Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 804
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 010
  • Бургас
Значи остана да издиря информацията за Бургас. На 8ми съобщиха, че всичките 5 проби взети до момента са отрицателни. Там се изненадах, че за цял Бургас, за целия период са тествали точно 5 човека.
На 09.03 съобщиха, че са взети проби от възрастен мъж и млада жена и са изпратени в София. И после нищо...
На сайта на общината - нищо
На сайта на РЗИ - нищо
В Бургас - едно голямо НИЩООО!

# 17 011
Защо са най застрашени активно спортуващите? Бихте ли ми казали. Моят мъж си е направил фитнес стаичка вкъщи и спортува по 2-3 часа на ден и едва ли ще ме чуе, но поне да знам....
Застрашени са тези във фитнес залите, защото дишат тежко, потят се, а са близо един до друг в затворено помещение. В къщи не е опасно, освен ако не настине и не го хване параноя, че се е заразил.
Застрашени са обаче активните спортисти и бодибилдърите, както и някои фитнесманиаци по друго причина. Много от тях пият разни анаболи, които да им увеличават мускулната маса. Мускулите им заемат половината тяло. Това затруднява работата на сърцето обаче и тези хора са застрашени от сърдечна недостатъчност при евентуално заразяване. Спортисти, които вземат забранени силни стимуланти също под заплаха. Иранска спортистка наскоро почина от корона вируса на 23 години. Мисля, че организмът й може да е бил наситен със стимуланти от забранените и това да е попречило да се справи. Затова и препоръчват да не се пият силни стимуланти. Ако вашият мъж употребява такива неща, кажете му веднага да спре, за да има поне малко време да се изчисти. И по-добре вкъщи да си прави упражненията, не във фитнес залата.

Благодаря. Успокоих се. Той не пие никакви добавки. И си тренира само в нас. За него дори аспиринът е отрова. Даже и витамини отказва да пие сега по време на грипния сезон, защото не бил параноик като мен Smile

# 17 012
  • София
Какво стана със 7те проби, които се проверяваха и щяха да са готови до обяд?
И още диря информация за пробите от Бургас, взети на 09.03.

Дирете я, може да намерите и за починалата жена от Димитровград, и за тази от Враца и от Полски Тръмбеш.
На ден по двама трима ще ни поднасят. За да можем да ги преглътнем спокойно и без паника.
Те лекарите и сестрите биха отбой и без да са приели един доказан случай....не ми се мисли при няколко какво ще се случи.

На ден като цяло умират доста хора в нашата обедняла и застаряваща страна и подобни спекулации как едва ли не всеки починал е скрит коронавирус са грехота. Утре в някоя болница ще издъхне някой от инфаркт примерно, счупеният телефон ще го изкара COVID-19 и отиде, че се не видя... Ще стане като с дядото, който изхвърлили от метрото, защото бил с астма...
Мисля в насока Китай и се чудя - ами ако всъщност вирусът там стихва от само себе си, а не заради драконовските мерки? Ясно е, че няма как да се вихри до безкрай...;

# 17 013
От цялата информация, бълваща се от знайни и незнайни, уважавани и фейк сайтове и т.н., аз не мога да разбера нещо.
Значи твърди се (от нашия щаб), както и от лабораторията в София, която започва да прави тестове за 120 лв. (на частно, до колкото разбирам), че реален резултат може да има само човек със симптоми. Т.е. ако си на 30 години и го караш на крак без симптоми или си се заразил скоро и още не си проявил такива, теста няма да отчете истински резултат.
Ако следваме тази логика, как изследват всички контакти на заразените в България? И до колко достоверни са резултатите им. Прочетох, че сега ще изследват всички в Пирогов, които са имали контакт със заразените. Заразените там са приети преди 1-2 дни. Как може да се счита, че резултатите от пробите ще са достоверни и тези хора да продължават да живеят без да са под карантина?

