Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 790
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 775
  • на пъпа на Златията
Не съм запозната какво е  трол , какво спам .
Дано не ме изтрият .
Ама ще ви кажа че работя с техника .
Първата работа преди да пипнеш нещо е да го изчистиш и след него пак да изчистиш .

Ползваме спирт за горене а той е  и отровен  даже за човека камо ли за вирусите . Жалко  че  имам само литър и половина от него . Баце още в началото освободи от резерва чист спирт .
Гледала съм как се мият лекарите  преди операция . Изрязани акуратно нокти .Малки   четчици за миене на ноктите . Сапунисване един път , измиване . После пак сапунисване  чакане  поне минута да действа сапуна .Тегаво е .   може и киснене  на ръцете  в антисептичен разтвор . Най евтината белина даже не избелва прането . Слагайте дом. сапун или антисептичен ли  , каквото има в магазините  в прането си .Праховете за пране нямат антисептично действие .

То трябва и да знаеш как да се миеш .

# 17 776
Сигурно ще ме погнете, но ето ни манталитета - училище, институция или каквото и да е друго, не може да осигури предпазни средства, маски и т.н по една или друга причина. И веднага се почва "от къде на къде аз ще нося,  да ми осигурят те, длъжни са" . Ми то си е за вас. Криза е! Всеки трябва да помага с каквото може. Друго какво да кажа.
Изключвам случаите, в които и самите потребители не могат да се снабдят.

# 17 777
За две седмици бизнесът на ресторантите и кината няма да се срине.

Спрете да лежите на това ухо за "двете седмици". Simple Smile Вирусът ще е с нас много по-дълго и след две седмици, без значение дали са затворени дори и всички възможни учреждения и помещения, ситуацията ще е същата.

# 17 778
Румка, от къде си взела маските? В България ли?
И да, ще се радвам да споделяте какви работи или поне какъв бранш работите, че може от вкъщи да се работи. Ясно ми е, че не всички имат подобни леки работи, но ми е интересно.
За сватби и кръщенета не съм чула нищо, но предполагам, както вече споделих, че е добра идея да се замрази най-малкото подготовката. А иначе вчера се прибра съседка  с автомобил от Франция. Нямало голям контрол на границата...

# 17 779
  • В.Търново
Нашия класен ръководител изисква от всеки родител за класа да осигури дезинфиктиращи препарати Жива Хекс и Живасепт Рапид и съответно децата да дезинфикцират понеделник сутринта класната стая.Редно ли е това?
Моля?! Как така ще ви карат да си носите препарати, че и децата да чистят?! Потресена съм!  Не беше ли целта да се предпазят децата? Като не могат да си осигурят препарати и чистачки да пускат децата ваканция.
Всъщност се оказва, че иска 4-5 препарата, но то е същото.Не знам дали тази измишльотина не идва от директорката?Мисля, че не е редно.

# 17 780
Хората са били вече в тежко състояние, като са тръгнали за болница. Дали това закъснение, не е спомогнало за смъртта на жената, е друг въпрос. За починалите или ще говорите хубаво, или нищо недейте да казвате. Все пак това са хора. Доколкото аз четох, вирусът не бил толкова заразен, ако е навлязал в белите дробове и си действа там. Това може би обеснява 100те отрицателни проби на контактите.
Моля хората с училищата да си направят друга тема, не че не ме интересува проблема, ама 50 страници тук чета за учениците? Не мога да изчитам всичките неща за да стигна до пост, който е информативен.

# 17 781
Мутафчийски е отслабнал и изглежда уморен и изплашен....
Чудя се кога спи този човек? Flushed

# 17 782
Най-голямото огнище сега е в Европа.

Това са пълни глупости. Не най-голямото огнище е в Европа, а само от Европа дават що-годе достоверна информация - затова изглежда, че най-много заразени има в ЕВропа. Нали не смятате, че от Иран ще ви дадат вярна информация за епидемията? Simple Smile Или може би мислите, че Китай дава вярна инфорамация, или Русия, или Турция? Блажен човек сте вие тогава, защото блажени са верующите.

