България от самото начало тръгваме адски зле........

# 17 128
Сметнах го много лесно - ако приемем, че е имало един единствен нулев пациент в София (въпреки че реално всички знаем, че няма как да е само един при целия този човекопоток). За да почине жената сега, значи е заразена поне от 2 седмици. Ако са се заразила на 19.02, подобно на жената от Габрово, оттам почвам да смятам удвояване на случаите на всеки 3 дни. Естествено, това е много относително, защото на колко човека ще се пренесе болестта зависи от много фактори (дали човека е млад и активен или си стои вкъщи по цял ден). Но дори тази най-проста сметка прави приблизително 256 случая към днешен ден (само за София!)А ако сметнем и другите огнища цифрата се удвоява и утроява даже. Това не значи, че всички са симптоматични, разбира се. Това значи само, че в момента сме достигнали критичната бройка, при която процентът усложнения от общия брой заразени, е станал достатъчно висок, за да бъдат те хоспитализирани, забелязани и изследвани.
Освен това гледайки как се е развила ситуацията в други държави, човек много бързо си дава сметка какво ще е тук и то само след броени дни.

# 17 129
Относно анти-ХИВ лекарствата, използвани за лечение на вируса, и новото българско лекарство, на което се възлагат надежди е на този принцип. В САЩ се тества клинично вече за коронавирус подобен медикамент. От някоя азиатска държава не помня коя бяха казали, че постигат много добри резултати с анти-хив лекарства.

"Въздействието на молекулата е на принципа на анти-ХИВ лекарства от ново поколение."
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8285593

Общи условия

Активация на акаунт