Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 326
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 975
Ако получа някаква настинка, къде трябва да ходя за да ме изследват дали е настинка, грип или корона?

# 18 976
Мисля, че хората, които бягат от карантина или болница или изобщо съзнателно излагат на опасност от заразяване други лица, трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност и да бъдат вкарани в затвор. Не знам как стои въпроса юридически, но трябва да има наказания за хора, които допринасят за влошаване на положението и то съвсем съзнателно.
https://www.google.com/amp/s/metro.co.uk/2020/03/12/people-coron … ges-12385790/amp/

Coronavirus patients who refuse to self-isolate face murder charges in Italy

# 18 977
Virus can remain viable "in aerosols up to 3 hours, up to 4 hours on copper, up to 24 hours on cardboard and up to 2-3 days on plastic and stainless steel" a Princeton study awaiting peer review has found

https://www.worldometers.info/coronavirus/
Най-сетне проучване, а не предположения.

# 18 978
  • Варна
Ако получа някаква настинка, къде трябва да ходя за да ме изследват дали е настинка, грип или корона?
За настинка аз не бих отишла никъде. Ще се самолекувам в къщи с парацетамол и витамини. Ако се влошавам ще звънна на личната.  Ако имам затруднения с дишането ще звъня на 112.
Така и не разбрах има ли друг номер за случаи с коронавирус

П.П. Явно медта влияе на вируса - само 4 часа издържа в сравнение с други повърхности - с дни.

# 18 979
За настинка не ходете по ЛК, претъпкани са кабинетите ,паниката е взела връх,пък и най-много да лепнете нещо.
При затруднено дишане се обаждате на Джипито и той ще ви каже.А иначе -да,112 или за въпроси за коронавирус на националния телефон.

# 18 980
На сайта на МнВР има съобщение за извънредното положение в Чехия:
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/24730

Ще следят развитието до уикенда и тогава ще вземат решение дали да се сложи карантина.
Заразените са вече 116.
Най-големия заразител се оказва таксиметров шофьор.

# 18 981
Да, гледам, 23 - 230 - 500 - 1000, 10000 нищо не е на фона на останалите милиони, колкото и гадно да звучи. Без значение дали съм аз, ти, наши близки или непознати.
Какви еденици, бе госпожа???? Народът ни е масово болен. Знаете ли колко диабетици има, колко онко болни има, колко хора със сърдечни проблеми има, колко хора с белодробни проблеми има, колко хора с какви ли не други увреждания има. За вас този вирус може да мине и без проблем, но за хората от изброените групи съвсем няма да е  така, ама като не сте част от тях е много лесно да говорите. Ако бяхте, не съм сигурна дали щяхте да сте толкова смела.

# 18 982
Ами моята като си оставя служебният телефон в кабинета?
Да се надявам че сред пациентите ѝ няма да има такива проблеми.
Иначе ще се звъни на 112.

# 18 983
Толкова ли е трудно да се ограничи движението и контактите между хората. Вирусът се разпространява по геометрична прогресия, здравната система не е цветуща...та вземете си седнете на зад...е. Ако не мислите за себе си, помислете за възрастните, за родителите си, за децата си.

# 18 984
  • тук и там
Затварят училищата ,кафета,ресторанти и т.н от понеделник в Белгия.
https://www.vrt.be/vrtnws/en/2020/03/12/football-games-in-empty- … en-when-you-just/

Нямам информация за Германия и Нидерландия.Там ще затварят ли?

# 18 985
Мои близки имат студенти там.Сега се замислих-това е голям стрес детето ти да е далеч и да се притесняваш.

# 18 986
Ние не можем да понесем една дълга карантина като в Италия и Ухан и предполагам, че в един близък момент ще се реши кое е по-важно - икономиката и добруването на повечето или живота на единици.
Даже съм сигурна, че и Италия скоро ще се изправи пред подобно решение.
Единици?! Гледаш ли какво се случва наоколо?

Да, гледам, 23 - 230 - 500 - 1000, 10000 нищо не е на фона на останалите милиони, колкото и гадно да звучи. Без значение дали съм аз, ти, наши близки или непознати.
Толкова ли е трудно да схванете, че процентът починали е такъв заради взетите мерки. Ако не се вземат мерки нещата ще изглеждат съвсем различно .

# 18 987
Много лекомислени хора има в България. Как е възможно при пандемия да тръгнеш на екскурзия, защото си я платил? В темата за Дубай някаква се вълнува от цената на златното кюлче в ОАЕ /Дубай/.
Страните от Вишеградската четворка, Чехия, Словакия най-здрави мерки вземат.

# 18 988
Ако са леки симптомите, бих препоръчала човек просто да си направи карантина по собствена инициатива и да си стои вкъщи. Ако симптомите се влошат, да се обади в болница да пита какво да се прави. Не е добра идея директно да се ходи в болница, защото там е развъдник за зарази. А и да не забравяме, че сега циркулират съвсем обикновени вируси, които не са този корона вирус. Нормално е да е настинал човек, но за да е от сигурната страна на нещата, най-добре е сам да си вземе мерки да ограничи опасността да зарази други.

# 18 989
Аз съм ЗА да се наложи карантина на цялата държава, като в Италия!!! Никой да не излиза от дома си!!!
Само така застрашените групи ще имат шанс!
А и по-младите няма да имат големи щети!!!

Общи условия

Активация на акаунт