# 17 783
  • На остров
Pure не съм съгласна, ограничиха мероприятия над 500 човека, призовават болните да си седят вкъщи,отпускат се допълнителни пари за подпомагане на здравеопазването, временно се отменя първият каренс ден при болнични.
Ти кои форуми четеш ?
Вчера имаше подробно предаване за вируса по свт, о там професорка обясни за маските и за това, че полза от тях няма, можеш да го видиш по свт плей.
Много  големи фирми минаха на работа от вкъщи освен ако не е крайно наложително.
Предполагам другата седмица ще затворят училища и градина.

Аз съм написала същото - че ако имаш симптоми да си останеш вкъщи, както и да си миеш ръцете, това са мерките засега.

Чета най-големия шведски форум flashback, който има 1 300 000 членове. Темата за коронавируса е вече 7 230 страници с над 86 000 коментари. Всички са на мнение, че мерките засега са никакви.
https://www.flashback.org/t3111908

За маските - още преди писах, че главният шведски епидемиолог каза още преди седмица, че едва ли не ти трябва докторска степен, за да си поставиш маската правилно. От 100 кладенеца вода носят, защото няма откъде да си купиш маски. То ако нямаше смисъл от маските, дали в Китай щяха да ги дебнат с дронове дали носят маски?!

Флешбек е все едно да вярваш на бг мама.
Просто изразих мнение, че не съм съгласна, че не се взимат мерки.
За маските аз вярвам на професорката и за тяхната "полза"

# 17 784
Гери Николова за пръв път да се съглася с твое мнение, според мен също само на Европа може да се вярва. Иран с 354 починали, да да ама друг път. Само в клиповете в туитър са толкова. Лъжат и мажат, както си искат. Въобще няма да се учудя, ако се окаже че в някой страни смъртността е по висока от тази в Италия, но защото прикриват да излиза друго.

# 17 785
  • Пловдив
Няма нужда от сто теми - една за икономическите последици, една за предпазните мерки, сега друга за учениците. Тогава да се пуснат и отделни теми за стъкмистика, за целодневно ревящи, за или против обаждане по телефона на личния лекар и т.н. и т.н.

# 17 786
Нашия класен ръководител изисква от всеки родител за класа да осигури дезинфиктиращи препарати Жива Хекс и Живасепт Рапид и съответно децата да дезинфикцират понеделник сутринта класната стая.Редно ли е това?
Моля?! Как така ще ви карат да си носите препарати, че и децата да чистят?! Потресена съм!  Не беше ли целта да се предпазят децата? Като не могат да си осигурят препарати и чистачки да пускат децата ваканция.
Всъщност се оказва, че иска 4-5 препарата, но то е същото.Не знам дали тази измишльотина не идва от директорката?Мисля, че не е редно.
Повече ме притеснява, че децата се налага да чистят. Съответно са в контакт с вирусите , от които уж ги предпазваме и вредни препарати.

# 17 787
Гледах всички кацнали самолети снощи на летище София. И няма такъв самолет от Милано. Недейте да подвеждате. Освен ако не манипулират системата им (в което силно се съмнявам), информацията е лъжлива.

11/03/2020   21:15      FR6324   Милано Бергамо   T2   Ryanair   Кацнал 20:54

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
Летят празни, за да си пазят слотовете. Даже предлагаха безплатно превозване, за закъсалите там пътници.

# 17 788
Мен друго мe ядосва - защо от общините чак сега се сетиха, че превозните средства на градския транспорт трябва да се дезинфекцират, мият и чистят ежедневно? Има и други заразни болести, не е само Короната, някои от тези болести са по-опасни. Защо липсваше качествено хигиенизиране на градския транспорт? И не само отвътре, то превозните средства трябва и отвън да се мият...

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 13:39 от DeltaAzimut

# 17 789

Надявам се да не бъдат забравени изцепки като тази на Славчо Учиндолски, че вирусът бил медийна измишльотина.

На Радев също ме издразни изказването за двата щама вирус - един на Шипка и един в София. Искам много да ги е срам сега всички, които подценяваха вируса и си правеха каламбури, но едва ли.

Славчо и Радев - и срам. Simple Smile Тези хора не мислят за нищо друго, освен за "рейтинги", затова и закараха хиляди по "мероприятията". Не им пука за "електората".

Общи условия

Активация на акаунт