Така.. сестрата в Габрово, която е заразена, НЕ е имала контакт със заразената, лежаща с пневмония жена там, в същото време тази сестра, до колкото бе обявено, няма симптоми на вируса..но има отчетена положителна проба.

Въпроса ми е кой лъже и каква е истината за тези тестове?

Вместо да пълнят новинарските емисии и рекламните паузи с глупости, защо медиите не започнат да "инструктират" малко повече хората, за това, че ако имат съмнение за корона вирус, ДА ПОЗВЪНЯТ на номера за това, а не да ходят по спешните кабинети и джипитата и да пръскат зараза.

# 17 014
Дайте по-спокойно – ситуацията с коронавируса не е нищо много специално

а болниците в Ломбардия да са принудени да правят триаж т.е. да решават на кого да помогнат и кого да оставят на съдбата му.

От къде имате тази информация, моля справка.
Триаж се прави във всяка болница, а дори и в аптеки, които на запад снабдяват старчески домове или хосписи с лекарства.

# 17 015
проф. д-р Мира Кожухарова :като наблюдаваме ставащото в Китай. Имаше пик на заболевамостта, а сега спада.

Боже , пълни идиоти ли са нашите доктори ?! Това е поредния който обяснява как заразата "спадала" в Китай .
Колко сега щяха да са заразените в Китай , ако властите не бяха направили каквото направиха ? Милиони ? Десетки милиони ?

# 17 016

Извинете "Люкс" какво е - Люксембург ли? Те са държава-джудже, да, имат 7 случая, верно ли са в "истерия"? А Сан Марино с техните близо 60 случая и двама починали, какво? Чухте ли се с някого оттам?

Защо е този тон, че нещо не разбирам? Предадох каквото ми казаха. Започнали са да се запасяват. В петък в Германия в ДМ рафтовете с опаковани храни са били празни, не е имало и сапуни. Те по принцип пазаруват в Германия, при тях е доста трудно.  За здравеопазването ми се изсмя, а и съм го изпитала на гърба си какво "чудо" е.

# 17 017
  • София
Ground glass- на български е " матово стъкло" . Хич не е шега работа това, аз го имах преди 3 години като резултат от пневмония . Посредствията са белодробна фиброза и няколко години лекарствена терапия
Вероятно не е шега, но не променя факта, че тези хора не са имали симптоми. Аз не говоря за това дали тези хора имат някакви увреждания, говоря за това, че нямат и такива заразени няма да потърсят лекарска помощ и няма да бъдат тествани. Съответно няма да се появят в статистиките. Това имам предвид.
Това не знам дали го коментирахте. Според китайски изследвания вируса може да премине 4.5 м, да се задържи до 30 минути във въздуга, при температура +37 градуса издържал до два дни върху пластмаса, метал и хартия.
А доказали ли са, че като го има върху повърхности толкова време при такава температура може да инфектира се пита???  Като цяло странни твърдения- един се качил в автобус и някак са сигурни, че е бил единствен заразен в автобуса и мистериозно заразявал през няколко седалки.
 Значи тоя вирус е супер дупер уникален и издържлив, ама за разлика от грипния не успява за месец да зарази и 1% от населението на Ухан (казвам един месец, защото преди да им сложат карантина поне месец са имали епидемия). Просто в моменти като този всякакви изследователи ловят риба в мътна вода.

# 17 018
Въпроса ми е кой лъже и каква е истината за тези тестове?

Не съм сигурна, но предполагам, че тестовете са различни. Както се оказа, ние използваме поне 3. Напълно възможно е, както обработката им отнема различно време, така и да хващат заразата на различни етапи или поне да дават индикация за липса/наличие на даден вирус.

# 17 019
  • София
А колко от вас са хоум офис? Или са в отпуска платена/неплатена?

# 17 020
  • Бургас
Скрит текст:
Какво стана със 7те проби, които се проверяваха и щяха да са готови до обяд?
И още диря информация за пробите от Бургас, взети на 09.03.

