Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 390
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 955
Аз гледам колко държави в Европа, че и извън, вече са въвели ограничения за пристигащи от Германия, а тук, в самата Германия, животът си продължава по старому. Те медиите просто ни го казват за да знаем за отпуската сега по Великден, че е възможно да ни се развалят плановете.
И добре, че другите страни са взели мерки около нас, защото немецът не е под карантина и ще се хукне след 06.04. на планирана от миналата година почивка по света, за нас карантина няма, да му мислят всички останали!
В NRW инфектирани са вече над 1000, спомням си, за първи път писах в темата за да кажа, че са 70човека, не беше отдавна.

# 17 956
Скрит текст:
От цялата работа в Италия ми е интересно, как така при 7200 легла за критични случаи, те взеха да изнемогват на 1000 такива? За справка Китай имаше по 10 000 само в един район! Някой има ли някакво обяснение на това? Това ме кара да мисля,че статиите дрънкащи тези неща, вероятно си съчиняват.
Не, не са дрънканици.Имам познати, които живеят в Италия.Положението е драматично там.Има много заразени медицински работници, изтощени са много от тях.Леглата не достигат и започват да приемат на избирателен принцип, с приоритет по-младите, както при война.
Чудно ми е как другите държави правят много тестове на ден, за колко време излизат всъщност резултатите им,а нашите тука едвам смогват на 100-200 теста?Че ги чакаме и по 1 ден.

Колко теста да направят в 4 лаборатории, 2 в София и по една в Стара Загора и Варна?

Истината е, че всичко опира до финанси. Който си ги има и се притеснява, че е от заразените, може на цени между 120 и 200 лева да се изследва на своя глава в някоя от частните лаборатории. За валидността на такива тестове не мога да претендирам, но оставам с впечатления, че се отказва на много хора с леки симптоми да се направи все пак един тест.

# 17 957
Цитат
55-годишна пловдивчанка, която е била контактна с 66-годишната жена, починала от коронавируса в "Пирогов", е получила паник атака и е избягала от УМБАЛ "Свети Георги" в града под тепетата. Пациентката обаче ще бъде върната отново в лечебното заведение, съобщи пред "24 часа" шефът на клиниката доц. Андрей Петров.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/plovdivchanka-kontaktna-s-pochina … aga-ot-bolnitsata

Оказва се, че семейството на загиналата жена има и дъщеря живяла в Италия и завърнала се у нас.. инфото малко 'на час по лъжичка' идва..

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 13:40 от bobby_me

# 17 958
  • София
Искам да ви попитам как оценявате тези мерки и дали са достатъчни
Скрит текст:

И на нашия сайт пише почти същото, плюс учениците да си носят мокри кърпички и дезинфектанти. http://133sou.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 17 959
Република Ирландия е под lockdown

# 17 960
Скрит текст:

Каквито и писмена да правят за реда в училищата и на други обществени места, заболяването се разнася по въздушно-капков път и е достатъчно да си говорим един срещу друг, за да си меним по някой бацил. Училищата и градините са най-големите развъдници на бацили.
Направо е за подигравка това - да не се събират с децата "където и да е", обаче в училище ще се събират. Или някой ще им въведе частни уроци и на 5 деца - една стая, че да спазимразстоянието от 2 м между тях? Или едното сутрешно мерене на температурата ще ни предпази? /Това е още по-трагично - ако някой наистина вярва в това./
Просто думи нямам за това слабоумие... Няма да има "извънкласни" работи, ама "класните" си остават!
Всичко у нас е просто парлама. Отбий номер. Трепане на пневмония с лайка. Пълна нула.
Няма значение колко е страшно и дали е страшно да копнеш този вирус. Просто горните правила са направо смешни.Звучи като политически бойковото - на Шипка не може, но може в дискотеката - тяло до тяло и уста в уста.
Никакви мерки не са това, жива подигравка. По-добре нищо да не пишат, вместо да се излагат, изпълнявайки заръките на поредния неграмотник с власт, търсещ защита на частния бизнес интерес, понеженай-вероятно  цуца комисионни или самият той си има бизнес, който ще пропадне.
който иска и може - да не су писка децата на училище би било най-добре. Европа затваря постепенно. Тук, както винаги, сме на опашката. Който иска - да си рискува.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 14:22 от Judy

# 17 961
  • град-държава
Snezhana, ами да, понеже първо говорих с бърза помощ(жената много мила, търпелива и любезна), ми обясни 100 неща и определено не съм първата. Но се чуваствах ужазно зле. Тук наистина се пишат фантасмагории, по-добре говорете направо със специалисти. Медиите също са много агресивни, както и темата.

# 17 962
Дадоха информация за деца в тежко състояние в болница, ако не се лъжа в Австрия. Така, че аз не бих лежала на тази кълка.
Не само че има, но дори и да не се стигне до тежко положение като нищо може да зарази родителите си и те да се наложи да постъпят в болница, тогава кой ще го гледа това дете, ще го дадат на бабата да я умори ли?
Ето това е един много основателен въпрос върху, които разсъждавам от известно време.
Имам две деца, ако се наложи да влезем в болница, кой ще ми ги гледа? 70 годишната ми майка ли? Едното ми дете е на малко повече от годинка, а другото е на 10.

# 17 963
  • Germany
Дамата от Дания да го дава малко по-спокойно. Дания има 600 болни от колко, 6 млн. население. Не е краят на света. Даже не се и вижда още.  В тази динамична обстановка може пък и добри неща да ни чакат 👍

# 17 964
Ирландия затваря всички училища, университети, детски градини и някои обществени заведения. Забраняват се всички събирания над 100 човека на закрито и над 500 човека на открито. Налагат се и рестрикции в градския транспорт.

# 17 965
Скрит текст:
Забранено е да излизат.. Забранено хранене в стаите...

# 17 966
Скрит текст:

Отбиване на номера, но дори не е и интелигентно. Не че нещо, но като изключим подаването на документи по мейл, останалите “мерки” би трябвало да важат целогодишно.

# 17 967
Първият и единствен засега смъртен  случай на заразен с корона вируса пациент в Ирландия, се оказа в нашия град. Възрастна жена, с редица съпътстващи заболявания, която не е пътувала никъде. https://www.google.com/amp/s/www.irishmirror.ie/news/irish-news/ … oman-21678336.amp Тук затварянето на училища не е популярна мярка, но въпреки това се надявам да го направят. В училището на дъщеря ми, както и в голяма част от останалите средни училища в Ирландия обучението се провежда посредством айпади, така че не виждам причина децата да продължават да се тъпчат по училищата по цял ден. Нямам търпение да добутаме до Великденската ваканция. Confused
Самоцитирам се и си връщам думите назад. Току що получих СМС от училище, че от утре затварят. Браво за адекватното решение!

# 17 968
Аз като гледам нещата накъде отиват, скоро целия ЕС ще е под карантина. Не мисля,че ще върнат учениците в понеделник на училище. То тогава ще ни пише и в историята. Голяма част затварят, а ние отваряме.

# 17 969
https://m.24chasa.bg/region/article/8291433

Изследват двама моряци от кораб във Варна за Коронавирус ......

Общи условия

Активация на акаунт