Дирете я, може да намерите и за починалата жена от Димитровград, и за тази от Враца и от Полски Тръмбеш.
На ден по двама трима ще ни поднасят. За да можем да ги преглътнем спокойно и без паника.
Те лекарите и сестрите биха отбой и без да са приели един доказан случай....не ми се мисли при няколко какво ще се случи.
На ден като цяло умират доста хора в нашата обедняла и застаряваща страна и подобни спекулации как едва ли не всеки починал е скрит коронавирус са грехота. Утре в някоя болница ще издъхне някой от инфаркт примерно, счупеният телефон ще го изкара COVID-19 и отиде, че се не видя... Ще стане като с дядото, който изхвърлили от метрото, защото бил с астма...
Мисля в насока Китай и се чудя - ами ако всъщност вирусът там стихва от само себе си, а не заради драконовските мерки? Ясно е, че няма как да се вихри до безкрай...;
Точно, за да няма спекулации е редно да има информация. Не може да кажеш ще изследваме проби и три дни да няма резултати. То просто е неприемливо.
По отношение на Китай: точно и само мерките са причината да се ограничи вируса. Дали и как може да се вихри вируса не искам да разбирам изобщо. Но да считаме, че си е "отишъл" от само себе си не е оптимизъм, ами идея нямам как да го нарека.
А колко от вас са хоум офис? Или са в отпуска платена/неплатена?
Аз си работя в офиса. Взела съм мерки, пазя се. Но не допускам да си пусна детето на училище.Едно е да сме 3 в една стая. Друго е 24 деца да са в една стая.

# 17 021
Имунологът от БАН доц. Анастас Пашов пред Dir.bg: Вече знаем, че коронавирусът има 2 щама

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/imunologat-ot-ban-dots-anastas-pa … usat-ima-2-shtama

# 17 022
В петък в Германия в ДМ рафтовете с опаковани храни са били празни, не е имало и сапуни.

Днес са заредени, даже и с домакинска и тоалетна хартия. Няма само дезинфектанти, на чиито рафт е залепена бележка с извинение. Имаше обаче течен сапун Sagrotan.

Опаковани храни в ДМ не са изчезвали, доколкото киноа, чай, протеинови блокчета и брашно от лимец са храни изобщо.

# 17 023
проф. д-р Мира Кожухарова :като наблюдаваме ставащото в Китай. Имаше пик на заболевамостта, а сега спада.

Боже , пълни идиоти ли са нашите доктори ?! Това е поредния който обяснява как заразата "спадала" в Китай .
Колко сега щяха да са заразените в Китай , ако властите не бяха направили каквото направиха ? Милиони ? Десетки милиони ?

Не са идиоти, специално проф. Кожухарова със сигурност не е, тя е епидемиолог и много добре знае за какво става дума. Просто лъжат. Гледат те в очите и те лъжат. Уж за твое добро. Така както лъжеха за Чернобил, така лъжат и в момента.

# 17 024
Цитат
А доказали ли са, че като го има върху повърхности толкова време при такава температура може да инфектира се пита???  Като цяло странни твърдения- един се качил в автобус и някак са сигурни, че е бил единствен заразен в автобуса и мистериозно заразявал през няколко седалки.
 Значи тоя вирус е супер дупер уникален и издържлив, ама за разлика от грипния не успява за месец да зарази и 1% от населението на Ухан (казвам един месец, защото преди да им сложат карантина поне месец са имали епидемия). Просто в моменти като този всякакви изследователи ловят риба в мътна вода.

Е, как да не е успял да зарази 1% от населението, нали 80% го караха безсимптомно без да разберат, значи 81 % от населението там са го хванали?!

Нашите опити за статистика са интерпретации на лаици, на фона на реалната статистика от засегнатите страни.

Шегата настрана, този вирус за съжаление наистина е уникален, мнението не е от форума, а е на всички специалисти, които го изследват и се занимават с него.

Общи условия

Активация на акаунт